Nošení roušky v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.20 15:06
@Zumpa píše:
@Lama Lama To snižuje zcela logicky, když vdechuješ vydechnutý vzduch. Nicméně na astma to nemá vliv. Jako astmatik a těžký alergik to vím víc než dobře. Na to, že mám víceméně pořád rýmu, tak chápu, že je rouška určitý opruz, ale není to důvod k výmluvám.

Jak velkou ochranu pro mě rouška má, když ji během hodiny xkrát sundám?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 15:10
@Lama Lama píše:
No, to by ses divil, jaký vliv má. Snižuje to saturaci, zcela jistě.Zakladatelo, 20 lidí, půl metr od sebe, to není moc dobré. Nejde to něak řešit jinak?

Snižuje to saturaci a to má jaký důsledek? Očividně někdo s tím problém nemá žádný. Myslela jsem, že mám problém kvůli tomu, že jsem alergik a astmatik. Tak to je psychický? Co s tím můžu udělat?
Není nás 20 lidí v jedné místnosti - je nás tam 5, ostatní tam chodí z jiné místnosti. Místnosti jsou malé. A chodí tam i lidi něco kupovat, takže netuším, kolik tam přijde dalších lidí. Myslela jsem, že to lidi omezí, ale není to tak. Prý chodí pořád. Třeba já osobně bych prodej za hotové zrušila, ale to nejde. Vím, že je teď firma v hodně špatné situaci. V práci být musím, nemůžu si to vzít domu, když je to všechno tam - podklady, doklady, programy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 15:30

Ještě mám dotaz. Mám roušky - látkové, dvouvrstvé - s kapsičkou (tam určitě nezvládnu ještě něco mít) a pak mám ty jednorázové. Je možné, že by jednorázová byla pro mě pohodlnější a dýchalo by se mi lépe? Jak dlouho ji ale můžu mít? Kolik jich na cca 10 hodin potřebuji? Mám je tu už x let a jen 4 ks (aby si někdo nemyslel, že jsem je vykoupila ve všech lékárnách :D ).

• Citovat
  • Upravit
96
29.3.20 15:41

Tak to snad musíš vědět ty, jestli se ti přes jednorázovou dýchá líp :roll: To tě jako ještě nenapadlo to zkusit? Nicméně řešení to není, ty 4 máš na jeden den. Dle mě to máš psychické, když tvrdíš, že se dusíš protože dýcháš teplý vzducha podobné blbosti. Co se přesně stane když si tu roušku na obličeji necháš? Zkoušela si to vůbec, nebo jsi to rovnou vzdala při troše nepohodlí? Méně hysterie a minimum snahy a je po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
29.3.20 15:48

Tak zakladatelko, v první řadě, je povinnost roušky nosit ve veřejném prostoru, což je i práce. Pokud je tam někdo nenosí, obrátila bych se na vedení, ať sjedna nápravu, jinak bych do práce nenastoupila. Nevim, proč by mě měl někdo svým jednáním ohrožovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
29.3.20 16:26
@Anonymní píše:
Jak velkou ochranu pro mě rouška má, když ji během hodiny xkrát sundám?

Aha, takže ty ani nechápeš význam té roušky. Má smysl se pak dál o něčem bavit? Ta rouška Tě před ničím nechrání. Ta chrání tvé okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
29.3.20 16:34
@Anonymní píše:
Když smrkam cca 10krat za hodinu, pokud smrkam malo, těžko si pokaždé doběhnu omýt ruce.

Kup si Vibrocil do nosu, Claritin nebo něco jinýho na alergii, kapky do očí a nebudeš smrkat desetkrát za hodinu, ale třeba jednou, pak si ruce odezinfikuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 16:51
@Pruhovaný_mýval píše:
Kup si Vibrocil do nosu, Claritin nebo něco jinýho na alergii, kapky do očí a nebudeš smrkat desetkrát za hodinu, ale třeba jednou, pak si ruce odezinfikuješ…

Vibrocil jsem nikdy nezkoušela, kouknu na to. Kapek do očí už jsem zkoušela hodně, ale že by to mělo výrazný efekt, to nemůžu říct - každopádně si to hned zařídím. Léky na alergii, co mám doma, beru denně plus i nějaké bylinné kapky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 16:53
@Zumpa píše:
Aha, takže ty ani nechápeš význam té roušky. Má smysl se pak dál o něčem bavit? Ta rouška Tě před ničím nechrání. Ta chrání tvé okolí.

Dobře. Vím to, jen jsem si to neuvědomila. Nemá pro mě smysl žádný. Nikde jsem nebyla, nakažená nejsem, takže ostatní můžou být pár hodin naprosto v klidu. :lol: S rouškou se tím pádem nemusím trápit. Většina kolem mě ale věří, že aspoň trošku nějaký smysl má.

• Citovat
  • Upravit
96
29.3.20 16:57

Ty jsi se nechala testovat, že víš, že nejsi nakažená? Roušku dnes nenosí jen sobecký nezodpovědný blbec. Ty ji evidentně prostě nosit nechceš, tak jen hledáš důvod čím si to omluvit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.20 17:01
@Kfětoslava píše:
Doufám, že u psaní tohoto příspěvku myslíš na své blízké (pokud nějaké máš)

Blízcí neblízcí, to, že se k naší planetě chováme jako dobytek a jednou se nám to šeredně vrátí, je holý fakt. Jestli je corona začátek nebo bezvýznamná etapa v dějinách téhle planety záleží na tom, kdy se konečně jako lidi probereme a začneme si jí vážit. Pokud ne, budeme se muset všichni s někým blízkým rozloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 17:03
@Claireen píše:
Ty jsi se nechala testovat, že víš, že nejsi nakažená? Roušku dnes nenosí jen sobecký nezodpovědný blbec. Ty ji evidentně prostě nosit nechceš, tak jen hledáš důvod čím si to omluvit :roll:

Jsem 2 týdny doma a nejsem s nikým v kontaktu. V práci se mnou pracují sobečtí nezodpovědní blbci, když ji tam nikdo nenosí. Těžko ji začnou nosit, když jim to řeknu. Nejspíš ji ani nemají. :nevim: Pokud mají, tak ji nosí opakovaně a neřeší to. Doteď jsem neměla pořádnou roušku. Objednala jsem si látkovou a paní mi za dost peněz poslala strašnou špinavou hrůzu. Mám nové od včerejška. Nosila jsem šálu přes pusu, když jsem náhodou v dálce někoho zahlídla - není to tak, že bych na to zrovna já absolutně kašlala. Pro všechny v práci je to akorát chřipečka a názor pořád nezměnili. Nejsou jediní. Soused řekl, že za chvilku to tady máme všichni, ha ha ha. Schází se, neřeší to. Jen já to tady řeším a s nikým se nestýkám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 17:06
@Claireen píše:
Tak to snad musíš vědět ty, jestli se ti přes jednorázovou dýchá líp :roll: To tě jako ještě nenapadlo to zkusit? Nicméně řešení to není, ty 4 máš na jeden den. Dle mě to máš psychické, když tvrdíš, že se dusíš protože dýcháš teplý vzducha podobné blbosti. Co se přesně stane když si tu roušku na obličeji necháš? Zkoušela si to vůbec, nebo jsi to rovnou vzdala při troše nepohodlí? Méně hysterie a minimum snahy a je po problému.

Jednorázovou jsem nezkoušela, protože bych ji pak už nemohla použít, ne? Tak nechci plýtvat. Když si dám látkovou, tak chvíli vydržím, ale pak nemůžu dýchat. Normálně mi vadí teplý vzduch - nejen teď - i v létě, bazény, sauny vůbec nezvládám. Poslední pokus byl takový, že mě to nakoplo a málem jsem se pozvracela. Zkusím další pokus.

• Citovat
  • Upravit
96
29.3.20 17:08

Za těch 14 dní jsi si tu roušku mohla dávno ušít. Proč jste si objednala dvouvrstvou s kapsou, když to údajně nejsi schopná udýchat?… A co řešíš? Je to nařízeno, tak ji prostě nos. Nic jednoduššího není. To, že ji někdo jiný nenosí není důvod abys ji nenosila ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.3.20 17:11

To by mě zajímalo, jak je možné, že přežiješ léto. To je teplý vzduch všude X měsíců… Kdybys opravdu měla takový problém tak zkusíš všechny možnosti, nikdo jiný to za tebe nevyzkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová