Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pracuji s rouškou, musíme
. Tak to je. Dva dny jsem si zvykala, migréna, ale už si tělo zvyklo. Sundat můžu o přestávce, najíst, napít, jinak ne. Takových lidí je hromada, taková je doba, fňukání nepomůže. Kdyby si řekli lékaři, že se jim v tom blbé dýchá a blablabla, vykašlali se na to, asi by se ti nelíbilo, kdyby tě takový třeba operoval ![]()
Takhle, všichni, co se v roušce musí hýbat, mají můj neskonalý obdiv. Ale nic to nemění na faktu, že mě po 12 hodinové směně třeští hlava, jsem ráda, že dořídím domů (omezila jsem MHD, i tak se v práci potkávám s dost lidma) a při vyběhnutí do 2. patra mým obvyklým tempem se dusím. Nevidím důvod, neříct na rovinu, že mi rouška vadí, to není fňukání, ale konstatování faktu… Ale poctivě ji nosím a snažím se vidět pozitiva, jako že si tolik nesahám na ksicht a od půlky nosu dolů se nemusím líčit
Akorát jsem ráda, za zahradu, kde můžu dýchat a užívat si sluníčka jen tak. Chápu, že lidi z bytu jsou na tom hůř, já se po práci chodím na zahradu rozdýchávat.
@Kriss Tina píše:
@Aduš8 ja to chápu, ten prispevek byl myšlen tak, že ji uz ta rouska nespasi, kdyz ostatni na to dlabou uplne.
Děkuji. Pochybuji, že by to tam někdo dezinfikoval, řešil. Ráno nebudu mít čas naběhnout a před všemi tam lítat s hadrama. Je potřeba udělat hned po ranu hodně věcí. Je to největší srumec. Zkusila jsem si vzít roušku doma v klidu, ale dlouho jsem to nevydržela. Vím, že ostatní ji mají a mnohem horší pomůcky a delší dobu. Taky je obdivuju, kdyz já nejsem schopna. Jsem na sebe nastvana. Jak jsem psala, o sebe se nebojím, to bych to riskla bez roušky a všeho. Ale bojím se o rodinu. Jdu znovu zkoušet. Neměl třeba někdo taky problémy a zvykl si? Co pomohlo?
@Kfětoslava píše:
Jistě, v pohodě se dá vysmrkat do roušky
Mě ta rouška taky neskutečně štve, ale je rozdíl mezi tím říct, že tě štve a dál ji normálně nosit a mezi tím hledat výmluvy, že musíš dýchat studený vzduch, pít, jíst, smrkat a bůhví co ještě.. Jestli někdo schopný mít při práci v kanclu roušku tak hold zůstane doma s dětmi.. aspoň nebude nezodpovědně ohrožovat prarodiče… Ale ono stačí jen chtít, nikdo se s jednou vrstvou bavlny přes nos fakt neudusí, navíc při sezení.
@Anonymní píše:
Děkuji. Pochybuji, že by to tam někdo dezinfikoval, řešil. Ráno nebudu mít čas naběhnout a před všemi tam lítat s hadrama. Je potřeba udělat hned po ranu hodně věcí. Je to největší srumec. Zkusila jsem si vzít roušku doma v klidu, ale dlouho jsem to nevydržela. Vím, že ostatní ji mají a mnohem horší pomůcky a delší dobu. Taky je obdivuju, kdyz já nejsem schopna. Jsem na sebe nastvana. Jak jsem psala, o sebe se nebojím, to bych to riskla bez roušky a všeho. Ale bojím se o rodinu. Jdu znovu zkoušet. Neměl třeba někdo taky problémy a zvykl si? Co pomohlo?
Tak asi ze stejného důvodu ji nenosí ani tví kolegové. Nevím, co řešíš, pokud to u vás vypadá takhle, tak tě žádná rouška nespasí.
alarmisté- panická terminální hrůza z nákazy, aktivismus (rouškování), sezení doma a čekání na spásu a výsledky působení roušky, hodně testujme, lítejme do Číny
mladí- sice se nás to netýká, ale už kvůli kapesnému je dobré, aby část rodiny přežila
chaotici- nejprve to nic není, to nic není, druhý den skafandr a lockown, další den to nic není, čtvrtý den do zbraně!!! Švédi- nic se s tím nedá dělat, lepší se u toho trochu zasmát a společně, ostatní stejně nemusím
analytici- viz. horoskop
@jednoručka píše:
alarmisté- panická terminální hrůza z nákazy, aktivismus (rouškování), sezení doma a čekání na spásu a výsledky působení roušky, hodně testujme, lítejme do Číny
mladí- sice se nás to netýká, ale už kvůli kapesnému je dobré, aby část rodiny přežila
chaotici- nejprve to nic není, to nic není, druhý den skafandr a lockown, další den to nic není, čtvrtý den do zbraně!!! Švédi- nic se s tím nedá dělat, lepší se u toho trochu zasmát a společně, ostatní stejně nemusím
analytici- viz. horoskop
@Kfětoslava píše:
Jistě, v pohodě se dá vysmrkat do roušky
Samozřejmě, pokud je někdo po lobotomii, tak ho napadne i takováhle věc. Normální člověk si roušku stáhne z nosu, vysmrká, umyje ruce a jede dál.
Taky si v práci roušku nesmíme sundat, ALE pracuji v obchodě. Teď jsem najeli na systém den práce den volno, takže když jsem v práci mám roušku a rukavice od 4:30 do 17:30. Víc než rouška a rukavice mě se*rou lidi. Couraj do krámu pro KRAVINY, ve skupinách a věta JEN SE DÍVÁM, mi dokáže fakt rozčílit. Důchodci věčně roušku staženou, umatlanou. Taky to sakra nechci chytit, tak zůstaňte lidi doma a nelezte zbytečně do obchodů. Opravdu je to tak těžký nakoupit si 2× týdně?
@Zumpa píše:
Samozřejmě, pokud je někdo po lobotomii, tak ho napadne i takováhle věc. Normální člověk si roušku stáhne z nosu, vysmrká, umyje ruce a jede dál.
Když smrkam cca 10krat za hodinu, pokud smrkam malo, těžko si pokaždé doběhnu omýt ruce.
@AstraG Já nebyla přes 14 dní na nákupu. Kdyby to bylo na mne, tak mi stačí jednou týdně kvůli pečivu. To si neumím upéct. Peču jen sladké buchty, a to často. Pro hodne lidi je to nepochopitelný. Bohužel.
Jsou i tací, kteří jdou i teď do Penny a pak do Lidlu. Já jdu jen na jedno místo. Nikdy nejdu na dvě místa. Nechápu, co pořád nakupují. Vždyť to před těmi 2 týdny vypadalo, že všechno vykoupili.
@Zumpa píše:
Rouška na astma nemá žádný vliv, je to jen hloupá výmluva. Stejně tak je hloupé se vymlouvat na smrkání.
No, to by ses divil, jaký vliv má. Snižuje to saturaci, zcela jistě.
Zakladatelo, 20 lidí, půl metr od sebe, to není moc dobré. Nejde to něak řešit jinak?
@Lama Lama To snižuje zcela logicky, když vdechuješ vydechnutý vzduch. Nicméně na astma to nemá vliv. Jako astmatik a těžký alergik to vím víc než dobře. Na to, že mám víceméně pořád rýmu, tak chápu, že je rouška určitý opruz, ale není to důvod k výmluvám.
Prvni vec, kterou nechapu, jsou prarodice jako chuvy. Ti jsou nejvic ohrozeni a ty jim deti strcis
Bud nos celou dobu rousku a nebo jdi na OCR, nic mezi timhle proste neni. Bud rada, ze muzes sedet v kanclu a nejsi zdravotnik nebo nemas fyzickou praci. Chlap dela strechy, ted jak je uz teplo, tak se mu dela zle na strese. Ale respektuje narizeni nosit rousky. Neres ostatni v praci, ale pouze sebe a svuj postoj. Kamaradka trebas dela v potravinach, celych 10-12 hod smeny ma proste rousku a lita po celym obchode