Nošení roušky v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.20 17:13
@Claireen píše:
Za těch 14 dní jsi si tu roušku mohla dávno ušít. Proč jste si objednala dvouvrstvou s kapsou, když to údajně nejsi schopná udýchat?… A co řešíš? Je to nařízeno, tak ji prostě nos. Nic jednoduššího není. To, že ji někdo jiný nenosí není důvod abys ji nenosila ty.

Na šití jsem fakt levá. Ani nemám látku. To, co mi ušila ta paní, odpovídá tomu, co bych udělala já ze starého trika. No a vidíš, mám známou, ušila mi je - jen to trvalo a neměla jsem je hned. Je šikovná. Nevidím důvod se tím trápit. Příště zase vypomůžu já - a to ví, protože jsem jí kolikrát dobře poradila nebo něco sehnala, zjistila.

• Citovat
  • Upravit
96
29.3.20 17:18

Látka se dá koupit :roll: ale musela bys chtít. Sedět doma a čekat kdo to vyřeší za tebe je lehčí, to je fakt. Tak proč jsi aspoň známé neřekla ať ušije jednovrstvou když víš, že máš problém s teplým vzduchem? Každopádně máš dvě možnosti, buď běž s rouškou do práce nebo seď doma. Nic jiného nikdo nevymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
29.3.20 17:35
@Anonymní píše:
Dobře. Vím to, jen jsem si to neuvědomila. Nemá pro mě smysl žádný. Nikde jsem nebyla, nakažená nejsem, takže ostatní můžou být pár hodin naprosto v klidu. :lol: S rouškou se tím pádem nemusím trápit. Většina kolem mě ale věří, že aspoň trošku nějaký smysl má.

Hm, jen nás dál přesvědčuj o své inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 17:48
@Zumpa píše:
Hm, jen nás dál přesvědčuj o své inteligenci.

Já nikoho o své inteligenci nepotřebuji přesvědčovat. Já se za moc chytrou nepovažuju. Ani jsem o tom tady nic nepsala. Ale víš co - někdy jsou horší lidí, kteří si myslí, jak jsou chytří a nejsou. O tom tady snad tato diskuze není - o inteligenci lidí.

• Citovat
  • Upravit
34473
29.3.20 17:52
@Anonymní píše:
Já nikoho o své inteligenci nepotřebuji přesvědčovat. Já se za moc chytrou nepovažuju. Ani jsem o tom tady nic nepsala. Ale víš co - někdy jsou horší lidí, kteří si myslí, jak jsou chytří a nejsou. O tom tady snad tato diskuze není - o inteligenci lidí.

No a čem je? U vás v práci roušky nenosí, to ti vadí, ale sama jí nosit taky nechceš/nemůžeš. Takže co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 17:55
@Claireen píše:
Látka se dá koupit :roll: ale musela bys chtít. Sedět doma a čekat kdo to vyřeší za tebe je lehčí, to je fakt. Tak proč jsi aspoň známé neřekla ať ušije jednovrstvou když víš, že máš problém s teplým vzduchem? Každopádně máš dvě možnosti, buď běž s rouškou do práce nebo seď doma. Nic jiného nikdo nevymyslí.

Dá se koupit - ale já pro ni nechtěla nikam jezdit s 2 dětma. Kamarádka látky má doma, má stroj (ten já taky nemám), má zkušenosti a pro ni je to záležitost chvilky - pro mne to je na dlouho. Co je na tom špatného? A mám dva typy - s drátkem a bez drátku - samozřejmě ta bez drátku je pro mě lepší, protože se tam nahoře dostane vzduch, což je špatně. Plus mám jednorázové. Nějak to zkusím dát. Budu hodně větrat. Jestli mi to kolegyně nevětrací dovolí.

• Citovat
  • Upravit
16991
29.3.20 18:05

Hele, jen tak pro zajimavost.. nebyl by pro zakladatelku vhodny ten plastovy stit? Jako alespon minimalni ochrana? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
29.3.20 18:20

@Králičice to vůbec není špatný nápad. Ovšem, kde ho teď sehnat, všechny hobymarkety mají zavřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.3.20 19:34
@Anonymní píše:
Ještě mám dotaz. Mám roušky - látkové, dvouvrstvé - s kapsičkou (tam určitě nezvládnu ještě něco mít) a pak mám ty jednorázové. Je možné, že by jednorázová byla pro mě pohodlnější a dýchalo by se mi lépe? Jak dlouho ji ale můžu mít? Kolik jich na cca 10 hodin potřebuji? Mám je tu už x let a jen 4 ks (aby si někdo nemyslel, že jsem je vykoupila ve všech lékárnách :D ).

Já používám jednorázové, správně by se měla po dvou hodinách vyměnit. Jednorázové jsou nejhygienictejsi a nejpohodlnější. Domácí roušky by měly být z platna, ne z bavlny, aby se v nich lépe dýchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.3.20 19:38

@Králičice Ten taky snižuje přísun kyslíku a saturaci. Zakladatelka by měla sedět doma na zadku, pohodlně s dětmi na OCR a ne se vymlouvat, že tu práci udělat musí. Zdraví je přednější a nic mezi tím chodit do práce a vystavovat se riziku nebo zůstat doma není :nevim:
Chápu, že do smlouvy jí nevidím a do účtu taky ne, ale vsechny výmluvy, proč do té práce musí i přes špatný zdravotní stav, mi přijdou malicherne a liché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.3.20 19:46
@Jana206 píše:
Já používám jednorázové, správně by se měla po dvou hodinách vyměnit. Jednorázové jsou nejhygienictejsi a nejpohodlnější. Domácí roušky by měly být z platna, ne z bavlny, aby se v nich lépe dýchalo.

A plátno není bavlna? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
29.3.20 20:09

@Jana206 - vis, ono je potreba myslet i na to, co bude az korona zmizi..Ale me se to mozna lehce mluvi - mam homeoffice, ale taky jsem ve stresu z toho co bude, az to zkonci..a to teprve zaucuju a misto 8 h, delam realne 9, tak aby videli, ze me potrebuji..Nicmene ja bych na miste zakladatelky zkusila alespon ten stit, dale bych upozornila kolegy na nutnost mit rousku a hlavne bych se ujistila, ze to smrkani a pcikani je fakt alergie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
29.3.20 20:10

@Lama Lama - myslim, ze platno jako takove ma vetsi gramaz - cim vetsi, tim husteji natkane, tim mene propusti viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.3.20 20:12
@Králičice píše:
@Lama Lama - myslim, ze platno jako takove ma vetsi gramaz - cim vetsi, tim husteji natkane, tim mene propusti viru.

A tím více to nasáváš skrz díry okolo :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.20 21:22
@Králičice píše:
@Jana206 - vis, ono je potreba myslet i na to, co bude az korona zmizi..Ale me se to mozna lehce mluvi - mam homeoffice, ale taky jsem ve stresu z toho co bude, az to zkonci..a to teprve zaucuju a misto 8 h, delam realne 9, tak aby videli, ze me potrebuji..Nicmene ja bych na miste zakladatelky zkusila alespon ten stit, dale bych upozornila kolegy na nutnost mit rousku a hlavne bych se ujistila, ze to smrkani a pcikani je fakt alergie..

Je to alergie. Mám alergii roky. Je to horší, když vylezu ven.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová