Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Lalelale píše:
Nemůžu ti poradit odborně, nicméně moje zkušenost: kdysi mi ortodontistka navrhla docela drastické řešení, co se mi nezdálo. Nedalo mi to a šla jsem jinam, a doteď jsem za to ráda. Pokud se ti návrhy tvé ortodontistky úplně nezdají, jdi jinam. Buď ti to potvrdí a budeš vědět, jak na tom jsi, nebo ti, stejně jako mně, nabídnou úplně jiné a mnohem lepší řešení.
Děkuji za nápad! ![]()
@Magnole Tak mě napadá..jste ochotná mít raději dost viditelný předkus anebo trochu pozměnit čelist…? Mě by teda vadil hodně ten předkus..se svými zuby jsem měla fakt problémy…zkřížený skus…zuby ve dvou řadách jako žralok a kdybych si měla vybrat..jestli mi trochu posune čelist anebo mi zůstane předkus i když s rovnými zuby..Neváhala bych…Přišlo by mi že celá ta anabáze byla zbytečná a že možná vypadám hůře jak před rovnátky. Ale jak zde bylo psáno..zkuste se obědnat ještě k nějakému jinému odborníkovi ať zhodnotí postup.. a uvidíte za to nic nedáte…
@Aduš8 píše:
@Ufinka87 jen dodám, že drátek se lepí, ale na spodní zuby. Já ho měla a po týdnu člověk ani neví, že ho má, je cítit jen malinko mezi jednotlivými zuby. Jinak je zub úplně hladký
už jsem se toho drátku dávno zbavil, zase je pravda, že zuby cítím pracovat každej den.
Příspěvek upraven 04.05.20 v 21:39
@Ufinka87 upřímně toť otázka
, víte, já ten předkus mám, co se týče předních zubů nulový, ale zadní mi jdou dozadu. Tudíž na to nejdou oči. ![]()
Jestli tě dobře chápu, pokud bys,, přežila " pár měsíců s obloukem, pak bys mohla mít rovnátka na noc,, jen" 5 let. Jinak navzdycky. Není to lehké rozhodnutí, dneska, kdy je mi třicet bych volila první možnost - oblouk, protože si nedovedu představit každý večer celý život na rovnátka myslet, neustále kromě klasického zubaře navštěvovat ortodontistu a platit za nová a nová rovnátka. Ale dokážu si představit, jak se cítíš, ještě si pamatuji, jak jsem se strašně styděla, když mi je nandali. S tou změnou tvaru obličeje bych to tak hrozně neviděla, ty zuby se posunou v řádu pár milimetrů, určitě to na tvář obličeje nebude mít takový vliv. Jeho tvar udává postavení kostí, ty ti nikdo posouvat nebude. Nehledě na to, že ten se ti může během let změnit sám od sebe. Já měla v pubertě kulatý obličej a takový ten dětský výraz a teď mám klasický oválný. Zvýraznily se mi lícní kosti.
@Magnole píše:
@Ufinka87 upřímně toť otázka, víte, já ten předkus mám, co se týče předních zubů nulový, ale zadní mi jdou dozadu. Tudíž na to nejdou oči.
věř, že to co tu píšeš se tak nikdy neděje…lidi takový věci přeci neřeší.
@Aduš8 Tak pokud by nosila vyndavací poctivě…není třeba pořizovat nové a nové rovnáty…pokaždé mi jen trochu přitáhne ty drátky, trošku se povolují tím, jak se za ně tahá.. ale nosím poctivě tak není třeba dělat nové otisky.to se dělá v případě že člověk vyndávací fláká a zuby se mu rozjedou a už tam ty vyndávací napasovat nejdou. Jinak zakladatelko…Ono sice ty spodní zuby vidět nejsou ale tím předkusem by se ti časem ty zuby ničily, tím jak by prostě nepasovaly do sebe správně. Pak by to mohlo stát spoutu peněz takové zuby zachraňovat. Protože by se prostě obrušovaly…
@Aduš8 Ja mam dratek na hornich i spodnich zubech. Da se na to zvyknout dobre. Samotna rovnatka byla mnohem horsi.
@Aduš8 @Ufinka87 @malákráličice @ontario7 děkuji vam za dalsi zpravy! jsem moc rada, ze mi takhle pomahate ![]()
@Ufinka87 tak určitě nebude mít jedna nandavací rovnátka celý život, ne. I tvar patra se může v čase měnit, stačí velký přírůstek či úbytek váhy. Myslela jsem to ale hlavně tak, že člověku zůstanou starosti na celý život, takhle by po pěti letech měla klid.
@Aduš8 píše:
@Ufinka87 tak určitě nebude mít jedna nandavací rovnátka celý život, ne. I tvar patra se může v čase měnit, stačí velký přírůstek či úbytek váhy. Myslela jsem to ale hlavně tak, že člověku zůstanou starosti na celý život, takhle by po pěti letech měla klid.
drátky už šly do řiti, takže bez starostí, ale pak čelist a zuby se vrátili nazpět. Věř, že jsou v životě důležitější věci, něž bělavý a rovný chrup.