Römer Kidfix XP Sict - je opravdu nejlepší?

Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfix
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
19.8.14 11:15

@LEZI nový Kidfix je stejně velký jako ten co máte z roku 2011. co se týče vnitřního prostoru v oblasti zad a hlavy, trochu kratší je sedák
Q-FIX jsem viděl, je mohutný, jen nechápu proč u těch Cybexů nedělají ty bočnice po celé výšce( právě jako má Römer), ve vyšším vysunutí nejsou chráněny boky, má ochranu jen ramen
a bohužel zatím nebyl Q-FIX v testech tak člověk neví jak na tom bude.
a mmch. všechny nové Römery mají již kromě standartního testování i testy na převrácení podle Směrnice ECE 44 04, dodatku 7 (který platí od února 2014)a všechny jimi prošly, to je opět něco navíc před ostatníma značkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
19.8.14 11:49

Děkuji za tak rychlou odpověď. Je ten sedák u Römeru kratší nějak výrazně? U Q-fixu se mi líbí to postupné rozšiřování sedačky během růstu. Dcera asi nebude úplný hubeňour. Ale bez testování bych ji stejně nekoupila, škoda. Autosedačku chci kupovat zhruba v listopadu, dcera má 93cm, 14,5 kila a do sedačky 9-18 ji v zimní bundě už nedám. Teda dám, ale vyskakuje pak spona, nedá se to bezpečně zapnout, mám zkušenost od první dcery. Včera jsem mladší dceru posadila do kidfixu, co máme pro starší a pás jí přes krk nejde, takže si myslím, že v listopadu už to bude ok na centimetry i váhu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
19.8.14 14:11

@steeve dekuji za odpoved. Nakonec zvolime Romer, ta cena za bezpecnost ditete stoji.

• Citovat
  • Upravit
6095
20.8.14 16:49

Vlozim jen svuj aktualni poznatek k sedackam romer kidfix sict xp, cybex solutin x2 fix a q fix.. byla jsem na stopro rozhodnuta koupit bud vysezmninovanou romer nebo cybex, ale… byla jsem fanda romer… ten me ale zklamal, dost kratky podsedak.. u cybex x2 fix je „blbe“ to, ze s vysouvanim operky se nerozsiruje, takze vetsi dite pak muze mit problemy, ze tam bude jak skrcenec.. u q fixu toto neni, ale jak pise steeve, neni moc chraneny bok a sedacka nebyla testovana.. my ve finale vybrali recaro monza nova 2 seatfix..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
20.8.14 16:51

Jo a jeste jedna vec, u romer kidfix sict xp jsou zhruba polovicky liziny isofixu nez u cybexu… takze skoro zadny polohovani, zkouseli jsme do auta a efekt sklonu nula..

u cybexu solution x2 fix se mi nelibi material…:(, sklon lepsi nez u romeru, ale jak jsem psala vyse, pri vytahovani operky se nerozsiruje, muze byt v pozdejsim veku problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.9.14 12:41

@kolik nová kolekce se představuje vždycky kolem konce října, ale jestli budou dělat nějaké nové, nebo opět zůstanou u stávájích potahů nevím, naznačit by mohl kolínský veletrh, který je příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.9.14 15:01

Ahoj, mohli byste mi, prosím, poradit ohledně této sedačky? Koupili jsme jí synovi, ale zdá se mi, že se mu v ní nějak divně sedí. Sedí hodně vzpřímeně, uplně v pravém úhlu jak podle pravítka…doteď jezdil také v Romeru, ale tam byl pěkně opřený, když usnul, tak mu nepadala hlava, ale tady u té mi to připadá, že je strašně napřímený a při delší cestě kdyby usnul, tak mu bude hlava viset dolů uplně v předklonu :-( Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
22.9.14 16:54

Také jsem teď vybírala sedačku 15-36kg. V kategorii 9-18 máme Römer, s tím jsem spokojená, starší dcera už má Kidfix od Römeru, ale ty nové Kidfixy mě zklamaly. Tak jsem riskla a koupila jsem Cybex Solution Q-fix přes net, že ho kdyžtak vrátím. Ale i starší dcera si v něm rochní, že je sedačka fakt pohodlná, že by ji brala hned taky. Není teda testovaná, tak se modlím, že to nedopadne nijak zle, ale je to Cybex, tak snad to bude v pohodě. Steeve mi tady v některé z diskusí psal, že Römer je testovaný při převrácení na střechu či co, což ostatní sedačky nemají, má skvělé výsledky v testech, ale zase když se dítěti nepohodlně sedí, tak je to o ničem. :,( Ale byl to těžký boj Römer X Cybex. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
22.9.14 20:44

@PHS007 Tak my jsme s ní spokojeni. I když syn sedí - jak píšeš - v pravém úhlu, hlava mu nepadá, má ji opřenou o bok té hlavové opěrky. Měli jsme předtím Maxi-Cosi Tobi a tam mu tedy hlava padala. Jinak ad krátký sedák: Synovi se to líbí, skrčí si nohy a dá si je na sedadlo před sedačku. Tím pádem je ale sedačka auta špinavá, ale já se tím netrápím. Do VW Passatu jde sedačka naklapnout bez problémů, lyžiny isofixu jsou dostatečné. Polohování jsem nezkoušela, nějak nebylo potřeba. Nevyužili jsme ho ani u sedačky nižší kategorie - kromě začátku. Někde jsem kdysi četla, že obecně když je sedačka napolohovaná, není tak bezpečná. Nevím, jestli je to ale pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
2.12.14 19:56

Ahoj, obnovuji diskuzi a zároveň prosím @steeve o radu :-) Už jednou jsem se radila s autosedačkou :-) Teď malme Römer Safefix Plus. Synovi jsou 3 roky, má skoro 15 kg a 100 cm. V zimní bundě už se nám skoro nevejde :-( Budeme kupovat novou sedačku, s teď prosím o radu jakou zvolit :-) Zase nějaký Römer nebo Cybex? Nějak se nevím rady :-) Moooc děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102066
2.12.14 20:55

@deeni Myslím, že sis odpověděla správně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
2.12.14 21:22

@j.a.n.i1 To jo, ale kterou spíš a konkrétní typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102066
2.12.14 21:46

@deeni Tak já mám sice už 4 leťáka, ale má cca 13,5kg a 100cm ani omylem, takže ještě nevybírám, ale líbí se mi tahle: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
2.12.14 21:54
@deeni píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi a zároveň prosím @steeve o radu :-) Už jednou jsem se radila s autosedačkou :-) Teď malme Römer Safefix Plus. Synovi jsou 3 roky, má skoro 15 kg a 100 cm. V zimní bundě už se nám skoro nevejde :-( Budeme kupovat novou sedačku, s teď prosím o radu jakou zvolit :-) Zase nějaký Römer nebo Cybex? Nějak se nevím rady :-) Moooc děkuju :-)

my jsme měli favority dva, romer kidfix XP a cybex solution X-FIX, vyhrál cybex a jsme maximálně spokojení, je to třeba vyzkoušet v autě a s dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.12.14 08:05

@deeni nejlépe vyzkoušet, která bude synovi dobře sedět, pokud by šlo o bezpečnost, tak v současné době je nejlepší model Römer Kidfix XP a Kidfix XP SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí