Rotační návrat 1. stupně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66845
1.4.21 15:36
@laducha píše:
Kolegyni bude 55, stýle čeká na PIN2.
A to jsme specka, jeli jsme až do konce, bez roušek. A otevírat prezenčně budeme zase první.

skoda, ze v dobe, kdy to jeste slo, nezmenila registraci. Ja nedavno pomahala s registraci skolnikovi na stejne misto, kam jdu ja, pin 2 mu prisel do dvou dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.4.21 15:38
@vokishka píše:
Já nevím, když ve všech školách už budou kmenové děti. Je otázka, jestli je bude mít kdo hlídat.

to je vlastne pravda, asistenky a druzinarky budou mit svoji praci. Musi najit nekoho jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.21 15:44
@Lucka1111 píše:
no tak to snad musí být, ne? Nebo zdravotníci budou týden v práci a týden doma?

U nás se vymýšlí, jak se bude testovat. Jestli pojede dál skupina pro IZS, zatím nebyla zmínka. Ale logicky by měla být dál nabídnuta v době distanční výuky a automaticky bych tam přidala děti učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
1.4.21 15:51
@Kelsey píše:
U nás se vymýšlí, jak se bude testovat. Jestli pojede dál skupina pro IZS, zatím nebyla zmínka. Ale logicky by měla být dál nabídnuta v době distanční výuky a automaticky bych tam přidala děti učitelek.

Ale ty sama tu píšeš, že to sotva personálně pokryjete, nebo si tě pletu? Jak to uděláte v případě, kdy tam bude pět tříd kmenových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.21 15:56
@vokishka píše:
Ale ty sama tu píšeš, že to sotva personálně pokryjete, nebo si tě pletu? Jak to uděláte v případě, kdy tam bude pět tříd kmenových.

Asi by muselo opravdu vedení přijat další lidi.
My jsme tři AP, tři vychovatelky a jedna AP má už půl úvazek uč. Nějaká pomoc se bude muset vypustit nebo přibrat lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
1.4.21 16:33
@Kelsey píše:

a děti učitelek tam teď nemají možnost chodit? U nás ve školce třeba chodí děti učitelek. Ředitelka jim nedovolila vzít si očr, že prý mají možnost krizové školky. Takže v době kdy je ve školce maximálně 10 dětí (reálně tak 5, protože většina nechodí denně, dcera na podzim chodila a bývalo jich kolem těch pěti), je tam k tomu cca 10 učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.21 16:47

@Lucka1111
Ano smí. Ale četla jsem, že všude to není. Když mám službu dopoledne, tak si beru svého prvňáka. A jedna učitelka přivede dítě. Mám tři děti. Bylo mi řečeno, že si můžu brát všechny. Ale to jsem odmítla, že straší jsou samostatné, že to není nutné. Když mám službu od oběda, tak zůstává taky doma.
My jsme momentálně dvě, kdo má menší děti. Zbytek na dospívající nebo dospělé děti nebo mají v místě bydliště prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.21 18:19
@Lucka1111 píše:
tak všichni učitelé nebudou nikdy očkovaní. Někdo třeba nechce. A myslím, že většina co měla zájem je očkovaná. A jestli někde nejsou očkovaní zájemci z řad učitelů prvního stupně, tak je to chyba školy, že rozdala kódy i kuchařkách, účetním a učitelům TV, kteří se do škol letos už nevrátí.

Tak to jako zase bacha. Mamka dělá účetní na ZŠ a nabídku na očkování ráda přijala. A víš co? Narozdíl od učitelů ona a školnice musí normálně chodit do práce celý rok. A rozhodně tam nejsou sami, protože tam pořád lezou rodiče a něco potřebují :roll:

• Citovat
  • Upravit
7978
1.4.21 18:36
@Anonymní píše:
Tak to jako zase bacha. Mamka dělá účetní na ZŠ a nabídku na očkování ráda přijala. A víš co? Narozdíl od učitelů ona a školnice musí normálně chodit do práce celý rok. A rozhodně tam nejsou sami, protože tam pořád lezou rodiče a něco potřebují :roll:

No to je právě to, kódy se daly všem co jsou zaměstnanci školy i když se třeba s dětma nesetkávají. A pak se divíme, že na některé pedagogy ještě nezbylo. Tohle se dělalo i v nemocnicích a podle mě to je špatně. Prioritně měli být naočkováni ti co jsou v přímém kontaktu s dětmi. A do práce celý rok chodí například i prodavačky, zaměstnanci úřadů, zaměstnanci fabrik, popeláři a spousta dalších. A taky nemají nárok na předností očkování. Tak nechápu proč účetní ze školy ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
1.4.21 18:42
@Lucka1111 píše:
No to je právě to, kódy se daly všem co jsou zaměstnanci školy i když se třeba s dětma nesetkávají. A pak se divíme, že na některé pedagogy ještě nezbylo. Tohle se dělalo i v nemocnicích a podle mě to je špatně. Prioritně měli být naočkováni ti co jsou v přímém kontaktu s dětmi. A do práce celý rok chodí například i prodavačky, zaměstnanci úřadů, zaměstnanci fabrik, popeláři a spousta dalších. A taky nemají nárok na předností očkování. Tak nechápu proč účetní ze školy ano.

Ale podle těch kódů se nepozná, kdo je pedagog, na jaké pozici pracuje a jaké žáky učí. Nestudovala jsem právní výklad těch pokynů, ale právo přednostního očkování mají všichni pracovníci a podle mě nemá právo ředitel ten kód někomu nevydat, i když jsem četla, že se to děje :nevim:

Ono to není jen i žácích a učitelích, případně dalších zaměstnancích, riziko zavlecení do rodin je furt veliké a pokud je mi známo, ve firmách se testuje, jednotlivé směny se nepotkavají a jsou teď uzavřeným kolektivem. Popelari pracují venku.

Ta ten očkovací chaos v žádném případě nemohou ti, kdo dostali právo přednostního očkování. Každý naockovany člověk do jisté míry chrání i ty ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.4.21 19:10
@Lucka1111 píše:
No to je právě to, kódy se daly všem co jsou zaměstnanci školy i když se třeba s dětma nesetkávají. A pak se divíme, že na některé pedagogy ještě nezbylo. Tohle se dělalo i v nemocnicích a podle mě to je špatně. Prioritně měli být naočkováni ti co jsou v přímém kontaktu s dětmi. A do práce celý rok chodí například i prodavačky, zaměstnanci úřadů, zaměstnanci fabrik, popeláři a spousta dalších. A taky nemají nárok na předností očkování. Tak nechápu proč účetní ze školy ano.

Pokyny byly, aby reditele predali kod prednostne ucitelum nad 55, ucitelum 1. 2. a 9. trid. Kody dostaly skoly na konci unora, kdy bylo jasne, ze se skoly neotevrou. Takze tam, kde reditele udelali nejaky klic, to byla jejich zbytecna a pomerne komplikovana prace. Ja napriklad bych ted uz nebyla v prioritni skupine. Naopak ucitelky 3.-5. trid by dle tohoto zadani narok na prednostni ockovani nemely. Ucetni u nas se do styku s detmi nedostane, sekretarka jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.4.21 19:33

Já jsem totálně v háji, ode dneška jsem na očr, nemám hlídání. Na moje místo ale šéf musel vzít jinou prodavačku, já se můžu vrátit, až rozšíří prodejnu. Což asi za 11 dní nebude. Mám docela strach, že až otevřou školy a školky, půjdu si podepsat výpověď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
1.4.21 19:44
@Kelsey píše:
To je tím, jak to média podávají veřejnosti. Pak neví, že v reálu je spousta čekatelů na PIN2.

To je zkusenost, myslela jsem, ze to tak jede vsude. Mozna zalezi, kam zafalu registeaci, jestli do nejake male ordinace nebo velkokapacitniho centra. Tady ve stredu registrace, ve ctvrtek rano pin 2 a v patek termin. A nejen pro ucitele, ti sli vsichni, ktere znam, do tydne. Ale i ted pro ty chronicky nemocne. Jak prisel pin 2, tak jsem klikla na terminy a proste denne spousta terminu.pin 2 dosel za 14 hodin od registrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
1.4.21 19:46
@mado píše:
To si snad musíš vymyslet a zařídit ty, nebo to dítě je vedení? Rodičům mimo školstvi taky zařizuje péči o děti vedení?

Vedení školy určitě bude mít zájem, aby paní učitelka nezůstala na OČR. Takže je v jeho zájmu, aby pomohlo situaci vyřešit. Lepší, než zajišťovat suplování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
1.4.21 19:51

Jako a jak se prokazuji a kontroluji ty prednostni kody? Mamka je chronicky nemocna, dostala kod, do dvou dnu naockovana, ale nikde nikdo nechtel zadnou lekarskou zpravu. Kdybych proste vzala jeji kod, ktery je stejny pro vsechny, tak jsem do dvou dnu naockovana a nikdo to nikde nekontroluje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin