Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien Tak maso a zelenina je běžný nákup to nejsou položky na vic ![]()
Neboj se toho, jestli jsou výdaje nadhodnocene a příjmy podhodnocene, tak to půjde. Jinak látkový doporučuji dá se na tom dost ušetřit. Dětská kosmetika stojí pakatel, oblečení z druhé ruky to samé i nějaké hračky, kočárek atd…
@Annabela11 píše:
@TopSecret Tak jaká drogerie se kupuje každý měsíc?
Taky by mě zajimalo
. Máme 2 děcka(4roky a 9 měsíců) a každý měsíc žádnou kosmetiku nekupuji ![]()
@Pidulka1991 píše:
Taky by mě zajimalo. Máme 2 děcka(4roky a 9 měsíců) a každý měsíc žádnou kosmetiku nekupuji
Mě taky nic nenapadá co by se kupovalo každý měsíc.
@Pidulka1991 My jsme tedy zatím dva, ale za drogerii momentálně utratim měsíčně tak ani ne 100.
Vypadá to, že kočárek, postylku a nějaké obleceni bychom mohli podedit.
Já mám momentálně příjem cca 19 000 a žijeme si dobře. Takže ono by to ve finále udělalo max snížení příjmu o 9000.
Achjo. Zas si říkám, že jsme mladí a každý někde začínal. Jak začnu chodit do práce, tak už bude dobře.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 My jsme tedy zatím dva, ale za drogerii momentálně utratim měsíčně tak ani ne 100.Vypadá to, že kočárek, postylku a nějaké obleceni bychom mohli podedit.
Já mám momentálně příjem cca 19 000 a žijeme si dobře. Takže ono by to ve finále udělalo max snížení příjmu o 9000.
Achjo. Zas si říkám, že jsme mladí a každý někde začínal. Jak začnu chodit do práce, tak už bude dobře.
To zvládnete. Vybavicka se da pořídit z bazaru za par korun, i kdyby ste nic nezdedili. Drogerie je fakt minimum, koupis mimcu krem na zadek a max nejaky setrnejsi gel na prani, vic neni treba. Jedine do ceho investuj vic penez a co bych nebrala z bazaru jsou autosedacky.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 My jsme tedy zatím dva, ale za drogerii momentálně utratim měsíčně tak ani ne 100.Vypadá to, že kočárek, postylku a nějaké obleceni bychom mohli podedit.
Ono je to o tom co je pro vás nutné a nezbytné.
Zkus si najít nějakou diskuzi o výbavičce, co pořídit před porodem. Jedna ti napíše, že musíš mít minimálně 50tis, jedne to nestačilo ani to. A pak se tam najdou jako já, co se vešly do 10tis.
Každý je jiný.
S tím co jsi napsala, by jste se neměli mít nějak extra hrozně. Hlavně je to jen na 3 roky. To uteče jak nic
@Kriss Tina píše:
Hele da se to, kdyz budes kojit a koupis látkové pleny, tak minimalne prvni pul roku te dite nebude stat nic. Kdyz budes kupovat jednorazove pampersky a dite na UM, tak budete asi o suchym chlebu
S dítětem, tím spíš na látkových plenách se zas zvyšuje spotřeba vody a elektřiny. První rok to nemusí poznat, druhý jim můžou zvednout zálohy klidně o tisícovku, ne-li víc. Navíc je tam potřeba počáteční investice do látkových plen + prací prášek navíc. To nejsou úplně nezanedbatelné částky.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 My jsme tedy zatím dva, ale za drogerii momentálně utratim měsíčně tak ani ne 100.
To bych te poprosil o tipy cim mejete nadobi, v cem perete a cim si treba utirate zadek na zachode, cim doma uklizite atd. kdyz se ve dvou lidech vejdes s prstem v nose do 100.
@Netopirek píše:
Ono je to o tom co je pro vás nutné a nezbytné.
Zkus si najít nějakou diskuzi o výbavičce, co pořídit před porodem. Jedna ti napíše, že musíš mít minimálně 50tis, jedne to nestačilo ani to. A pak se tam najdou jako já, co se vešly do 10tis.
Každý je jiný.
S tím co jsi napsala, by jste se neměli mít nějak extra hrozně. Hlavně je to jen na 3 roky. To uteče jak nic
Pořád se uklidňuji, že v okolí je plno lidí, kteří jsou na tom podobně a vypadá to, že se mají celkem fajn. Asi se nemá cenu teď kvůli tomu stresovat.
Je to omezení jen na určitou dobu. S tím se vyžít dá, navíc máte nějakou rezervu. Takže bych z toho neměla strach
@Anonymní píše:
Pořád se uklidňuji, že v okolí je plno lidí, kteří jsou na tom podobně a vypadá to, že se mají celkem fajn. Asi se nemá cenu teď kvůli tomu stresovat.
Ne nemá. Prostě se přispůsobíte.
Máte spousty rezerv a možnosti kde ušetřit.