Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lowel píše: škrkavka dětská a zvířecí jde chytit i od zvířete, ta zvířecí je cca 10 cm dlouhá, vypadá jako hubený hádek(kus drátu) když vyjde svine se do klubíčka. Fuj je to pěkný humus, odčervovali jsme nedávno tabletami pro kočky, přitom naše číči myši nežerou. Škrkavka dětská se zjišťuje u doktorky pouze stěrem z řiť. otvoru na sklíčko-naštěstí jsme nikdy neměli tu čest se s tím setkat, takže zakladatelko, neboj se, není to ostuda, dělá se stěr a na základě vyhodnocení z laborky dostaneš léky na předpis. Ještě jsou i ty odčervovací tablety pro kočky, ale to je příliš drahá záležitost když si spočítáš váhu svou a jejich v gramech, vyšlo by to pomalu na sumu s třema nulama. bezpečné pro lidi jinak jsou podle složení, ale stojí to za to?
počkej lovel ale škrkavky tu zatim nikdo nemá ![]()
Ahoj,prosim te,proc se stydis?Za to nemuzes,ze mas roupy,spis odsuzuji,ze zanedbavas lecbu (neni to legrace,pokud se to neleci) a muzes to dal prenaset.Rekni u dr.,ze jsi treba v kontaktu se psema,kockama a ze si nejsi jista,jestli jsou odcervene(ze treba nejsou tvoje,kdyz uz se tak stydis).
Roupy potrebuji k zivotu cukr,takze se doporucuje kysele zeli,mrkev a poupata pelynku.A prisne dodrzovani hygieny.Ja bych ale k dr sla okamzite,hlavne se to neleci antibiotiky,neni to zadna veda,vetsinou je lek jednorazovy,nebo s odstupem casu druha preventivni davka,nic vic.Jaruna
Já s roupama bojuju celý život, jediné co pomáhá je právě Vermox. Je na předpis, doktorka se jen zeptala, jaké mám příznaky a bez problémů napsala. Tedy chodím si k ní pravidelně. Nejlepší na tom je, že si dáš jeden prášek a najednou druhý den o ničem nevíš, je to okamžitá úleva. Česnek nepomáhá, jen ti rozdráždí žaludek.
Ale pokud nechceš k obvodní doktorce, co zkusit jiného lékaře, může ti to napsat kterýkoliv, třeba i zubař nebo gynekolog. Asi na tebe budou divně koukat, že si o to říkáš, ale zkus to, neměl by to být problém. Hlavně u toho gynekologa, prý roupi můžou způsobovat i záněty v pochvě, tak je to vlastně i v rámci jeho oboru ![]()
Ten červenj sirup bez chuti se jmenoval Pyrvinium. ALe už se nevyrábí.
Přeji dobrý večer. ![]()
Mám dotaz. Můj syn (3 roky a 8 měsíců) má nejspíš roupy. Na svědění prdelky si ztěžuje už nějakou dobu. Mám pocit, že jsem jednou na papíře po utření něco roupu podobného viděla. Chodil kakat tedy víc na nočník, abych něco viděla, ale já prostě nic neviděla. To svědění nemá furt, je to jen občas, sem tam, je to dost nepravidelné. Spíš jsem si myslela, že to je špatně utřenou prdkou. ![]()
Jenže já se dočetla, že to svědění je nejvíc v noci a že děti špatně spí. Což u nás až tak nesouhlasí…malej se drbe hlavně přes den, hlavně odpoledne a navečer a v noci celkem spí, až na nějaké výjimky, kdy je ukňouranej, ale na svědění v noci si neztěžuje.
A dneska zas, odpoledne svědění, byl z toho chudák už tak nervózní, já mu furt drhla prdku a nic. I po vykoupání si pořád ztěžoval. Tak jsem mu lehce otevřela řiťku a viděla je tam ! A jak rychle mazali zpět do útrob ! ![]()
Tak já nevím…je to roup, či není ? Ale asi jo… ![]()
Je.Kor když jsi je viděla..zajdi k lékařce, ta to vyřeší…a malej bude mít po problému…
pannda píše:
Je.Kor když jsi je viděla..zajdi k lékařce, ta to vyřeší…a malej bude mít po problému…
No jo, ale horší je, že to mám asi i já !
![]()
No nic, na světě jsou horší věci, že ? ![]()
vždyť o nic nejde. U dětí je to běžný. Nejvíc to svědí v noci, protože samičky „roup“
lezou ke konečníku a kladou tam vajíčka. Zkus mrknout na konečník, jestli tam nejsou bílý tečky. K dr zajděte, dostanete sirup a omazte chvíli sladké a pořádně mýt tlapky po kakání a malej ať si neškrábe prdelku
![]()
Zavolej lékařce, ta naše ani dítě nechtěla vidět a já si přišla jen pro Vermox..A za dva dyn dobrý.. ![]()
Nainuva píše:
vždyť o nic nejde. U dětí je to běžný. Nejvíc to svědí v noci, protože samičky „roup“lezou ke konečníku a kladou tam vajíčka. Zkus mrknout na konečník, jestli tam nejsou bílý tečky. K dr zajděte, dostanete sirup a omazte chvíli sladké a pořádně mýt tlapky po kakání a malej ať si neškrábe prdelku
![]()
Já vím, že o nic nejde, mě jenom mate, že on prostě v noci to svědění nemá ! Jen přes den…odpoledne a navečer. Tak abych neměla podezření na roupy a ono to nakonec nebylo něco jiného. ![]()
Ale zas jsem je v tý jeho řiťce viděla, tak asi není o čem přemýšlet. ![]()
Zítra volám mudře.
Nemusí to svědět jenom v noci! Není to pravidlo… Může to svědit naopak jen navečer. Určitě to roupi budou, stačí zavolat doktorce a přeléčit celou rodinu, se kterou je malej v kontaktu ![]()
Jana206 píše:Anonymní píše:Nenajde. Akorát hrozí, že nakazíš ostatní členy rodiny. Já bych k lékaři šla. Nevidím na tom nic špatného a nevěřím, že by se s tím lékař nikdy nesetkal
dík za radu, ale fakt jsem poseroutka a k doktorovi mě jen tak nedostanou. snad se najde jiné řešení.
Lizbeth píše:
Zavolej lékařce, ta naše ani dítě nechtěla vidět a já si přišla jen pro Vermox..A za dva dyn dobrý..
Snad malého taky nebude chtít vidět…já jsem zítra celý den v práci a malej bude u babi. Jen si pojedu pro recept, víc času u mudry trávit nemůžu ! A hlavně, doufám že tam bude, že si nevzala volno jako leckdo !
No uvidím ráno… ![]()
![]()
rybana75 píše:Lizbeth píše:Snad malého taky nebude chtít vidět…já jsem zítra celý den v práci a malej bude u babi. Jen si pojedu pro recept, víc času u mudry trávit nemůžu ! A hlavně, doufám že tam bude, že si nevzala volno jako leckdo !
Zavolej lékařce, ta naše ani dítě nechtěla vidět a já si přišla jen pro Vermox..A za dva dyn dobrý..No uvidím ráno…
![]()
Když řekneš, že jsi je viděla, tak by nemusela chtít vidět malého. To jen v případě, že bys na ně měla podezření, tak by to zjistila stěrem ze zadečku.
Ahoj!
Moje dcerka nastoupila v září do školky a za 2 týdny, že jí svědí zadeček. A jenom přes den nebo podvečer. Tak čekala jsem několik dnů, myslela jsem, že to bude taky opruzení ze špatně utřeného zadečku, mazala bepantenem a nic. Pak už jsem fakt myslela na parazity,ale já jsem nic neviděla.I v noci jsem jí svlékla a koukala na zadek
a nic tam nebylo. Skočila jsem k MUDře a ona hned, že jí dá Vermox - tabletky na různé parazity pro děti.Za 3dny bylo po svědění. Za měsíc mám dát tabletku zas. Hygienické opatření - doporučení od dr - utírat dezinfekcí záchodové prkýnko, pořádně mýt ruce dezinfekčním mýdlem, spodní prádlo prát na 60st a výš, vytírat byt/dům na mokro alespoň obden, jíst čenek v pomazánach, jídlech a nejíst sladkosti.
Toť vsjo.
Zkuste dokiho, ten prášek musí dostat.
![]()