Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ano, ja vim, ze se to tyka predevsim malych deti a proto nechapu z jakeho duvodu , se mi to porad vraci. Snazim se dodrzovat hygienu, jak to jen jde. Myji se kazdy den, rucniky menim , lozni pradlo budu tedy menit casteji a vytirat prach ale uz si vazne nevim rady. S malymi detmi do kontaktu nechodim takze netusim
Léčíš se tím Vermoxem 3 tablety - vždy jednu po 14 dnech (tzn. léčba je na měsíc)?
Pouvažuj opravdu i o přeléčení dalších členů rodiny..
@Anonymní píše:
Dobry den, již dva roky mam roupy. Je mi sedmnact a neuveritelne se za to stydim. Pokazde si dam vermox, vyperu lozni pradlo a prosteradlo - po tydnu zase znovu vse vymenim, myju vse kazdy den, prach utiram kazdou sobotu. Sladke jsem driv jedla v kopach, ted se snazim omezovat, myslim si, ze prave ta nadmerna konzumace mi je neustale zpusobuje. Kazdopadne, chtela jsem se zeptat - na par otazek. Jestlize mam roupy, ma se prelecit i rodina? zadny z nich roupy nikdy nemel, pouze muj bratr, ktery se lecil pred par mesici a to on, je dle meho nazoru prinesl ze skoly. Popripade pritel? a mohla jsem roupy chytnout treba ze zachodu v baru, nebo treba kdyz si neumyju ruce po kontaktu s kockou? Pomevadz nechapu, proc se mi vzdy vraci v intervalu 6-8 tydnu po podani prasku. Jsem uz vazne zoufala a doufam, ze jednou tohle utrpeni uz ustane, ponevadz je to porad dokola a vazne nechci cely svuj zivot resit parazity
Jestli si vezmes jen 1 vermox, tak je to jasne. Po 14 dnech si musis vzit dalsi. Tim prvnim zabijes ty zivy, jenze ty uz mohly naklast vajicka, proto se bete i ten druhy, abys zabila pripadne i ty nove vylihle a 3.to pojistis. Ale dceri stacily jen 2. Nevratilo se to a nikdo jsme to nechytl.
Muzes zkusit brat silny cesnek v tabletach dlouhodobe.
@Verun83 píše:
Jestli si vezmes jen 1 vermox, tak je to jasne. Po 14 dnech si musis vzit dalsi. Tim prvnim zabijes ty zivy, jenze ty uz mohly naklast vajicka, proto se bete i ten druhy, abys zabila pripadne i ty nove vylihle a 3.to pojistis. Ale dceri stacily jen 2. Nevratilo se to a nikdo jsme to nechytl.
Muzes zkusit brat silny cesnek v tabletach dlouhodobe.
Můžou ten česnek i děti? Jaký by jsi doporučila přípravek s česnekem? Bojím se podráždění žaludku nebo celkově trávicího traktu. Děti 7 a 2 roky..
Já radši všem dám všechny 3 tablety Vermoxu v těch dvoutýdenních rozestupech, ať to máme prostě pojištěné a pak nastoupí půlroční přírodní odčervovací kůry..Jak mi dnes řekla jedna mamina ve školce - děti jsou jako zvířátka, pravidelně odčervovat ![]()
@Evulina píše:
Můžou ten česnek i děti? Jaký by jsi doporučila přípravek s česnekem? Bojím se podráždění žaludku nebo celkově trávicího traktu. Děti 7 a 2 roky..
Já radši všem dám všechny 3 tablety Vermoxu v těch dvoutýdenních rozestupech, ať to máme prostě pojištěné a pak nastoupí půlroční přírodní odčervovací kůry..Jak mi dnes řekla jedna mamina ve školce - děti jsou jako zvířátka, pravidelně odčervovat
Nevim, silny urcite ne. Tak zkus pohledat, jaky by mohli deti. Na to jsem nekoukala
Tak holky postřeh k roupům. Představte si..dostala jsem menses a našla dva červíky v té krvi!!!
Volala jsem na gyndu a tam mi bylo řečeno, že i roupy v pochvě se léčí Vermoxem, čili stejně, jako když jsou klasicky jen v konečníku. To jsem nevěděla..takže u mě třeba v konečníku nebyli asi vůbec anebo jen malinko (popravdě zkoumám vždy průběžně hovínka nás všech), ale já je měla „vedle“ a teď odchází ven. To je teda síla
![]()
Zítra máme všichni druhou dávku. Potvory, ať táhnou už pryč.