Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ottla Možná ano, ale já si myslím, že jsem měla fajn dětství, protože se mamka naplno věnovala mně, a nemusela svou lásku dělit mezi mě a chlapa
(což potom přišlo, a když jsem získala fajn tatínka, už to nebylo ono, proto si tvrdím, že můžu posoudit, jestli bylo lepší s, nebo bez
)
Našla jsem toto.....http://www.psychoportal.cz/manzelske-rodinne-poradny řikám si, že za zkoušku nic nedám…
Ahoj holky.
byla jsem sama s dcerou celé těhotenství až do jejích ca 4let. a dá se to, proč by nedalo? pamatuju si že ještě v porodnici jsem s nadějí psala"otci(tomu debilovi)" že má dceru. měla jsem vztek že mě v tom nechal. po příchodu z porodnice už jsem na nic takového neměla myšlenky. nečekala jsem jestli se ozve, bylo mi to jedno. někdy jsem si řekla, že, pitomec, přichází o to nejhezčí co mohl zažít.
přeju pohodový porod a zdravá miminka ať se vám narodí, matek samotných je spousta, scházely jsme se, pomáhaly si s hlídáním se vším.
@linda3 Tyhle bezplatné poradny bývají v každém větším městě, zapátrej na internetu. U nás se to jmenuje manželská a rodinná poradna, ale může tam jít i jednotlivec. Anonymita je možná. Já to zkoušela, psycholožka mi moc nesedla, tak jsem to vzdala.Nic mi to nedalo.
@Hovezinka Já mám právě pocit, že takto jí tu lásku moc nedokážu dávat a určitě by jí měla víc, kdybych byla v pohodě a navíc ještě byl tatínek. Je to opravdu těžké vysvětlit, ale rozhodně zatím nejsem matkou na plný úvazek. Dost dlouho jsem na ní nedokázala ani promluvit, oslovit jí jménem, opravdu mě celá situace velmi negativně psychicky poznamenala a odnáší to bohužel ona.
@lenk Tak to je asi ta lepší varianta, jak se vypořádat s takovou situací. ![]()
@ottla Samozřejmě, že je to individuální, záleží na situaci a „síle“ dané ženy-matky
Přeji hodně zdaru do budoucna!
Všechny zdravím, snad pochopíte anonym ![]()
Mám jedno dítko se kterým jsem na RP, nyní jsem těhotná, zvažuji odchod od partnera. Zajímá mě zda byl či je někdo v podobné situaci, jak jste to řešily a zda se to vůbec dá zvládnout…k rodičům jít bydlet se dvěma dětma nechci ani náhodou, to je pro mě v podstatě nepřijatelné řešení, zajímá mě zda se dá podle vás zvládnout finančně odejít v tomto stavu do podnájmu například, a dá se to zvládnout i co se péče týká? Děkuji za názory ![]()
Podnájem bys neutáhla možná tak s příspěvkem na bydlení, ale na ten bys musela mít trvalý pobyt a vydržet tam minimálně 3 měsíce. Ale i tak by to byl bídný život, šla bych raději k rodičům než budu moct do práce.
Dceři jsou tři roky, já jsem ve 35 týdnu, přítel mi před šesti dny oznámil, že končí. Pravda, nebylo to mezi námi vždy ideální, ale rozchod jsem takhle před porodem nečekala. Jsme spolu šest let, dokonce mě po půl roce vztahu požádal o ruku. Člověk, když je zamilovanej, tak je fakt slepej…říkal, že až se vejdu do jistých kalhot, tak si me vezme. Leze po skalách, taky jsme spolu lezli, bavilo mě to, ale ne tak jako jeho, chvílema jsem se bála..Po porodu první dcery jsem se starala o ni a pak jsem na to neměla moc myšlenky a po pravdě jsem se bála…Chtěl abych zhubla a dělala nějaký sport, byl z toho frustrovanej, ale mě to nedocházelo, jak moc ho to štve, snažila jsem se něco dělat, ale asi podle jeho měřítek moc málo. Pak byl na mě dost naštvaný, že se nesnažím…O dceru jsem se starala, když přišel domu, tak se taky rád najedl, prádlo měl vyprané atd., to se mu hodilo. No, a to jsem nenapsala, že z jednoho vztahu má dceru, se kterou se nevídá, ne že by nechtěl, ale nebylo mu to umožněno, tak před cca dvěma lety souhlasil s adopcí. Když se narodila naše první dcera, tak byl tak šťastný, že bude mít rodinu..Loni někdy na přelomu srpna a září jsem znovu otěhotněla, teď mi řekl, že cca 14 dní před tím se se mnou chtěl rozejít. Taky mu prý vadilo, jak si s ním moc nepovídám, ano, já jsem povídala, ale jiným stylem…
Je v částečném důchodu, loni byl část roku bez práce a pak začal podnikat jako řemeslník, hodinový manžel. Musel si toho spoustu pořídit, plno nástrojů na elektrikařinu, instalaterství, atd. celkem to taky nebyla malá částka, ale dotala nějakou dotaci od ÚP. Práce jde různě, ale vím, opravdu vím, kolik si tak vydělá, když někomu sem tam opraví kohoutek, nebo vymění pár drátů. Sice se vyskytne někdy něco za víc peněz, ale pak nějakou dobu nic. Nebýt toho důchodu, tak nevím, naspořeno nic nemá, naopak je spíš schopen se někde zadlužit. Také nemohu očekávat velké alimenty…Do podnájmu bych šla, ale to bych neutáhla, budu mít tu nejnižší rodičovskou, on chce, abych zatím zůstala…Rodiče mám cca 30 km. Taky má milenku, se kterou leze, ona má dvouleté a půlroční dítě, tvrdí, že kvůli ní to není..a že nikdy lepší čas, kdy by mi to řekl, takže mi to oznámil takto před porodem…
Příspěvek upraven 15.05.14 v 07:32
@eMirka Je mi to moc líto
Taky mám doma horolezce a nejen jeho lezení jsem tu řešila už ve dvou diskuzích (on tedy teď naštěstí seká latinu). Podle toho, co píšeš, jeho vztah k tobě nikdy nebyl úplně ideální (viz vezmu si tě, až zhubneš). Hlavně si nedávej žádnou vinu! Pokud mu něco vadilo, měl to s tebou probrat, vztah je o komunikaci a ne o tom zavděčit se druhému za každou cenu.
S jeho podnikáním a alimenty je to blbé. I když si to teď asi nedokážeš představit a možná to zní jako klišé - věř, že bude líp, a najdeš někoho, kdo za to bude opravdu stát ![]()
Bože, co ti chlapi v těch hlavách mají místo mozku.Jako by záležělo na tom, jestli má žena o nějaké to kilo navíc. Snad by si jí měl vážit pro jiné hodnoty, než je postava. Já hodně přibrala díky nemoci a ten můj střízlík si mě oplácá a s hrdostí říká,,to všechno je moje".Je mi líto, jak váš vztah dopadl, ale nemáš pro koho plakan, bo on za to nestojí. Drž se
.
AliTad a bamba: děkuju vám za podporu. Nejhorší je, že si myslíte, že toho člověka celkem znáte, jaké uznává hodnoty a pak vás opustí před porodem a když jsem mu řekla, jestli mu je jedno, jak se citím, že se bojím, aby miminko bylo v pořádku a on na to něco jako že čekal dlouho. Když to vidím zpětně, asi jsem mu dávala falešné naděje a taky čekal na ideál? Přitom mi pořád říkal, jak mě má rád, jak mám všech pět pé..Když to tak vidím, tak byl fakt sobec, že by si připustil, že mám taky nějaké výhrady…
@eMirka to mi mrzí… ale signálů bylo hodně předem a osobně? nakopala bych ho do zadečku a to tak, že hodně rychle. nějaké, že budete spolu, on si bude chodi za milenkou, ještě budeš čekat, jestli naseká dluhy nebo tak něco? Jsi odvážná.
@eMirka achjo zase dalsi deb… to snad neni ani mozne opustit zenu s ditetem a jeste takhle kratce pred porodem. a co ti rekl on, jak si predsatvuje vychovu deti, placeni vyzivneho atd je me to uprimne lito, musi to byt opravdu velky sok. a ty si vubec nelamej hlavu ze sve postavy, zase budes jako proutek a hlavne ne kazdy chlap ma ideal krasy ve stihle, prsate zenstine. mas radinu ktera ti eventuelne s prckem trochu vypomuze?
@eMirka píše:
Dceři jsou tři roky, já jsem ve 35 týdnu, přítel mi před šesti dny oznámil, že končí. Pravda, nebylo to mezi námi vždy ideální, ale rozchod jsem takhle před porodem nečekala. Jsme spolu šest let, dokonce mě po půl roce vztahu požádal o ruku. Člověk, když je zamilovanej, tak je fakt slepej…říkal, že až se vejdu do jistých kalhot, tak si me vezme. Leze po skalách, taky jsme spolu lezli, bavilo mě to, ale ne tak jako jeho, chvílema jsem se bála..Po porodu první dcery jsem se starala o ni a pak jsem na to neměla moc myšlenky a po pravdě jsem se bála…Chtěl abych zhubla a dělala nějaký sport, byl z toho frustrovanej, ale mě to nedocházelo, jak moc ho to štve, snažila jsem se něco dělat, ale asi podle jeho měřítek moc málo. Pak byl na mě dost naštvaný, že se nesnažím…O dceru jsem se starala, když přišel domu, tak se taky rád najedl, prádlo měl vyprané atd., to se mu hodilo. No, a to jsem nenapsala, že z jednoho vztahu má dceru, se kterou se nevídá, ne že by nechtěl, ale nebylo mu to umožněno, tak před cca dvěma lety souhlasil s adopcí. Když se narodila naše první dcera, tak byl tak šťastný, že bude mít rodinu..Loni někdy na přelomu srpna a září jsem znovu otěhotněla, teď mi řekl, že cca 14 dní před tím se se mnou chtěl rozejít. Taky mu prý vadilo, jak si s ním moc nepovídám, ano, já jsem povídala, ale jiným stylem…
Je v částečném důchodu, loni byl část roku bez práce a pak začal podnikat jako řemeslník, hodinový manžel. Musel si toho spoustu pořídit, plno nástrojů na elektrikařinu, instalaterství, atd. celkem to taky nebyla malá částka, ale dotala nějakou dotaci od ÚP. Práce jde různě, ale vím, opravdu vím, kolik si tak vydělá, když někomu sem tam opraví kohoutek, nebo vymění pár drátů. Sice se vyskytne někdy něco za víc peněz, ale pak nějakou dobu nic. Nebýt toho důchodu, tak nevím, naspořeno nic nemá, naopak je spíš schopen se někde zadlužit. Také nemohu očekávat velké alimenty…Do podnájmu bych šla, ale to bych neutáhla, budu mít tu nejnižší rodičovskou, on chce, abych zatím zůstala…Rodiče mám cca 30 km. Taky má milenku, se kterou leze, ona má dvouleté a půlroční dítě, tvrdí, že kvůli ní to není..a že nikdy lepší čas, kdy by mi to řekl, takže mi to oznámil takto před porodem…Příspěvek upraven 15.05.14 v 07:32
tak to bych tedy ráda věděla, kdo té milence tak ochotně hlídá tak malé děti
že stíhá lezt po skalách a ještě vyš. kávat s Tvým mužem…
![]()