Krátký cyklus a dlouhá menstruace

11620
12.7.13 14:52

Krátký cyklus a dlouhá menstruace

Ahoj, v posledním roce (jsem necelé 2 roky po porodu) se mi zkracuje menstruační cyklus - na 26 dnů, dneska jsem začala špinit už 23. den cyklu. Menstruace se naopak prodlužuje, nějakých 11 - 12 dní. Dva měsíce beru Gynex, zatím žádná změna.
Máte taky někdo krátký cyklus a dlouhou menstruaci? Chtěli bychom druhé dítě, dá se s tím otěhotnět? Nebo budu muset k doktorovi pro nějaké hormonální zobání :think: :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
12.7.13 14:58

Ahojky, mně se to tedy zdá hodně, krvácet jedenáct dní, já bych si zašla k doktorovi..normální by mělo být krvácení do 7 dní…ale třeba ti někdo napíše něco povzbudivějšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.7.13 15:05

@Boudice23 Můj lékař říkal, že hranice normálnosti je 10 dnů. Já 4 dny špiním, 3 dny krvácím a pak zas špiním, není to na krev 11 dnů :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.7.13 15:13

@jajul já bych to s ním teda probrala, pokud se to takhle mění..já mám zase oapčnej problém..moc krátkou…
Jinak ms sem počítá od první červený…to špinění před počátkem krvácení může být nějaká hormonální nerovnováha, to ti asi bez vyšetření nikdo nepoví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.7.13 19:41

Ach jo, to jsem fakt jediná, kdo to má takhle 8o? Nikdo nemá žádnou zkušenost? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 18:41

Mám podobný problém. Je mi 37 a dítko už neplanuji.
Cyklus se zkracuje a MS prodlužuje. Dva dny špiním, pak 4 dny ms a zase dva nebo tři dny špiním. Dr. mě nabízel HA, ale mě se do ní nechce. :roll:
Je jiné řešení? Měli jste podobný problém, jak jste to vyřešili???
Martina

• Citovat
  • Upravit
327
23.1.17 18:53

Měla jsem před těhotenstvím cyklus 24 dní, menses 7 dní; měla jsem endometriózu, ale to s tím nemuselo souviset, nevím. Po laparoskopii jsem otěhotněla a po porodu se mi vrátila menstruace hned po šestinedělí, nyní se mi cyklus drží na 26 dnech. Každopádně má doktorka tu délku cyklu vůbec neřešila, nabídla mi antikoncepci a to bylo vše. Tak nějak mám pocit, že dobrého gynekologa, který chce věci skutečně řešit, aby člověk pohledal. Ten jejich „všelék“ antikoncepce už mi začíná lézt…
Asi jsem moc nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 19:01
@Anonymní píše:
Mám podobný problém. Je mi 37 a dítko už neplanuji.
Cyklus se zkracuje a MS prodlužuje. Dva dny špiním, pak 4 dny ms a zase dva nebo tři dny špiním. Dr. mě nabízel HA, ale mě se do ní nechce. :roll:
Je jiné řešení? Měli jste podobný problém, jak jste to vyřešili???
Martina

Mám to stejně. Doktor mi řekl, že mi začíná přechod. Jsem mladší než ty.

• Citovat
  • Upravit
5924
23.1.17 19:44

Já to tak měla, na gyndě jsem byla, nabídla mi hormony na úpravu cyklu, odmítla jsem. Nakonec jsem si pro hormony po delší době šla, protože cyklus se mi zkrátil na 19 dnů a MS trvala se špiněním i 14 dnů, takže si dokážete představit kolik „čistých“ dnů mi v měsíci zbylo. Po 3 měsících užívání se mi to stáhlo na 24/7, pak jsem se na hormony vyprdla. Nechala jsem si zavést později nehormonální tělísko…nyní mám cyklus 26/5 bez hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí