Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixDěkuji za radu, hned jsem zjišťovala spokojenost s touto autosedačkou a bohužel tu na jedné diskusi holky píšou jak ji několikrát reklamovali, že se rozpadala a tak. Tak do toho se mi nechce.
@steeve
mám prosím dotaz…můžu použít k autosedačce BeSafe IZI UP 3X pás Belt upp.???Děkuji
@kotýsek Belt Up je homologovaný pro sedačky 15-36 kg, takže ano můžete
Dobrý den, mám na vás dotaz. Vybrali jsme 3 kandidáty autosedaček 15 - 36 kg. Jak byste je zhodnotil? Nejdůležitější samozřejmě bezpečnost (což si myslím jsou téměř shodné)a poté pohodlí dítěte (šířka, aby tam nebyl prcek nějak stlačený v ramenou, nepadala hlava, neseděl jak prkno apod.)
Jedná se tedy o:
1. Römer KIDFIX XP SICT 2016
2. CYBEX SOLUTION M-FIX
3. CONCORD Transformer XT
Moc děkuji za odpověď.
@Azam Z hlediska bezpečnosti tyto sedačky majívšechny 4*, na podrobnější hodnocení má Römer 76%, Cybex 74%, Concord 70%, takže Römer je nejlepší.
Ohledně šířky, Römer a Cybex jsou na tom prostorově přibližně stejně, obě sedačky mají bevné bočnice, rozšiřují se směrem nahoru, Concord má bočnice, které se se zvedáním hlavové opěrky roztahují do strany, takže tam bude více místa na ramena, ale tím pádem zase zabere více místa v autě.
Ohledně polohování, Concord se naklápí celý, jako u sedaček 9-18, ale nejde to moc, dá se většinou napolohovat i s dítětem, Römer a Cybex se polohují tím, že se posunesedák dopředu a naklopí se záda, takže sedák je stále vrovině, a záda jsou sklopená, u Römeru to jde o trochu více, a je dobré to udělat před jízdou, za jízdy se nedá.
To máte zhrnutí jejich funkcí, Ideálněje tyto sdačky vyzkoušet přímo v autě dítětem veškeré to polohování může být v každém autě jiné, dle velikosti a sklonu sedadel, a hlaně jak se v které bude dítě cítit.
Dobrý den mám dotaz, na Steeva dceři je 2roky a 8měsíců a má 14,5kg a 92,5cm a pořád se nemůžeme rozhodnout kterou autosedačku koupit. četla jsem všechny komentáře zde a nejsem z toho vůbec moudrá, Vím že Römer KIDFIX XP SICT 2016 a
Römer KIDFIX II XP se tu hodnotili nejlépe ale jakou autosedačku koupit když isofix v autě nemáme?? je tedy lepší do jiné romer co nemá isofix??nebo do uplně jiné značky?? a jak je to teda s tím polohováním at tam dítě nesedí jak pravítko, Psalo se tu že se dá sedačka napolohovata do jaké míry?? a kde si můžu autosedačky vyzkouset?? máte nějaký typ?? Máme Mazdu 6 kombi… Jsem z Vyškova??poradíte prosím…
My mame romer a jsem spokojena. Mame teda isofix, ale koukala jsem i po sedackach bez. Obecně romer jako značka mi prijde nejlepší a nejbezpečnější sedacka. Mame 9-18kg, jsou tam tri polohy na sklapeni. Neni to moc, ale malému hlava nepadá kdyz usne. Ono víc sklopit by to asi neslo z hlediska bezpečnosti.
takže za me roomer, klidne i bez isofixu. ![]()
@Kamila84 no tak zatím by to chtělo zůstat v menší sedačce, dcera nemá na sedačku 15-36kg ani váhu ani výšku.
Mazda 6 má isofix již od roku 2002, takže se podívejte do auta, pokud nemáte starší model tak ten isofix mít budete.
Nejlepší a nejnovější z té řady Kidfix je Kidfix II XP SICT : http://autosedacky.mimishop.cz/…xp-sict-2016
pokud byste skutečně isofix neměla tak vzít sedačku bez isofixu třeba Kid II : http://autosedacky.mimishop.cz/…-kid-ii-2016 a všechny tyhle sedačky se dají polohovat
Děkuji za odpověď, tak jsem běžela do garáže abych se podívala na ten isofix
a skutečně našla jsem ho:-))
Tak jsem si oddychla, jinak chtěla bych jít taky do Römer Kidfix II XP Sict 2016 nebo Römer KIDFIX II XP jsou fakt krásné a bezpečné ale jak říkáte asi budu muset počkat, zatím máme poděděnou autosedačku ze které nejsem moc nadšená a která asi není moc pohodlná tedy aspon co dcerka říká a tak jsem přemýšla aspoň nad nějakou vložkou do něho..jmenuje se Bebe confort be safe iseos tt. Máte nějaké zkušenosti co se týkák vložek do autosedaček. Říkám si že kupovat na chvilku zase nějakou asi nebudeme, a jak dcerka aspon bude trochu větší a mít na to váhu koupíme jednu od rodiny romeru..Děkuji všem za Váš čas ![]()
Steeve
Mám dotaz na steeve : Prosím můžete mi poradit syn má 2 roky a 7měsíců,94cm a 15kg. Myslíte si, že už mu můžu s klidem koupit romer kidfix II XP SICT? Bojím se aby neměl hlavu pod opěrkou hlavy, Aby byla hlava tak jak má byt v tom prostoru pro hlavu. Prosím nevíte jaká je výška od sedu po konec sedačky když není zvednutá opěrka? Děkuji za info. ![]()
@hajkovamisa ta výška od sedu po spodní část opěrky hlavy je v nejnižší poloze 34 cm, většinou děti okolo 94-96 cm jsou už akorát aby jim sedačka byla