Rozdělení sourozenců ve školce

542
26.3.15 14:21

Rozdělení sourozencu ve školce

Ahojky,
mám dva syny, jeden v září bude předškolák a druhý v září nastoupí do školky. Máme smíšené třídy, tudíž může k bráchovi. Já, ale váhám jestli je dát dohromady.
Protože doma si dělají naschvály, bijou se, žalujou na sebe, staršímu vadí, že menší opakuje věci po něm atd.adt. Když přijdu pro staršího do školky s menším bráchou, tak straší je zklamaný, že jsem nepřišla sama. No prostě, že by se láskou sežrali, to zrovna ne.
Váhám, jestli se nebudou mít plné zuby.Sice do stejného oddelení přijdou i mladší kamarádi, které menší zná, takže si myslím, že bude každý se svýma kamarádama.
Na druhou sranu, když mladšího dám jinam, nikoho tam nebude znát a nevím jak se adaptuje, bude tam muset být celý den. Prosím o rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
26.3.15 14:25

Já bych je rozdělila. Jsem učitelka ve školce a sourozenci se o sebe v 90% případů ve školce vůbec nezajímali, byli rádi, že si můžou hrát s vrstevníky.
Svoje děti bych taky určitě rozdělila (což naštěstí nemusim řešit, páč jsou u nás předškoláci oddělený) uplně jim stačí odpoledne spolu, sice se maj rádi a servat se taky dokážou slušně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
26.3.15 14:26

@santape No a nebo starsi zacne branit mladsiho. To, jak se projevuji (perou) doma nemusi mit nic spolecneho s tim, jak se budou k sobe chovat mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.3.15 14:28

Já jsem měla každého zvlášť. Je pravda, že tehdy to jinak nešlo, v synově třídě byl plný počet dětí, uvolnilo se místo v druhé třídě, dceři tehdy bylo 2 a půl roku, tak jsem byla ráda, že mi jí vzali do školky. Ale ona je extrovert od narození, takže neměla problém s adaptací, dokonce si ji učitelky chválili, že tam zapadla, jako kdyby tam chodila už rok…
A i když jsme pak měli možnost je dát dohromady, nechali jsme odděleně. Právě že se chovali doma tak, jak popisuješ a vlastně je to doteď - pořád se pošťuchovali, brali si vzájemně hračky atd.
Také jsem si myslela, že si budou doma vzácnější, pokud budou odděleně, ale nemělo to na to vůbec vliv. ale jak jsem psala jednalo se o holku a kluka, každý si hrál se „svými“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
26.3.15 14:29

Rozděl je, taky jsem to řešila a jsem ráda…
Okopíruju, co mi tady radila jedna maminka, co pracuje ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
26.3.15 14:32

To, že nebudou spolu je spíš výhodou pro staršího…teď to vidět není, jsou na sebe navázaní, ale jakmile se starší otká, bude mu mladší zavazet v hrách se staršími kluky…mladší se na něj upne a nebude si chtít hrát s vrstevníky. Určitě se budou vídat na zahradě…možná v budově školky, na chodbách, v jídelně…a určitě to vydrží být od sebe od cca 8 hodin do 13 hodin…odpočinou si a o to víc se na sebe budou těšit a hrát si spolu dom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.3.15 14:43

Já, když chodila do školky tak jsme byli se segrou oddělený, ale po obědě jejich třídu rozdělovali do ostatních tříd. A bylo slíbeno, že většinou segra pujde k nám do třídy. Pamatuji si, jak každý den jsem k postýlkám chodila kontrolovat jestli tam má segra svoji značku. A vim, že jsem byla ráda, že je tam snáma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
26.3.15 14:49

Mám je zvlášť, máme školku podle věku. Ale chtěla bych je dohromady. Naši chodí spolu na procházky, ven a po obědě je spojují. Jsou prý spolu pořád, starší furt opečovává mladší, učitelky je hrozně chválí, jak jsou na sebe hodní. Doma se myslí furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
26.3.15 14:53

Zapoměla jsem napsat, že když jsem se staršího ptala, jesli by chtěl mladšího v oddělení, tak řekl, že by chtěl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.3.15 14:56

Tak já jsem chtěla cíleně, aby děti spolu nebyly. Jsou spolu pořád doma a navíc jsem chtěla, aby si tak nějak budovali svou smečku bez sourozence. Navíc ten starší je prostě velký ochranář, tak by to tam té mladší moc ulehčoval a ona by se neotrkala. Ale je to hodně o dětech. Aktuálně jsme dávali přihlášku do školky nejmladšímu a i když vůbec nepočítám, že by se dostal, tak kdyby se stalo, tak bych chtěla, aby byl ve třídě se svou starší sestrou alespoň ten první rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.3.15 14:58
@Cuddy píše:
@santape No a nebo starsi zacne branit mladsiho. To, jak se projevuji (perou) doma nemusi mit nic spolecneho s tim, jak se budou k sobe chovat mimo domov.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
12921
26.3.15 14:59

Když já začla chodit do první a druhé třídy tak segra změnila školku a i přesto já jsem po škole místo do družiny chodila za segrou do školky si hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
26.3.15 14:59

Mela jsem kluky spolecne presne tak jak budes mit. Predskolak a malosek a bylo to dobre. Myslim, ze si mladsi diky tomu lepe zvykl. Taky se doma uplne nemimovali, ale ve skolce byli v pohode dokonce starsi pomahal mladsimu ac doma mu nic dobreho neudela. Ja myslim, ze pokud ta moznost je je to dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
26.3.15 15:03
@Kacka2 píše:
Mela jsem kluky spolecne presne tak jak budes mit. Predskolak a malosek a bylo to dobre. Myslim, ze si mladsi diky tomu lepe zvykl. Taky se doma uplne nemimovali, ale ve skolce byli v pohode dokonce starsi pomahal mladsimu ac doma mu nic dobreho neudela. Ja myslim, ze pokud ta moznost je je to dobra volba.

:palec: já si to taky tak nějak zdůvodňuji a navíc si říkám, že je to jen na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.3.15 15:09

@santape Tohle jsem řešila před rokem. Nakonec jsem je dala do různých tříd a nelituji! On by totiž starší o mladší pořád pečoval a ani jeden z nich by se pořádně nerozvíjel (má pořád tendence s mladší manipulovat a ona mu vše žere i s navijákem a strašně se po něm opičí). Taky nemají ponorku, takže se na sebe domů těší. Kdyby se viděli celý den ve školce, bylo by to o dost horší. Takhle lépe spolupracují i s učitelkami. Takže já jsem pro rozdělení, ač je to technicky náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin