Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bibi2233 Juu,tak to je pecka teda, moc Te to preji, neboj se niceho, je videt, ze to tak ma byt a vsechno bude ok!! Drzim palce!! Opravdu me to take pozitivne naladilo a take jsem podobnych pribehu cetla a slysela dost! Muzu se zeptat v cem konkretne lekari shledali chybu u Vas?
Ahoj všichni, naděje je určitě, nevzdávejte se
Před chvílí jsem se od bráchy náhodou dozvěděla, že zná dva páry, které se pokoušely 5 a 7 let, a když už to definitivně vzdaly, tak najednou čekaly miminko (sama bych tomu nevěřila, ale prý to tak fakt je). Takže neklesejte na mysli. U mě gynekolog našel velkou cystu na jednom vaječníku, která je tam už dlouho a je naplněná krví a předběžně diagnostikoval endometriozu a taky podezření na srůsty po hodně komplikované operaci slepého střeva. Takže proto mám trochu strach z mimoděložního těhotenství. Druhý vaječník se při každém vyšetření schovával a nebylo jisté jestli vůbec funguje. Celý rok a půl jsem cítila při ovulaci bolest na pravé straně, kde je ten špatný vaječník s cystou a kde jsem byla operovaná na slepák, a prostě se nedařilo, a tento měsíc najednou píchání na druhé straně a teď dvě čárky. Takže se asi zázrakem ten druhý vaječník probral a začal fungovat nebo nevím jak si to vysvětlit. Doktor nás posílal do Caru, ale prostě jsem měla strach z operace, co tam vůbec najdou, že mi řeknou, že mám neprůchodné vejcovody a jediná možnost umělé oplodnění a hormony (důvody proc se bojím jsem psala na první straně).
Ahoj, smim se pridat/ Moc si prejeme treti detatko, uz nam dve odrostly az k vysoke skole..a na prvni jsme cekali dva roky..urcite bych hned po roce nikam nebehala…je to dnes tak nejak..v mode a stresuje to.Po dvou trech letech a pokud je vam jako me okolo 40 bych uz o tom i uvazovala, ale my ted zkousime rok a tomu jeste nechame…opravu, chce to klidnu mysl a ne hned pelasit protestovat kdeco.vsem preji, at se podari, moc preji. I nam ![]()
@bibi2233 To je bomba, krásné čárky!!!
Moc moc držím palce, ať vše dobře dopadne
A děkuji za novou naději ![]()
@bibi2233
Ahoj, gratuluju. Nicméně klid, stejně tě lékař objedná tak na 7tt, dřív stejně nic nepozná. Taky jsem netrpělivě čekala, taky měl dovolenou a stejně mi řekla sestra, že dřív to nemá smysl. A tak jsem hopsla do laborky si nechat udělat testy z krve - cca za 150,– - předchozí těhu skončilo totižž potratem a tam jsem chtěla mít jistotu, že za 3měs. po potratu jsem opět těhu a dala si raději oraz.
Zkus laborku.
@salen píše:
@bibi2233 To je bomba, krásné čárky!!!Moc moc držím palce, ať vše dobře dopadne
A děkuji za novou naději
Ahoj, to je přesně, jak jsem psala. Těhu se většinou přihodí, když se to neplánuje a když se někde něco semele
.
@Osmanka Tak já jsem si teď pěkně semlela nohu, tak kéžby to mělo i na něco jinýho nějakej vliv ![]()
Mam radost s Vami!
A jdu poprosit o drzeni palecku…Jiskrne oci, plet jako miminko, vlasy jako v sestnacti, denni pobolivani podbrisku, obcas pekne ostra bolest v prsou, sem tam zaludek na vode, na kazdem testu lehounka druha carka…za dva dny by mela prijit MS…a zacala jsem se bat ridit. A taky me telo odmita milovani…zato vyzaduje mnoho objimani…Kez by.Byl by to pro nas necennejsi dar. A narodilo by se do hor, na krasnou hajovnu v osade..mezi ohromnou zahradu koncici v lese..mezi plno zviratek…at prijde, prosim ![]()
Ahoj holky, tak jak se Vam dari a jak pokracujete ve snazeni o mimi? Ja mam za sebou prvni ivf a ted cekam na ket. Mela jsem ohss, tak byl transfer odlozen. A co vy ostatni? ![]()
Ahojky holky…můžu se přidat…? teď tak počítám…a už je to 34 neúspěšných cyklů
v prosinci jsem podstoupila laparoskopii…nález byl a byl vyřešen…,,zařasený vejcovody"…doktor mi sliboval, že bych teď měla otěhotnět hned…dovolenou snahu jsme měli až od teď, od února…ale nějak sme nevydrželi a snažili se už v lednu…jak jsem doufala, že to bude hračka…a hned to vyjde… a ono prdlajs
ale třeba sme jen netrefili správný čas… nebo je v tom stres…tento cyklus měřím BT…a jsem tak hloupá, že nepoznám ani ovulaci…
v podbříšku mě bolí poslední týden snad pořád…vůbec nevím… už jsem zoufalá…v okolí rodí tolik známých… ![]()
@OlgaO Ahoj, drž se
Říká se, že po laparce by se to mělo povést do 3-4 mesíců..Tak snad ti to vyjde! ![]()
@Kyslíková Ahoj..joo, taky jsem slyšela…ale vím i o dost případů, kdy ani laparka nepomohla…tak uvidíme…ale když našli možnou příčinu, tak by to snad mělo jít… uvidíme
děkuju ![]()
@OlgaO Já taky měla jít na laparku, ale bála jsem se, že to bude zbytečné a ztratím tak jen další 4 měsíce…
@Kyslíková měla si do toho jít… myslím, že to zbytečný nneí…i kdyby ti nic nenašli, tak ti ty vejcovody krásně profouknou, a pak to půjde hned…
a myslím, že když ti nic nenajdou a udělaj ti vážně jen laparoskopii, tak mám ten pocit, že se můžete snažit hned…mě vlastně dělali i histeroskopii, tak sme museli čekat… jak dlouho se snažíte?
@OlgaO Já mám za sebou průchodnost vejcovodů klasicky ambulantně
Chtěli mi dělat skarifikaci vaječníků, ale pak se od toho nějak upustilo. Chodím po doktorech kvůli mimču něco málo přes rok. Teď si píchám pregnyl a stimuluju na druhou inseminaci. První v lednu se nepovedla ![]()