Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixMáme tu Romer kidfix xp sict a nám vyhovuje.
Na isofix se nalm nasazuje bez problémů (WV passat), polohování tedy nevím, jak bych udělala, ale syn jezdí naprosto v pohodě bez polohování a na rozdíl od Maxicosi Tobi, co jsme měli předtím, mu ani při spaní nepadá hlava. My jsme spokojení.
Na doporuceni steeweho jsem koupila Romer kidfix xp sict… Zatim v ni jel malej asi 2× a super, taky jsem vahala mezi cybexem ale odrazuje me to nekryti boku. Mame ford galaxy a jdou polohovat sedacky takze ji mam lehce polozenou, jinak je pravda ze by byl malej asi dost vzprimenej…
@steeve píše:
@deeni nejlépe vyzkoušet, která bude synovi dobře sedět, pokud by šlo o bezpečnost, tak v současné době je nejlepší model Römer Kidfix XP a Kidfix XP SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
dobry den, jaky je rozdil mezi obema sedackami? V d-testu pisi, ze XP SICT ma nepohodlná pozice vsedě; málo prostorná sedačka, a prvně zminena ma průměrná ochrana při i bočním nárazu; úzká sedačka; nepohodlná pozice
Je to opravdu tak spatne s tim bocnim hodnocenim narazu?
Dekuji
@Alepoudaki model Kidfix XP SICT vyhrál testy v roce 2013 model Kidfix XP vyhrál testy v roce 2014 ( obě v kat. 15-36kg) takže asi tak špatné nebudou, když jsou to vítězové testů,( mmch, tyto sedačky mají nejlepší hodnocení sedaček 15-36 za celé období testování, )
ono pohodlí je subjektivní pocit, nikdo z testujících( což jsou dospělí muži) v těch sedačkách zajisté neseděli takže výsledku pohodlí v testu nelze brát ohled, ale je lepší si ji vyzkoušet s vlastním dítětem na živo, a ať ono samo posoudí, zda je mu sedačka pohodlná či nikoliv
@steeve dekuji a to hodnoceni prumerna bocni ochrana, to me trosku nahlodalo.
@Alepoudaki jo, ona i ta nejlepší sedačka v testech není tak nejlepší jak by chtěli, proto zatím nejlepší sedačky v kat. 15-36kg mají 4, žádná ještě nedosáhla 5
@maminka159 do sedačky 15-36 kg může dítě jít když má nejméně 15 kg- to je zákonná podmínka a tu splňuje, dále je doporučno nejméně 2,5 roku a výška dle typu sedačky, u Römerů je to cca 94 cm, to je aby pás šel správně přes rameno
aktuálně nejbezpečnější sedačka 15-36 je Römer Kidfix XP SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… je to sedačka, která v testech 2013 a 2014 vyhrála, testy v roce 2015 ještě nebyly, budou v květnu. To SICT je ta boční ochrana, ta se u dveří auta vyšroubuje ze sedačky a při nárazu pohlcuje 30% energie, takže o 30% lépe chrání při bočním nárazu než sedačka bez SICT.
Cybex žádný nemá takový výsledek testu, nejblíže je tomu Cybex Solution X2-FIX, ale to je už model který je technicky 6-7 let starý, a nové modely Q-Fix nebo M-Fix ještě nebyly v testech, takže nevíme jak jsou na tom.
Dobrý večer, měla bych prosbičku o radu. Dcerce jsme teď pořídili autosedačku Romer kidfix xp sict, ale znepokojuje mne jedna věc, a tak potřebuji poradit jestli je to špatně či nikoli. Po instalaci do auta, kdy postupuji podle návodu, tak horní část autosedačky je dost pohyblivá dopředu i dozadu, má to tak být? Děkuji za odpověď.
@Aidaa samozřejmě žze u každé sedačky kat. 15-36 se hýbe zádová část, je to proto, že v každém autě je jiný sklon opěradel, tak aby ta sedačka správně dolehla na opěradlo v autě, a navíc aby se dala alespoň trochu polohovat na odpočinek.
Ve chvíli kdy do sedačky zavedete pás, posadíte dítě a dítě připoutáte tak se nebude hýbat, protože bude přitažené pásem k opěradlo. Je to tak v pořádku.
@steeve Mám dotaz, mám Romer Kidfix s isofixem 15-…kg, dá se nějak mírně polohovat? Dítě když usne, tak z ní šíleně vypadává.
@jenny.fields píše:
@steeve Mám dotaz, mám Romer Kidfix s isofixem 15-…kg, dá se nějak mírně polohovat? Dítě když usne, tak z ní šíleně vypadává.
Asi nedá
My máme tu SICT a nehnu s ní ani o píď. Je strašně vzpřímená. Jsem myslela, že máme blbý auto, ale jak to tady čtu, tak je to spíš tou sedačkou. No co se dá dělat ![]()
Přesně tak
Štve mě, kdykoli tam malýho dávám, ale prodávat ji kvůli tomu nebudu, strašně bych na ní tratila a co do bezpečnosti je to prostě top sedačka, o tom žádná. Ale tohle vědět, volila bych jinak, „top“ sedaček je víc.
@jenny.fields polohovat se dá, ale záleží v jakém autě, pokud jsou v autě moc hluboko isofixová oka a nebo moc přímý sklon opěradla, tak to nejde, pokud jsou oka na vrchu a nebo se dá upravit sklon opěradel v autě tak polohovat jde, stačí ji na isofixových ramenech posunout dopředu. tady jsem to kdysi fotil, je to sice na tom starším Kidfixu, ale princip je stejný: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…