Rozchod a následné seznámení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terien píše:
V čem spočívá výhra, že máš své dítě u sebe? No jestli tohle nechápeš, tak asi nemá smysl ti něco vysvětlovat. Zakladatelka ať si dělá co chce, ale měla by si to nejdřív srovnat v hlavě a to chce čas.
Jo, asi chápu… takže je to o egu… Že je dítě ochuzené o péči a přítomnost otce vem čert, hlavně že ho já mám u sebe…
Se zbytkem souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@niko999 píše:
Jo, asi chápu… takže je to o egu… Že je dítě ochuzené o péči a přítomnost otce vem čert, hlavně že ho já mám u sebe…
Se zbytkem souhlasím.
A jak to chceš udělat, když se rodiče rozejdou? Rozříznout dítě na půl? U někoho být musí a je správnější, když je u mámy. Proto ho nosí, rodí a kojí ženy. Že žije s matkou přece neznamená, že přišlo o otce, jenže chlapi dost často o ty děti nestojí a to je ten problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@niko999 píše:
„Většina z nás…“A jako výhru to tedy berete z jakého důvodu? V čem přesně spočívá?
Že tím ublížíte otci dítěte? Že omezíte vliv otce na výchovu dítěte (a přitom tomu dítěti následně do života často nacpete cizího chlapa, nebo dokonce víc kousků)? Nebo že otec bude muset solit alimenty? Nebo, že se můžete prezentovat jako super hrdinky co to všechno skvěle zvládají? Nebo to je o dokazování si pocitu vlastní hodnoty tím, že když jste ty děti porodily, tak jste něco víc než jejich tátové?
![]()
Pochopím to, pokud je na straně otce nějaká patologie, ale jinak tuhle „výhru“ vnímám spíš jen jako vytězství ega toho rodiče, který si ty děti do péče vybojoval… Pokud se nejedná o narušené jedince, tak oba rodiče by přece měli mít možnost s dítětem sdílet život a mít na něj vliv, stejně tak to právo má i to dítě, nebo ne?
Nějak tak najednou přemýšlím, co je horší, jestli matka co po dvou měsících po rozchodu řeší, že ex už má novou partnerku a ona sama žádný čas a příležitost se seznámit (důvody proč to řeší vypouštím - může jich být hodně) a nebo matka, co udělá všechno proto, aby minimalizovala styk dítěte s otcem a jeho možný vliv na výchovu…
Ale jasně, na zakladatelce si ego honit určitě můžete - určitě jste proti ní děsně na výši!
Prispevky je potreba vnimat ve smyslu cele diskuse. A ne si jeden vypichnout a rozvirit hladinu emoci ![]()
Bezna zena chce mit dite u sebe a chce o neho pecovat. Jako matka batolete uprednostnuje dite pred sebou. Ano, je to urcity syndrom kvocny, ale v prirode to tak je bezne. Zakladatelka diskuse zrejme tyto pocity nezma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zase kastovani - matka ma mit tyto pocity, jinak neni poradna matka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:šmankot, kdyby to byla láska, ještě lépe LÁSKA, tak by se asi nerozcházeli, ne?
Rozesli se teprve pred 2 mesici. Asi to fakt byla LASKA![]()
![]()
Proto hned hleda nahradu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše: šmankot, kdyby to byla láska, ještě lépe LÁSKA, tak by se asi nerozcházeli, ne?Dyť říkala, že vztah už šel do kopru nějakou dobu a hádky a jiný srajdy na denním pořádku…
Přesně, tak, bylo to špatny už po půl roce vztahu… Hned jsem pak otěhotněla a nebylo cesty zpět, prostě jsem byla kráva s růžovými brýlemi, holt čas už nevrátím ![]()
- Citovat
- Upravit
@terien píše:
Tady o minimalizování styku ani o odpírání sdílení a podobných věcech nikdo nenapsal ani čárku. Samozřejmě že je matka něco víc, tak to příroda zařídila, proto by mělo dítě zůstat u matky pokud to jde.
Nemluvě o tom, že většina chlapů se o děti prostě starat nechce. Otců, kteří o střídavku opravdu stojí/ ne jenom proto, aby ublížili matce/ je naprostý minimum i když to dnes na první piohled možná vypadá jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Nemluvě o tom, že většina chlapů se o děti prostě starat nechce. Otců, kteří o střídavku opravdu stojí/ ne jenom proto, aby ublížili matce/ je naprostý minimum i když to dnes na první piohled možná vypadá jinak
Tak já znám samé akční otce, zvláštní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše:
Tak já znám samé akční otce, zvláštní
A ty vis, jak to vypada u nich doma za zavrenymi dvermi? Neco jineho je vyletovani, akcicky, konicky a neco jineho je skutecna pece o deti.
Manzel s peci problem nema, ale neverim tomu, ze by takovych byla aspon polovina otcu. Ani matky nejsou vsechny pecujici ![]()
U zakladatelky mi ale prijde, ze chce chlapa za kazkou cenu, protoze ex uz novou babu ma. Znate to: Kdyz vy brizolit, tak my kachlicky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
A ty vis, jak to vypada u nich doma za zavrenymi dvermi? Neco jineho je vyletovani, akcicky, konicky a neco jineho je skutecna pece o deti.
Manzel s peci problem nema, ale neverim tomu, ze by takovych byla aspon polovina otcu. Ani matky nejsou vsechny pecujiciU zakladatelky mi ale prijde, ze chce chlapa za kazkou cenu, protoze ex uz novou babu ma. Znate to: Kdyz vy brizolit, tak my kachlicky
![]()
![]()
Jj, myslím, že vím.. U tří určitě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja25 píše:
To jako fakt?![]()
![]()
Nevim jestli ti víc vadí to, že si EX našel někoho dřív jak ty nebo jestli ti vadí, že ti děcko zůstalo na krku.
Holka, buď ráda, že máš dítě. Chlapa na prc… najdeš vždycky. I kdyby si byla obluda, tak každé zboží má svého kupce.A po 20 pivech je pomalu každá krásná.
Takže šanci na ptáčka zpěváčka máš.
Jen hlavně nemluv o EX.
Ale normální chlap se dá v klidu sehnat i s 2 letym dítětem. Ale to ho musí shánět i normální ženská.Ale pokud bulíš tady na emiminu, tak asi chlapa jen tak nesezenes.
A další věc… 2 měsíce po rozchodu už hledáš nového tatínka pro své dítě..
Spíš bych to viděla takhle: srovnej si v hlavě priority, dej se do kupy a pak někoho hledej.
A přestaň řešit to, koho má nebo nemá tvůj ex. Prostě už nejsi luxusní zbozicko jako dřív, s tím se holka musíš smířit.A tak se k tomu musíš stavět.
Sim tě, cituj mi konkrétní příspěvek, kde shání nového tatku? Že jí děcko zůstalo na kru - no, já bych taky pindala.
Jako nejsem samosprašná, dítě jsem si pořídila s chlapem, tak at se kouká taky starat. je to uplně normální. Stejně jako je normální, že ženská si chce od dítěte vorazit.
Nepotřebuu odznak za udatnost, že to zvládnu být s dětma 24/7/365 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Manzel s peci problem nema, ale neverim tomu, ze by takovych byla aspon polovina otcu. Ani matky nejsou vsechny pecujiciU zakladatelky mi ale prijde, ze chce chlapa za kazkou cenu, protoze ex uz novou babu ma. Znate to: Kdyz vy brizolit, tak my kachlicky
![]()
![]()
Hele, já v mé sociální bublině mám. Reálně jich půlka není, to uznávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit