Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfix@steeve Aha, jde mi hlavně o oktávku potažmo Golf. Ale o tom, že by se dala polohovat zadní sedadla v autě nic nevím ![]()
U isofixu ale musí být ta ramena dotáhlá předpokládám, nesmí být prodloužená.
JInak tedy bez isofixu prostě odtáhnout tu sedačku od sedadla tak, jak to dovolí náklon sedačky. Ok. Děkuji.
@jenny.fields u octávky ani golfu nejdou polohovat zadní sedadla, ty isofixová ramena se posouvají, čím více je vysunete tím se dosáhne lepšího skonu sedačky, ale zrovna u octávky to moc už nejde, ta má hodně hluboko isofixová oka
@steeve píše:
@jenny.fields polohovat se dá, ale záleží v jakém autě, pokud jsou v autě moc hluboko isofixová oka a nebo moc přímý sklon opěradla, tak to nejde, pokud jsou oka na vrchu a nebo se dá upravit sklon opěradel v autě tak polohovat jde, stačí ji na isofixových ramenech posunout dopředu. tady jsem to kdysi fotil, je to sice na tom starším Kidfixu, ale princip je stejný: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
Hmm, takže máme fakt nakonec ničemný auto ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Hmm, takže máme fakt nakonec ničemný auto
Vid.¨
Já koupila beltupp pásy.
@jenny.fields píše:
Vid.¨
Já koupila beltupp pásy.
Co to je?
Jo už jsem si to vygooglila. No ona z toho nevypadává, ale je to teda ničemný. Mám ještě u našich Cybex Pallas, tak to asi vyměním. Ta bude asi pohodlnější a bezpečnost je snad srovnatelná ![]()
Příspěvek upraven 02.08.15 v 20:23
@Antonie Bolavá já nevím, spíš se mi teda zdá, že ti, co jim to polohovat jde, mají auto dokonalý a výjimečný a my ostatní ne ničemný, ale „normální“. Vozíme (nejsou všechny naše
) v Octavii, Nissanu Note, Citroenu C5, Chevroletu Spark, Fiatu 500, VW Tiguan… a všude ta sedačka sedí jak prkno ![]()
Zdravím všechny a chci se zeptat: dá se použít sedačka romer kidfix xp sict v autě, kde jsou u zadních sedadel boční airbagy? V obchodě nám řekli, že to nejde - že airbag narazí do sict a sedačku to odhodí do středu. Logika věci mi říká, že to tak je, ale nikde jsem se nedočetla žádné oficiální varování.
@pippi.puncochata samozřejmě že dá, právě ty nové sedačky s boční ochranou jsou dělány tak, aby mohli být v autě, kde jsou boční airbagy,
Dobrý den, take nam dneska prodejce aut sdelil, ze tam kde jsou bocni airbegy nesmime pouzivat autosedacky, ktere maji to SICT, resp. ho sundat. Nevite, prosim, jak to tedy je? Konkretne mama Romer Kidfix XP SICT s isofixem a druhou Cybex Solution X2 FIX. A auto VW TOURAN 2015 s bocnimi airbagy. Moc dekuji.
Lucko, nám právě řekli v obchodě to samé. Také jsme chtěli Romer Kidfix XP Sict. Tady steeve ale tvrdí, že to jde. Asi napíšu přímo do Romeru a do VW. Je fakt, že když si představím, že airbag vystřelí přímo do sedačky, která má sict vyšroubovaný až ke dveřím (k airbagu), tak to není nic moc představa.
@LuciekX nevím s jakým prodejcem jste mluvila, ale to co píšete je nesmysl,
za 1. boční ochrana u Kidfix XP SICT nejde sundat
za 2. zde m áte seznam kompatibilních vozů k sedačce Kidfix XP Sict a tam je vozidlo VW Touran uvedeno jako kompatibilní a sedačka se může použít: http://www.britax.cz/…sict_web.pdf
za 3. vozidlo VW Touran nemá vzadu boční airbagy!!!, má jen ve předu čelní a boční a pak ve předu a vzadu hlavové
Pokud tam napisete, bude to super ☺
My tu Romerku uz totiz mame doma v jinym aute. Ale chtela jsem do noveho bocni airbag i vzadu. Mimochodem, do VW Touran jdou bocni airbagy i do zadu, samozrejme za priplatek.
Vybiram autosedacky pro 3leteho (tedy 15-36), vyrusta nam z Kinga.
Prvni do rodinneho auta mam vybrany Kidfix II XP Sict, ale resim druhou. Jaky je rozdil mezi kidfix I a II? Jsou tam nejake velke rozdily v bezpecnosti?
Druhym autem vozim deti maximalne do skolky, vyjimecne si autosedacku bere babicka na cestu k nim. Pro starsi mame Kidfix XP Sict a kidfix (dokonce dva, jeden je u babicky, obcas deti taky vyzvedava), takze si stejne myslim, ze se to bude muset prohazovat. Jakou byste vybrali druhou autosedacku s dobrym pomerem cena/vykon od Romeru? (A ten isofix u SL u mne moc dobry pocit nevyvolava)
Máme kidfix II XP SICT a rozdíl od jedničky je ve vedení břišní části pásu.
Jinak pro babičku do auta jsme koupili jen podsedák od 2 let, protože s ním jede jednou za uherský rok, takže v tomto neporadím.