Rotační návrat 1. stupně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
9.4.21 23:38

@Kelsey ve vedlejší třídě je ditko s astmatem, má povolenku chodit bez roušky, už teď se rozpoutava docela slušný hon na čarodějnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.4.21 23:41
@Tamtama píše:
@Kelsey ve vedlejší třídě je ditko s astmatem, má povolenku chodit bez roušky, už teď se rozpoutava docela slušný hon na čarodějnice..

Děti mají víc rozumu a pochopení, protože uč. jim to slušně vysvětlí. Problém děti je, když mají hloupé a nabubřelé rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
9.4.21 23:41

Jsem na RD s prckem a rozhodla jsem se, že dceru prvňačku nechám doma než se pak stresovat a být v karanténě kvůli falešne pozitivnímu testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
10.4.21 09:30
@Tamtama píše:
Tohle je neskutečně šílený.. Je mi těch dětí líto.. Obzvlášť těch, co si vyfasuji falešně pozitivní testy a budou muset bezdůvodně na pcr..
A nejvíc toho, kdo ho vyfasuje ve čtvrtek, protože toho budou ostatní rodiče nesnaset..

Jak tohle může vyplodit dospělý člověk…My tady opravdu doufáme v empatii dětí jeden k druhému, případně pozitivnímu spolužákovi a ejhle - ostatní rodiče ho budou nesnášet. A přesně proto tak nesnáším ty hlášky o zlých dětech. Vždycky jsou jenom produktem takových dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
10.4.21 09:36

@hanka.br. jaká je instrukce pro rodiče, pokud bude dítě pozitivní. Mají kontaktovat dětského? Jak se dostanou k PCR testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
10.4.21 09:37
@vokishka píše:
@hanka.br. jaká je instrukce pro rodiče, pokud bude dítě pozitivní. Mají kontaktovat dětského? Jak se dostanou k PCR testu.

Ano, musí a od něj vyžádat žádanku na PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
10.4.21 12:13

@Tamtama Myslíš, že pozitivní test způsobí větší komplikace ve čtvrtek než v pondělí? A kde jako rodiče berete informace, které dítě nemusí mít roušku a proč, když ty děti ještě ani nenastoupily do školy?
Učitel nebo jakýkoliv pracovník ve škole by to měl podržet a nesdělovat to ani svým známým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
10.4.21 12:17
@Pears206 píše:
@Tamtama Myslíš, že pozitivní test způsobí větší komplikace ve čtvrtek než v pondělí? A kde jako rodiče berete informace, které dítě nemusí mít roušku a proč, když ty děti ještě ani nenastoupily do školy?
Učitel nebo jakýkoliv pracovník ve škole by to měl podržet a nesdělovat to ani svým známým :nevim:

Tak ty decka se znaji, klidně to mohlo to dotyčné dite rict. Případně se tim mohl pochlubit rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.21 12:29
@vokishka píše:
Tak ty decka se znaji, klidně to mohlo to dotyčné dite rict. Případně se tim mohl pochlubit rodic.

Jj, jedině rodiče si to mezi sebou přenesou a nezasvěcení to vždy překroutí. Tj. na jedné straně obce zakašle člověk a na druhé má už zápal plic. U nás třeba mají rodiče různé skupiny na fb, Messengeru. Odmítla jsem do jakékoli vstoupit. Nepřišlo mi to vhodné. Ale vždy posléze se dozvím veřejně, jakou kauzu tam řeší. Tak to prostě funguje na vesnici nebo malém městě, kde se zná každý s každým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
10.4.21 12:58

Nevím, zda jste zaznamenali, že většina škol otevírá sběrnou třídu pro děti rodičů IZS a dosti dalších profesí státní správy, kam mohou docházet v distančním týdnu. A pokud je tato třída v kmenové škole a rodiče zaměstnáni ve vypsaných profesí, ztrácíte při týdnu distanční výuky nárok na OČR: https://www.mpsv.cz/…cz/osetrovne?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.4.21 13:02
@Pears206 píše:
Učitel nebo jakýkoliv pracovník ve škole by to měl podržet a nesdělovat to ani svým známým :nevim:

Co jsem pochopila, tak v pondělí jde do karantény jen to jedno dítě, ve čtvrtek celá třída.. V případě potvrzení pozitivity pak ve čtvrtek musí na test celá třída.. Jaký je rozdíl, jestli se o spoluzakovi bez roušky ví teď nebo až v pondělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.4.21 13:13

@Tamtama já bych to nedovolila, já vím, že ted asi budou oponovat co jsou druhe straně, ale bud rouška a enbo doma.. Ono jedna vyjímka a bude chtít každý.. Já mám doma kardiaka, má i kartičku, jezdíme od miminka na srdíčko..
Ochranu ust mít bude, pokud to bude děla problémy, - mají třídu hned tak, že je tam nejvíc slunce, začně třeba dusno.. Pokud bude problém budu to msuet vyřešit, že bude doma..
Jako nikoho bych neodsuzovala, že si to,, vyběhá, ale prostě všichni jsou na stejné lodi.. a rodiče to měli řešit jinak. Můj názor..A jestli se má na něho pulka dětí a půlka rodičů zle dívat, tak se snažím zajistit domácí vyuku..než toto aby si zažil
Ale toto je rozhodnutí kadé rodiny.. Osobně, mít doma dítě právě s tímto onemocněním, tak si budu dávat pozor na kolektiv..

Příspěvek upraven 10.04.21 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.4.21 13:15

@hanka.br. nevěř, už na podzim mi tot sestřenice co bydlí v Praze psala, jaká hrůza byla, když učitelka omylem řekla, že,,, Pepí má covid..Víc dětí nebylo doma, i s něčím jiným, ale ona jmenovala, rodiče byli jak sršni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.4.21 13:47

@Janasas jenže každý právě nemá tu možnost nechat dítě doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.4.21 15:16

@Tamtama jenomže někdy to neni o možnosti, a le o nutnosti.. I kdybych měla být 5 dní na neplaceném, Já vím, že azse někdo napíše, že si to někdo nemůže dovolit, ale ono možná, když se v rodině vyskytne případy, žč někdo z rodiny fakt bojuje o život, a nemá pomalu vyhráno, že člvoěk se na to začne dívat jinak..
ALe to je na každém. nikoho nebudu přemlouvat, aby dítě dal, a le teda zrovna s astmatem - vážným, což je dýchací problémm, tak to je odvaha..Ono totiš neohrožuje až tak okolí, jako samo sebe..
Každopádně každá rodina za své rozhodnutí má zodpovědnost, nikdo nemá právo nikomu do ničeho kecat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin