Nošení roušky v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.20 21:29
@Jana206 píše:
@Králičice Ten taky snižuje přísun kyslíku a saturaci. Zakladatelka by měla sedět doma na zadku, pohodlně s dětmi na OCR a ne se vymlouvat, že tu práci udělat musí. Zdraví je přednější a nic mezi tím chodit do práce a vystavovat se riziku nebo zůstat doma není :nevim:
Chápu, že do smlouvy jí nevidím a do účtu taky ne, ale vsechny výmluvy, proč do té práce musí i přes špatný zdravotní stav, mi přijdou malicherne a liché.

Mam pouze alergii. Běžně s tím funguju. Nemůžou všichni s alergii sedět doma na zadku. Z celé firmy jsem doma jen já. Je tam hodne lidi kolem 60 a chodí do práce. Moji práci - některé věci - nikdo neumí. A je to nutné udělat. To opravdu nejsou výmluvy. Prodavačky taky musí do práce a nemůžou zůstat všechny doma. Lékaři taky… Dva tydny jsem v práci nebyla a mou práci musí dělat někdo za mě. Ale pouze část, kterou umí. Co je na tom za výmluvy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.3.20 21:39

Kolegyne na pobočkách je mají po celou dobu otevreni pobočky, většina říká, ze mají dve nebo tri rousky a po par hodinách je meni.

Jedna kolegyne mi psala, ze si bere jednu na cestu do práce, v praci po umyti rukou si bere další, v poledne vymeni, odpoledne ma treti a na cestu domu si bere novou a tu doma s ostatnima vyvari…jo a to jedou na polovicni stav, stridaji se smeny, aby se v praci nepotkavali. Zbytek, co není v primem kontaktu s klientem je na home office.
Hotovostni služby jsou uplne omezene a výjimky po předchozí dohode, klienti se odkazuji na vkladomaty (ATM s funkci vkladu hotovosti)

Nastesti uz jim na přepážky instalovalo plexiskla, ale stejne tam chodi klienti a ty bez rousek bez milosti vykazuji. Nastesti uz si na to lidi zvykli a chodi disciplinovane v rouskach, presto po kazdem klientovi dezinfekcnima ubrouskama otiraji stoly, kliky a rukojeti zidli…tusim ze od zitrka budou u vstupnich dveri take instalovane davkovacky dezinfekci…

• Citovat
  • Upravit
16991
30.3.20 12:30

@Lama Lama - prosím, nech mi alespoň falešný pocit bezpečí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
30.3.20 12:41
@Anonymní píše:
Je to alergie. Mám alergii roky. Je to horší, když vylezu ven.

Dobře, já to neberu.. Ale v momentě, kdy začneš kázat ostatním o rouškách, můžou oni tohle vytáhnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.4.20 23:58

Vy jste fakt trubky. Já třeba v roušce už 2× omdlela. Taky mám astma. Prostě jsou lidi, co to fakt neudýchají. Museli mě holt nechat doma.
Zakladatelko, nemůžeš si vzít dovolenou?
Ani nevíš jak tě chápu. Já si nezvládnu ani nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15821
4.4.20 10:06

Mám také astma a jsem silný alergik a roušku nosím. Asi to bude tím, že nejsem chcípák a fňukna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.20 10:37
@Zumpa píše:
Mám také astma a jsem silný alergik a roušku nosím.Asi to bude tím, že nejsem chcípák a fňukna.

To je dobře.

• Citovat
  • Upravit
14936
4.4.20 11:13
@Nattx píše:
Vy jste fakt trubky. Já třeba v roušce už 2× omdlela. Taky mám astma. Prostě jsou lidi, co to fakt neudýchají. Museli mě holt nechat doma.

Taky jsem měla návaly a to astma nemám, ale povolila jsem si za ušima gumičky, rouška mi nepřiléhá tak na fest a je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.4.20 21:51

Ja s tim tedy mam problem taky. Dusim se a nemam ani chut chodit ven. Dite mi dneska brecelo, ze nechce jit do skoly na podzim, jestli s tim bude muset chodit. Jestli s tou ceskou posedlosti budou nasi krizovi manazeri pokracovat, doufam, ze to da nekdo k soudu. Bylo by fajn mit pak studii, jak dlouhodobe noseni rousek muze ovlivnit zdravi…nebude sama medicina horsi nez nemoc? To jako myslite, ze je realita, aby to meli deti ve skolce a skole a normalne fungovali? Kdyby si radsi lidi naucili myt ruce a dodrzovali odstupy, nechodili nachcipany do prace, prestali kourit a zhubli, nez rouskova sikana. Jinak snad radsi emigrace k sousedum…pokud to ovsem bude jeste mozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
5.4.20 00:34

@alatheia1 hele ono takových jako ty je většina. V mém okolí na to nadávají všichni. A to nejen známý, ono stačí poslouchat třeba v obchodě. Ne, opravdu není normální nosit roušku celé dny. Přísun čerstvého kyslíku je značně omezen. Starší lidé se v tom dusí. A nechápu široko daleko venku kolem mě nikdo není, ale je povinnost nosit. Trochu selského rozumu by to chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
5.4.20 14:49
@Kfětoslava píše:
Taky jsem měla návaly a to astma nemám, ale povolila jsem si za ušima gumičky, rouška mi nepřiléhá tak na fest a je to lepší.

Já ji mám na zavázání přes hlavu, ale díky za radu. Povolit to snad trochu můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
5.4.20 15:04

@jopo
Snad jo. Ale lidi podle vseho i udavaji, na Respektu zminuji, jak na doktory po sichte pokrikovali z dalky, ze sli v prirode s rouskou pod bradou, dneska zas zazitek, ze ves za Prahou uzavrela vjezd k lesu, asi aby se tam cizaci nemohli jit projit a nakazit zvirata v lese. Parkovat tam muze tak max deset aut nic extra tam neni., hlavne ze tam skoro kazdy jezdi do Prahy do prace a nakupovat. Tak nevim, kde se to bere v lidech, ta fanaticnost. Mam obavy, jak to tu bude v lete, hrozna predstava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.20 07:35
@Nattx píše:

Nakoupit zvladam, ale je to rychlý nákup a nakupuji hlavně chlazené věci, takže to jakžtakž vydržím. Už jsem párkrát zvracela, migreny. Včera po chvíli se mi rozjela migréna, u které mám casto úplně rozostřené vidění - jsem nepoužitelna. Mně nedělá dobře to teplo. Jestli bude dneska stejně, tak to v roušce nevydržím. Vadí mi teplo a nemůžu dýchat normálně bez rousky. A v létě mivam migreny skoro denně. :(

• Citovat
  • Upravit
251
9.4.20 09:15
@Anonymní píše:
Nakoupit zvladam, ale je to rychlý nákup a nakupuji hlavně chlazené věci, takže to jakžtakž vydržím. Už jsem párkrát zvracela, migreny. Včera po chvíli se mi rozjela migréna, u které mám casto úplně rozostřené vidění - jsem nepoužitelna. Mně nedělá dobře to teplo. Jestli bude dneska stejně, tak to v roušce nevydržím. Vadí mi teplo a nemůžu dýchat normálně bez rousky. A v létě mivam migreny skoro denně. :(

Jeee. Taky špatně snáším teplo. Trpím s tebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.20 12:36
@Nattx píše:
Jeee. Taky špatně snáším teplo. Trpím s tebou :hug:

Jsem v práci a migrénu mám od rána díky roušce. :,( A to vedro k tomu. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek