Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zumpa rouška má vliv i na zdravého člověka, dýchá zpět 30%CO2, které vydechuje. Což neprospívá okysličování organismu.
@Zumpa píše:
Rouška na astma nemá žádný vliv, je to jen hloupá výmluva. Stejně tak je hloupé se vymlouvat na smrkání.
Ano, je to hloupé se vymlouvat. Když potřebuju často smrkat, tak musím roušku sundavat. Alergii mám teď rozjetou. Mám zrovna horší období. Pořád mě pálí oči, pořád smrkam. A do toho se mi hůř dycha i bez roušky. Častěji kašlu. Jak ji třeba sundavat na to smrkání, napití?
@Aduš8 píše:
@Zumpa rouška má vliv i na zdravého člověka, dýchá zpět 30%CO2, které vydechuje. Což neprospívá okysličování organismu.
Ano, souhlas. Než začalo korona období, četla jsem mrtě článků, jak je škodlivé mít něco přes pusu, treba šálu v zimě. Vdechuji se zpět srazene páry a patogeny.
Proto v tomto období je nejlepší zdravotní prochazka s narizenou rouškou, jinak být doma. Kdo nemusí, je lepší, když do práce nepůjde.
@Aduš8 píše:
Děkuji. Vyhovuje mi i dýchat studený vzduch. Špatně se mi dycha zahřátý. Mám často migrény, tak musím otevřít okno, zabalit se do deky a dýchat ledovy vzduch - myslím tím v zimě. Vím, že s tím má problém hodně lidí. Tak se ptám, jak to kdo řeší.
@Jana206 píše:
Ano, souhlas. Než začalo korona období, četla jsem mrtě článků, jak je škodlivé mít něco přes pusu, treba šálu v zimě. Vdechuji se zpět srazene páry a patogeny.
Proto v tomto období je nejlepší zdravotní prochazka s narizenou rouškou, jinak být doma. Kdo nemusí, je lepší, když do práce nepůjde.
Nenosim zásadně šály a i šátky, nesnesu to. Nedávám si nikdy nic před pusu. Nemám ani roláky, takže ani na krku nic nemivam. Kdybych mohla pracovat doma, tak doma pracuji. Bohužel to nejde.
@Anonymní píše:
Není nas 20 v jedné místnosti celý den, ale chodí tam něco řešit. Nemám kam jinam jít se najíst, napít.
To je jedno, jak se to tam strida tak se nakazit muzes, ani ty rousky nejsou velka ochrana, natoz kdyz je nepouzivaji. Staci aby nekdo nakazenej chvili byl v te mistnosti, tebe ta rouska neochrani ani kdybys ji mela na puse cely den, jak ji nemaj ostatni, tak riziko je velike. Proste bud sed doma v bezpeci, nebo jdi do prace a riskni nákazu, nic mezitim neni. Osobne bych radsi prisla o praci, nez rikovala ze me nejaka kolegyne nakazi a ja pak nakazim dite a to nakazi babi s dedou, kteri ho jeste hlidaji.
@Anonymní píše:
Nebyla jsem teď v práci. Od zítřka do práce zase jdu a budu tam opravdu hodně hodin. Od kolegyně vím, že roušku si nasadí, pokud někdo přijde platit, jinak jsou všichni bez roušky - cca 20 lidí. Správně mají mít všichni roušky cely den? Sedíme vedle sebe asi 0,5 m. Jak tohle řešit? Budu tam tak 11 hodin a v roušce nevydržím. Mám astma a dost často smrkam. Jak řešit jídlo a pití? Celou dobu mám pití na stole a jí se také tam. Kolegyne. chpdi nakupovat často a je v kontaktu taky s více lidmi. Ja s nikým v kontaktu nejsem. Děti mi budou hlídat prarodiče. Nemám to jak vyřešit a do práce musim. Vím, že bych s mým astmatem měla problém, kdybych se nakazila. Mam strašný strach o ostatní - pokud to dotahnu domu a všechny nakazim. Všichni okolo jsou doma.
Vsak si nechej na pracovisti porad rousku. Jestli ostatni sundavaji, tak to je jejich boj. Ty si rousku v praci nesundavej.
@Kelsey píše:
Vsak si nechej na pracovisti porad rousku. Jestli ostatni sundavaji, tak to je jejich boj. Ty si rousku v praci nesundavej.
A k cemu ji to bude? By musela mit respirator, aby to melo smysl a cely den ho nesundat ani na piti nebo smrkani
ta rouska chrani ostatni kdyby byla nakazena ona, ne ji. Kdyby byla v mistnosti s nakazenym, tak ji ta rouska neni nic platna, kdyz ji nakazeny nemá taky ![]()
@Kriss Tina já si myslím, že pokud se v místnosti prostřídá 20 lidí během celého dne, tak není nic moc platná ani rouška u každého. Nemoc se přenáší i jinak a pochybuji, že i kdyby se sebevíc snažili, tak dodrží všechna opatření tak, aby k přenosu nedošlo.
Mám astma i alergii, jsem zdravotník v první linii… roušku/respirátor na sobě celou pracovní dobu, sundám v pauze, napiju se a zas nasadím. A jsem hodně ráda, že nejsem někde na Bulovce v komplet ochraném obleku, tam se celou směnu nezastaví ani nenapijou a nikdo si na netu nestěžuje a to v tom běhají po oddělení, rozhodně nesedí. Výmluvy lidí sedících na zkrácený úvazek někde v kanclu mě fakt baví. Tak seď doma na zadku a dýchej studený vzduch když to jinak neumíš, co si myslíš, že dostaneš za rady? V práci máš mít roušku pořád, sundat jen o pauze na jídlo a pití. To, že to kolegové nedodržují neznamená, že ty máš být stejný sobec. Je nouzový stav, nedokážeš omezit ani to, že nebudeš nonstop upíjet vodu nebo co? To mi fakt hlava nebere.
Příspěvek upraven 29.03.20 v 10:48
@Claireen Současná společnost je nemocná, potřebuje mnohem víc přes držku, než Covid-19.
Rouška přenosu nezabrání. Ten vir je mechanika, pokud to někdo ve stejné místnosti má, tak to lítá vzduchem, kapénka nekapénka a ty to chytíš. Pravděpodobně jsi virem stejně už prošla a ani o tom neviš.
@Aduš8 ja to chápu, ten prispevek byl myšlen tak, že ji uz ta rouska nespasi, kdyz ostatni na to dlabou uplne.
@Zumpa píše:
Rouška na astma nemá žádný vliv, je to jen hloupá výmluva. Stejně tak je hloupé se vymlouvat na smrkání.
Jistě, v pohodě se dá vysmrkat do roušky ![]()
@Zumpa píše:
@Claireen Současná společnost je nemocná, potřebuje mnohem víc přes držku, než Covid-19.
Doufám, že u psaní tohoto příspěvku myslíš na své blízké (pokud nějaké máš)