Roupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21899
3.5.17 15:42
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 15 let a uz několik dni mě trápí nehorázné svědění konecniku, především v večerních hodinách. Ve stolici jsem našla malé cerviky a taktéž i když jsem se divala v zrcadle :( Nacpala jsem se česnekem a snědla nějaké tabletky. Dnes je třetí den a stale pociťuji svědění. Ale teď k problému. Mí rodiče mi nevěří. Tvrdí, že to svědění zapříčinilo zarudnutí konecniku. Vůbec nevim, co mam dělat. V nouzi jsem jim i ukázala řitní otvor, avšak zrovna, jak na potvoru, tam nic nebylo. Jednoho červíka jsem i vytáhla, ale oni mi tvrdili, že to není roup, jenom nějaký,,prach". Vidím je tam stále, i ve stolici a opravdu je to pro mě velice nepříjemné. Opravdu si nevim rady a nic mi nezabírá. Prosím o pomoc. :,(

Jdi k dr, napise ti Vermox a bude klid.Uz muzes jit k lekari sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.1.18 18:46

PORAĎTĚ PROSÍM

Ahoj. Je mi 17 let a jsem čistotná dívka. Sprchuju se klidně i 2× denne.Asi před týdnem mě zacal pálit konečník. Myslela jsem si ze to přejde ale včera jsem našla ve stolici 2 červíky. Hrozně mě to znepokojilo. Jsem čistotný clověk a tohle? Bojím se jít na záchod. Poradte mi co mám dělat, jsem zoufala. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
1.1.18 18:59

@viktorie9 zajít k dr, dá vám na to tabletky a bude po problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.1.18 19:05
@kavulenka píše:

Úplně stačí zajít do lékárny a koupit si Vermophyt, je bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
1.1.18 19:14

Neboj to není nic šíleného, a že jsi dostatečné čistotná je super, ale roupy můžeš chytit kdekoliv stačí aby je měl někdo třeba v mhd v obchodě nedodržuje hygienu a ty aniž máš šanci si všimnout chytneš madlo dostanese roupík třeba za nehem a už to jede. Léčba je snadná, dr ti napíše vermox, vezmeš tabletku další za 14 a pak ještě za měsíc. Už po první budeš mít klid, ty zbylé jsou aby se pozabíjeli i mini zárodky které tam mohly zůstat, malé děti to mívají celkem často :) : A jako akutní pomoc aby tě v noci moc nelechtali, je dobré namazat konečník a co nejvíc dovniř třeba stolní olej, nebo nějakou mastičku aviril a pod, udusíje to a dají pokoj aspoň než je přeléčíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.18 23:08

Dobrý den, někdy v květnu jsem tady psala, ze mám roupy a rodiče mi nevěří a podobně. Tentokrat se to zase opakuje. Vůbec netuším co dělám špatně :think: Denně se umyvam, dodržují hygienu ale ony stejně přišly zase. :,( Dala jsem si Vermox a cesnek, snad to zabere. Zítra převleču postele a nechám vyprat ručníky a podobně.. Avšak k veci. Myslíte, ze roupy muzu opakovaně dostávat kvůli tomu, ze hodně konzumuju sladké a jsem dost často - i v posteli - s kočkou a psem? :,( Odcervujeme zvířata, avšak nevim, co se děje, že je dostávám stále takhle opakovaně. Jsem jediná v rodině která kdy roupy měla - vim, ze by se měla vždycky odcervit cela rodina ale naši, ani mladší bratr to nikdy nedostali. Už jsem fakt zoufalá, nevim co mám dělat, aby ty mrchy nadobro zmizely :,( dekuju za rady

• Citovat
  • Upravit
21899
5.1.18 05:32

Sladky rozhodne omez, nejlip vynech uplne.To je presne to, co jim dela dobře. Hodne cesneku a dynova semínka. Zvirata na ne nemaji vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 18:44

Roupy se vracejí

Dobry den, již dva roky mam roupy. Je mi sedmnact a neuveritelne se za to stydim 8o . Pokazde si dam vermox, vyperu lozni pradlo a prosteradlo - po tydnu zase znovu vse vymenim, myju vse kazdy den, prach utiram kazdou sobotu. Sladke jsem driv jedla v kopach, ted se snazim omezovat, myslim si, ze prave ta nadmerna konzumace mi je neustale zpusobuje. Kazdopadne, chtela jsem se zeptat - na par otazek. Jestlize mam roupy, ma se prelecit i rodina? zadny z nich roupy nikdy nemel, pouze muj bratr, ktery se lecil pred par mesici a to on, je dle meho nazoru prinesl ze skoly. Popripade pritel? a mohla jsem roupy chytnout treba ze zachodu v baru, nebo treba kdyz si neumyju ruce po kontaktu s kockou? Pomevadz nechapu, proc se mi vzdy vraci v intervalu 6-8 tydnu po podani prasku. Jsem uz vazne zoufala a doufam, ze jednou tohle utrpeni uz ustane, ponevadz je to porad dokola a vazne nechci cely svuj zivot resit parazity :(

• Citovat
  • Upravit
36
24.2.19 18:49
@Anonymní píše:
Dobry den, již dva roky mam roupy. Je mi sedmnact a neuveritelne se za to stydim 8o . Pokazde si dam vermox, vyperu lozni pradlo a prosteradlo - po tydnu zase znovu vse vymenim, myju vse kazdy den, prach utiram kazdou sobotu. Sladke jsem driv jedla v kopach, ted se snazim omezovat, myslim si, ze prave ta nadmerna konzumace mi je neustale zpusobuje. Kazdopadne, chtela jsem se zeptat - na par otazek. Jestlize mam roupy, ma se prelecit i rodina? zadny z nich roupy nikdy nemel, pouze muj bratr, ktery se lecil pred par mesici a to on, je dle meho nazoru prinesl ze skoly. Popripade pritel? a mohla jsem roupy chytnout treba ze zachodu v baru, nebo treba kdyz si neumyju ruce po kontaktu s kockou? Pomevadz nechapu, proc se mi vzdy vraci v intervalu 6-8 tydnu po podani prasku. Jsem uz vazne zoufala a doufam, ze jednou tohle utrpeni uz ustane, ponevadz je to porad dokola a vazne nechci cely svuj zivot resit parazity :(

A co Ti na to rekl doktor.? Pokud vim , tak se to vetsinou tyka malickych deti , protize si strkaji ruce do pusy bez toho aniz by si je umyly… Mozna trochu vic dodorzovat hygienu? Myt si ruce po kontaktu s kockou by snad melo byt orvni co udelas , este ke vsemu kdyz mas takovy problem .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Žádnýcožegaskar
24.2.19 18:53
@kavulenka píše:

přesně !!!!! :P

• Citovat
  • Upravit
18304
24.2.19 18:59
@B.Bee píše:
A co Ti na to rekl doktor.? Pokud vim , tak se to vetsinou tyka malickych deti , protize si strkaji ruce do pusy bez toho aniz by si je umyly… Mozna trochu vic dodorzovat hygienu? Myt si ruce po kontaktu s kockou by snad melo byt orvni co udelas , este ke vsemu kdyz mas takovy problem .

Roupy jsou lidská nemoc, ne kočičí. I když samozřejmě ruce si mýt je samozřejmost..Ale jako svádět vše na dodržování hygieny nelze, ta vajíčka poletují i vzduchem, pootevřeš pusu a můžeš je mít..a když je třeba přinese dítě do rodiny, většinou to chytnou všichni členové, ač hygienu dodržují, protože prostě to ulpívání a poletování vajíček nelze uhlídat, ani kdyby se člověk rozkrájel. Obě dcery nyní roupy mají, je to tedy poprvé, co s tím mám osobní zkušenost. Dostali jsme Vermox a vyžádala jsem si ho pro všechny členy rodiny, takže se odčervujeme všichni. Vyměňuju ložní prádlo obden, vyvařuju, myju pořád zadky, chodím s luxem, hadrem, už mi hrabe a stejně si myslím, že se to uhlídat tímhle až tak 100% nedá.
Důležité u Vermoxu je po první tabletě užít po 14 dnech další a po dalších 14 dnech ještě třetí. Pokud se užije jen jedna tableta jednorázově, je to na houby, protože to hubí jenom vylíhlé červy, ale nikoli vajíčka, ty jsou v těle dál a ty se právě zas za další cca 2 týdny vylíhnou a pokud se nevezme druhá tableta, je to v háji a člověk se toho nezbaví. Třetí tableta je pojišťovací.
Jinak si myslím, že se téma parazitů u lidí hrubě podceňuje. Komunisti byli jací byli, ale v tomhle měli řád - naklusali do škol a všechno povinně naočkovali (no, tam neříkám, že bych s tím souhlasila), všechno povinně na rentgen plic, všechno povinně k zubaři a všechno povinně i odčervit. Dřív byl volně prodejný sirup Pyrvinium, byl prý výborný, říkala to i naše pediatra, ale lze ho nyní sehnat jenom v Německu (nebo něco s pyrviniem volně prodejného).
Nyní mám plán, uvidíme, jestli to bude k něčemu..Až se přeléčíme nyní všichni tím Vermoxem, tak pak už budu dodržovat půlroční odčervovací programy - budeme zkoušet Wurm-ex, Vermophyt a Clarkiu, příp. tinktury od Podhorné. Nebo aspoň pelyňkový čaj..Myslím si, hlavně už teď po téhle roupové zkušenosti, že pravidelná odčervování lidí mají velký smysl, stejně, jako u zvířat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 19:18
@B.Bee píše:
A co Ti na to rekl doktor.? Pokud vim , tak se to vetsinou tyka malickych deti , protize si strkaji ruce do pusy bez toho aniz by si je umyly… Mozna trochu vic dodorzovat hygienu? Myt si ruce po kontaktu s kockou by snad melo byt orvni co udelas , este ke vsemu kdyz mas takovy problem .

Ano, ja vim, ze se to tyka predevsim malych deti a proto nechapu z jakeho duvodu , se mi to porad vraci. Snazim se dodrzovat hygienu, jak to jen jde. Myji se kazdy den, rucniky menim , lozni pradlo budu tedy menit casteji a vytirat prach ale uz si vazne nevim rady. S malymi detmi do kontaktu nechodim takze netusim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36
24.2.19 19:22
@Anonymní píše:
Ano, ja vim, ze se to tyka predevsim malych deti a proto nechapu z jakeho duvodu , se mi to porad vraci. Snazim se dodrzovat hygienu, jak to jen jde. Myji se kazdy den, rucniky menim , lozni pradlo budu tedy menit casteji a vytirat prach ale uz si vazne nevim rady. S malymi detmi do kontaktu nechodim takze netusim :nevim:

Tak se urcite porad s doktorem … Paraziti jsou svinstvo … Jak zminivala Evulina , mizna potrebujes poradne “odcerveni” tema tabletkaˇa . Verim , ze to musi neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.2.19 19:46

Prelecit vsechny 3× po sobe, vse vyprat a vytrit opakovane. Jsou i off label schemata parazitologu… vermox denne tyden tusim, ale tohle sama bez posveceni doktora nezkousej. Spis si to totiz doma vesele predavate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.2.19 19:57
@Anonymní píše:
Ano, ja vim, ze se to tyka predevsim malych deti a proto nechapu z jakeho duvodu , se mi to porad vraci. Snazim se dodrzovat hygienu, jak to jen jde. Myji se kazdy den, rucniky menim , lozni pradlo budu tedy menit casteji a vytirat prach ale uz si vazne nevim rady. S malymi detmi do kontaktu nechodim takze netusim :nevim:

Já to teď dělám tak, že ten, kdo se po sprše utře, tak se utře celý krom zadku, pak zadek a ručník ihned putuje do pračky. Peru jak blázen neustále, pračka stále běží a sušička taky..to bude účet :roll: Muž brblá kvůli tomu a má mě za cvoka, ale nevím, jestli dělám dobře nebo to už přeháním, nicméně mít ty potvory doma opakovaně kvůli reinfekci fakt nechci. S dvouletou je to těžký, ruce má pořád v puse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí