Nošení roušky v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14936
9.4.20 15:13
@Anonymní píše:
Jsem v práci a migrénu mám od rána díky roušce. :,( A to vedro k tomu. :zed:

Pokus se sehnat jednorázovky, aspoň na ty teplejší dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.20 08:23

Teď jsem byla doma a nikam nechodila. Včera večer jsem zajela na nákup. Nebylo tam tolik lidí. Díky roušce mi bylo párkrát na zvracení. Nepomohlo ani jít k chladnějšímu vzduchu. Jedine, co pomáhá, je odendat trosku roušku. Dvakrát mě tam sledovali, jak si otiram pot, kroutim se. Asi vypadám nemocne. Roušku nemůžu mít natěsno, musí mi tam na okrajích proudit vzduch. Rozjela se mi zase migréna, rozbolel mě žaludek a už mě to nepreslo. :( Ostatní vypadají v pohodě. Tak nevím, co s tím.

• Citovat
  • Upravit
15415
23.4.20 16:49

Taky mám astma a roušku s kapsičkou a filtrem nosím, zvykla jsem si. Je pravda, že trpím na náběh na zánět dutin a ta rouška mi v tom nepomáhá, přes víkend se z toho jakž takž dostanu a v pondělí to mám znovu.

Jsme v kanceláři dvě - teď se střídáme, takže se nepotkáváme. Když není úřední den, zatím jsem vždy roušku měla, ale říkám si, jestli to má smysl ji mít ve dnech pořád, když jsem tu sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.8.20 17:06
@Hanka1 píše:
Kolegyne na pobočkách je mají po celou dobu otevreni pobočky, většina říká, ze mají dve nebo tri rousky a po par hodinách je meni.

Jedna kolegyne mi psala, ze si bere jednu na cestu do práce, v praci po umyti rukou si bere další, v poledne vymeni, odpoledne ma treti a na cestu domu si bere novou a tu doma s ostatnima vyvari…jo a to jedou na polovicni stav, stridaji se smeny, aby se v praci nepotkavali. Zbytek, co není v primem kontaktu s klientem je na home office.
Hotovostni služby jsou uplne omezene a výjimky po předchozí dohode, klienti se odkazuji na vkladomaty (ATM s funkci vkladu hotovosti)

Nastesti uz jim na přepážky instalovalo plexiskla, ale stejne tam chodi klienti a ty bez rousek bez milosti vykazuji. Nastesti uz si na to lidi zvykli a chodi disciplinovane v rouskach, presto po kazdem klientovi dezinfekcnima ubrouskama otiraji stoly, kliky a rukojeti zidli…tusim ze od zitrka budou u vstupnich dveri take instalovane davkovacky dezinfekci…

Až na fakt, že koronaviru je nějaké plexisklo úplně volné, vždyť je to virus. Ten nemá oči, aby se vám vyhnul. Virus je totiž parazit, hledající hostitele, a tomu žádná rouška ani zbytečný štít v nákaze nezabrání. Chce to trochu víc, než jen slepě sledovat zmanipulovaná média.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.8.20 17:08
@Anonymní píše:
Teď jsem byla doma a nikam nechodila. Včera večer jsem zajela na nákup. Nebylo tam tolik lidí. Díky roušce mi bylo párkrát na zvracení. Nepomohlo ani jít k chladnějšímu vzduchu. Jedine, co pomáhá, je odendat trosku roušku. Dvakrát mě tam sledovali, jak si otiram pot, kroutim se. Asi vypadám nemocne. Roušku nemůžu mít natěsno, musí mi tam na okrajích proudit vzduch. Rozjela se mi zase migréna, rozbolel mě žaludek a už mě to nepreslo. :( Ostatní vypadají v pohodě. Tak nevím, co s tím.

Prostě tu roušku nenosit. právně vám tohle nikdo nemůže nakázat. Ale vláda ráda buzeruje občany. Však to při volbách dostanou spočítané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.8.20 17:14
@Sigiseed píše:
Až na fakt, že koronaviru je nějaké plexisklo úplně volné, vždyť je to virus. Ten nemá oči, aby se vám vyhnul. Virus je totiž parazit, hledající hostitele, a tomu žádná rouška ani zbytečný štít v nákaze nezabrání. Chce to trochu víc, než jen slepě sledovat zmanipulovaná média.

Reagujes na pet mesicu stary prispevek…takze trochu mimo..od ty doby jsem byla dvakrát v karanténě po kontaktu s pozitivním nakazenym.

Mně to je už celkem fuk, ale od září jsou zas povinné ve vnitřních prostorách…

• Citovat
  • Upravit
133
17.8.20 18:58
@Hanka1 píše:
Reagujes na pet mesicu stary prispevek…takze trochu mimo..od ty doby jsem byla dvakrát v karanténě po kontaktu s pozitivním nakazenym.Mně to je už celkem fuk, ale od září jsou zas povinné ve vnitřních prostorách…

A určitě jsi zemřela, a proto píšeš příspěvek. Ze záhrobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.8.20 11:24
@Sigiseed píše:
A určitě jsi zemřela, a proto píšeš příspěvek. Ze záhrobí.

Vtipe vylez… :roll:

• Citovat
  • Upravit
299
24.11.21 11:24

Využiji tohle téma, abych si postěžovala. Nejsem očkovaná, protože mám autoimunitní chorobu, konrétně Crohna ( pro ty co to neznají, imunitní systém napadá vlastní zdravou tkáň střevní sliznice ) a protože není dost studií na to, jak bude ovlivňovat očkování na Covid imunitní systém u lidí s takovým typem nevyléčitelných nemocí, chci s očkováním ještě počkat. Takže nosím striktně roušku u sebe v kanceláři a prudím s tím i klienty, kteří ke mě přijdou. A včera jsem zapomněla roušku a nebylo to poprvé i venku na ulici po cestě k autu. Projel kolem mě chlap na kole ( po chodníku, kde samozřejmě neměl co dělat ale toho jsem si nevšímala ) a zničeho nic se vrátil, objel mě a zastavil přede mnou a začal na mě křičet " Ty blbá krávo, nechceš si tu roušku dát ještě i na hlavu?!?" A pak pokračoval " Ty budeš určitě očkovaná co? Mám na tebe prsknout, nebo ti jednu plesknout?!?" No v té chvíli jsem nevěděla co přesně dělat, několikrát jsem mu klidně řekla, ať mě nechá být ale nenechal. Litovala jsem, že jsem sama, kdyby se mnou šel manžel, pán by měl jiné starosti než řešit jestli nosím venku roušku.
Nicméně jsem došla k autu, zatímco on šel za mnou vedl kolo a soustavně mi nadával. Ta ostuda na ulici, nebylo nic co bych chtěla zažít znova. Zamkla jsem se v autě a potom odjela. Při odjezdu jsem stála na křižovatce na světlech a viděla že jde do domu kousek od mé kanceláře, takže toho člověka asi ještě potkám. Příště se obrátím na manžela a pokud nebude moci, tak prostě na policii, i když tohle volání kvůli každé hlouposti neuznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
24.11.21 11:30
@ElenPásková píše:
Využiji tohle téma, abych si postěžovala. Nejsem očkovaná, protože mám autoimunitní chorobu, konrétně Crohna ( pro ty co to neznají, imunitní systém napadá vlastní zdravou tkáň střevní sliznice ) a protože není dost studií na to, jak bude ovlivňovat očkování na Covid imunitní systém u lidí s takovým typem nevyléčitelných nemocí, chci s očkováním ještě počkat. Takže nosím striktně roušku u sebe v kanceláři a prudím s tím i klienty, kteří ke mě přijdou. A včera jsem zapomněla roušku a nebylo to poprvé i venku na ulici po cestě k autu. Projel kolem mě chlap na kole ( po chodníku, kde samozřejmě neměl co dělat ale toho jsem si nevšímala ) a zničeho nic se vrátil, objel mě a zastavil přede mnou a začal na mě křičet " Ty blbá krávo, nechceš si tu roušku dát ještě i na hlavu?!?" A pak pokračoval " Ty budeš určitě očkovaná co? Mám na tebe prsknout, nebo ti jednu plesknout?!?" No v té chvíli jsem nevěděla co přesně dělat, několikrát jsem mu klidně řekla, ať mě nechá být ale nenechal. Litovala jsem, že jsem sama, kdyby se mnou šel manžel, pán by měl jiné starosti než řešit jestli nosím venku roušku.
Nicméně jsem došla k autu, zatímco on šel za mnou vedl kolo a soustavně mi nadával. Ta ostuda na ulici, nebylo nic co bych chtěla zažít znova. Zamkla jsem se v autě a potom odjela. Při odjezdu jsem stála na křižovatce na světlech a viděla že jde do domu kousek od mé kanceláře, takže toho člověka asi ještě potkám. Příště se obrátím na manžela a pokud nebude moci, tak prostě na policii, i když tohle volání kvůli každé hlouposti neuznávám.

na mě začala držkovat nějaká paní v Albertu, když jsem si dala při vstupu repirátor a ona ne a řešila to pak celou dobu nákupu. Že oni tu rýmičky nikdy nechytili, o co mi jako jde, že se přece nebude dusit, že není blbka jako někdo atd…a pak šla k pečivu a začala ohmatávat rohlíky holou rukou…
Bohužel se agrese začíná stupňovat, posledně v restauraci začal jeden pán nadávat servírce, když si dovolila ho požádat o doklad k bezinfekčnosti, se tam málem rozplakala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.11.21 11:38

No to je hrozný, moc mě mrzí co jsi zažila. Lidi nejsou vůbec ohleduplní. Jako ano, taky se pozastavím nad lidmi co nosí roušku na ulici, ale jen v hlavě a hned to pustím z hlavy (právě si řeknu, třeba mají velký strach, jako Ty, pravda, častěji si řeknu - ta to určitě má :mrgreen: Ale to spíš v hlavě, jinak to absolutně neřeším). Lidi by si měli všímat vlastního a ne řešit jiné lidi.
Moc mě to mrzí, kdyby to bylo ještě jednou, tak by to chtělo natočit a předat policii nebo alespoň nahrát diktafonem. A´t máš důkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 11:39
@ElenPásková píše:

Jeden známý má stejnou nemoc. Prodělal covid dobře. Na očkování byl a absolutně bez problemu, ani ruka ho nebolela. Teď má další léčbu na Crohna a dokonce mu zabírá. Tak jen takové povzbuzeni. Situace hodně nepříjemná. Snad se to už nebude opakovat. :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
299
24.11.21 14:25
@Anonymní píše:
Jeden známý má stejnou nemoc. Prodělal covid dobře. Na očkování byl a absolutně bez problemu, ani ruka ho nebolela. Teď má další léčbu na Crohna a dokonce mu zabírá. Tak jen takové povzbuzeni. Situace hodně nepříjemná. Snad se to už nebude opakovat. :kytka: :kytka: :kytka:

Díky moc ;) Já na to očkování taky budu muset, už teď nesmím do restaurací a vzhledem k tomu, že se ty restrikce přitvrzují, bude asi hůř. Sama jsem zvědavá, jak se na to bude ten můj „kamarád“ Crohn tvářit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
24.11.21 15:15

@ElenPásková Moc mě to mrzí. Já mám po Covidu dlouhodobé problémy. Když jsem si vzala roušku na setkání s kurýrem před domem, měl nějaké jízlivé poznámky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová