Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinač na bolest zadečku si začal stěžovat v úterý, ve středu ráno jsme byli u dr. a ještě dopoledne dali ten vermox. Škrábat se začal až včera… Starší si nestěžoval vůbec jen jsem si všimla, že se škrábe, přisuzovala jsem to špatnému utřetí po toaletě, proto jsem ho vždycky po ní osprchovala, ale škrábal se dál…
@Trolíci píše:
Doktorka se na ně nedívala vůbec, byli oblečení a ona od stolu konstatovala že mají roupy. Malý mi udělal komínek a já se dívala, svítit jsem nesvítila. Čekám až se mu bude chtít kakat a budu pitvat =(@Petule030 nevím v jakém smyslu jsi myslela - (co dnes otevřu emimino, tak se mi líbí![]()
) Léčba od. dr. zatím nezabírá tak jsem chtěla znát zkušenosti a fígle od lidí, kteří si tím prošli a kde jinde než tady? Na netu jsem se předtím dívala než jsem napsala sem…
A jinak jsi s doktorkou spokojená? Že bys třeba zkusila jít jinam? Nebo jsi schopná trvat na tom, že ti má udělat současná test a nenechat se odbít? Když jsem si o tom kvůli malé četla já, tak psali, že se test dělá tak, že hned po probuzení se nějaká lepivá páska dá na konečník a zmáčkne mezi půlky a sleduje se, jestli se na ni nalepí vajíčka, které by samice musely přes noc naklást.
Jinak pitvání myslím nemá cenu. Červíky bys našla jen na povrchu.
Já to taky řešila hodně, protože jsem byla těhotná, první trimestr a nemohla bych si Vermox vzít a představa, jak ze mě pořád lezou roupy… ale u nás opravdu do pár dnů červíci vymizeli a pak už se nikdy neobjevili.
@Trolíci Jo a při podezření na silné začervení, se dává opakovací dávka už za 14 dní, ne za měsíc. Tak pokud by jsi měla pocit, že je třeba, tak se poraď s doktorkou, kdy odčervení opakovat. Sice se mi nezdá, že by bylo silné začervení, když ještě nevidíš ani červíky.
Já osobně bych tomu ještě pár dní dala, než budeš řešit. Jestli jdi dala prášek ve středu dopoledne a je pátek… tak bych do neděle počkala, jestli uvidím změnu. U nás červíci opravdu odcházeli několik dní.
@Trolíci píše:
Doktorka se na ně nedívala vůbec, byli oblečení a ona od stolu konstatovala že mají roupy. Malý mi udělal komínek a já se dívala, svítit jsem nesvítila. Čekám až se mu bude chtít kakat a budu pitvat =(@Petule030 nevím v jakém smyslu jsi myslela - (co dnes otevřu emimino, tak se mi líbí![]()
) Léčba od. dr. zatím nezabírá tak jsem chtěla znát zkušenosti a fígle od lidí, kteří si tím prošli a kde jinde než tady? Na netu jsem se předtím dívala než jsem napsala sem…
Myslela jsem to tak, že se mi líbí příspěvky od @martina.se, nebylo to nic proti Tvému dotazu ![]()
Udělat komínek, to nic neuvidíš. Ať si syn lehne přes Tvé nohy, uvolní se a ty mu roztáhni půlky a podívej se opravdu DOVNITŘ. Pohledem na venek neuvidíš nic, ani ta vajíčka nejsou viditelná ![]()
@anupati tak malý se pokadil, pitvala jsem špejlí, nic se tam nehýbalo a nic mi jako červík nepřišlo, sem tam tam byla taková drobná čárečka (vlákénko) max dlouhé 4 mm nehybné a fakt jen sem tam
@Trolíci píše:
@anupati tak malý se pokadil, pitvala jsem špejlí, nic se tam nehýbalo a nic mi jako červík nepřišlo, sem tam tam byla taková drobná čárečka (vlákénko) max dlouhé 4 mm nehybné a fakt jen sem tam
Jo jo, to mohli být mrtví roupi ![]()
Chtěla jsem přidat nějaké foto roupů, abys viděla, jak vypadají, ale raději si je najdi sama, třeba přes obrázky na googlu ![]()
Tak maličký stále na nervy, ve stolici jediný roup ani tomu nic podobného, jen obří množství tmavě hnědých až černých tečiček… Jsem z toho už na prášky, do toho ze staršího vypadlo, že ho už delší dobu bolí oči =( co to jééééé…