Rozdíl klasický porod a císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
13.3.10 15:41
Leník127 píše:
Vitecku, také píšeš, že jsi po císaři chodila už po 8 hodinách. Já jsem poprvé vstala po 36 hodinách a to už je rozdíl. Ale zase máš zkušenost s obojím, tak to můžeš porovnat :-)

Jo,chodila,protože jsem chtěla,i přes protest sestry..A samozřejmě netvrdím,že to nebolelo..bolelo a hodně..Ale pár operací před tím jsem už prošla,a tak vím,že čím dřív se začnu hýbat,tím líp..Jinak na JIP jsem samozřejmě byla a kvůli velké krevní nedostatečnosti jsem i jídlo dostávala celý týden až na pokoj :wink: Ale bez tohoto komfortu bych se klidně minula,ale když jinak nedali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
14.3.10 12:13

Ja teda ted u 2.mimi silne uvazuju o cisari.Mam za sebou prirozenej porod…jasne ze bolel, ale byl rychlej-za 5hodin od prasknuti vody byl malej venku.Ale prej sel ven s rucickou vedle hlavy, tak jsem byla poradne nastrizena a vevnitr poradne rozervana. Malej po porodu hnedka nedejchal, tak mi ho ani neukazali a hned ho odnaseli ozivovat-videla jsem ho az umytyho a oblecenyho.Kapacku jsem mela v ruca zapichnutou jeste 2.den.Po porodu jsem se poradne nemohla pohnout a sedet jeste po 3tydnech! Zacala jsem trpet inkontinenci, objevily se mi hemeroidy, kvuli kterejm ted asi nedam ten 2.porod prirozenou cestou…a taky mam strach,aby me jeste po 2.prirozenym porodu necekala inkontinence fekalni 8-o :roll:
O intimnostech s manzelem ani nemluve…jeste ted pri vyrobe 2. mimi tak jsem rvala at pomalu a opatrne :roll:
Cisare jsem nezazila, ale ted o nem silne uvazuju, aby se mi nezhorsily ty nasledky po 1.porodu.
Vim,ze musi asi poradne bolet, vzdyt rezou takovou diru do bricha, ale myslim si ze po tydnu uz by to mohlo byt lepsi a mohlo by se to pomalu hojit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindřiš1
14.3.10 15:25

Tak já mám za sebou akutního císaře po 16 hodinách bolestí a proti císaři nemůžu nic říc. Dělali mi ho večer, ráno jsem už musela vstát z postele, sice to bylo hrozný, bolelo to a ještě jsem omdlela, takže mě to vstávání čekalo znova, ale pak se to už jen zlepšovalo, takže na jipce jsem byla 12 hodin a kojila jsem od 4.dne dne po císaři bez příkrmu. Císaře jsem měla bez komlikací, takže si na něj stěžovat nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
1133
14.3.10 17:14

Jindřiš..jsem ráda,že moje pozitivní zkušenost nevypadá jako sci-fi :wink:
Alessia,můj přirozený probíhal přibližně jako ten tvůj, nechci strašit,ale moje jizvy o sobě občas dávají vědět ještě dnes,po téměř 10 letech..O té po císaři jsem nevěděla už po vytažení stehů..A rekonvalescence u mě probíhala výborně,po návratu z porodnice jsem fungovala naprosto normálně,už druhý týden jsem skočila ke kadeřnici :lol:,o tom jsem si poprvé mohla nechat jen zdát.Únava samozřejmě byla,ale spíš díky chudokrevnosti..
Jen se obávám,že císař na přání ti neudělají :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.10 17:52

Ze zdravotních důvodů by snad sekci udělat mohli?? To je dost šílené,Alessia,co se Ti stalo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.3.10 22:54

Jo,ze zdravotních důvodů ano,i když i k tomu se staví v každé porodnici jinak. Bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salucu
16.3.10 23:09

hlasuji jednoznačně pro přirozený porod. Můj 1. kleště- hrůza! 2. konec pánevní - šlo to tak dobře až se lékaři divili. a 3. císař- alterace ozev. Já osobně bych dobrovolně na císař nikdy nešla. Po přirozeném porodu jsem za 6 hod vstala a docela to šlo. Ale po císaři jsem ležela 4 dny na Jipu a miminko jsem viděla 1× denně. :cert:

• Citovat
  • Upravit
KataS
17.3.10 10:03

Tak mám za sebou porody oba a druhý císařem byl kvůli eklampsii. Co se bolesti týče, tak přirozený jako většina byl hrozný,při porodu a hlavně několik dní po. Císař bolel také dlouho, ale nebyl problém s jakýmkoliv vylučováním, druhý den jsem stála na nohou, za to u přirozeného jsem si sotva sedla… Kdyby byla možnost volby, jsem pro císaře…Ale pokud by byl přirozený porod „normální“ a probíhal by do několika málo hodin - bez zbytečného šití, pak bych šla do přirozeného

• Citovat
  • Upravit
Miška.vdf
14.4.10 14:13

Souhlasím, mám za sebou císařský řez a nic moc. Nikdy nezapomenu na první vstávání z postele, ale hlavně péče o malého bylo pro mě docela dlouho bolestivá záležitost.

• Citovat
  • Upravit
Miška.vdf
14.4.10 14:17

Kamenovat vás určitě nebudu:-). Vy jste zažila oba porody, tak máte největší právo posuzovat. Myslím si, že je všechno o tom, jak který porod probíhal. Pokud maminka porodí přirozeně bez problémů nemá důvod měnit názor, poku má špatné zkušenosti, zvolila by druhé. A naopak…

• Citovat
  • Upravit
Miška.vdf
14.4.10 14:23

Když jsem viděla malého byla jsem šťastná. Cís. řez jsem podstoupila z důvodu špatných ozev miminka. Možná to bude znít divně, ale později mě přepadaly myšlenky, že jsem zklamala. Záviděla jsem maminkám, které rodily přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
14335
17.4.10 20:25

Já osobně bych šla na císatře znovu. Neříkám, že to propaguji, ale u mně to bylo tak, že jsem měla 14 před porodem šílené křižové bolesti každý večer, a asi 3 se jelo do porodnice, kdy mě vrátili, což nadávala i moje porodní asistentka - co jsme chodili do kurzů, protože bolestivost je stejná jako začínající porod :-? , takže jsem si užila a nevíc hlavně nervy, protože jsem každý večer trnula, jestli je to ono nebo ne, protože jsem doslova poslední dny plazila po zemi…nechápu dodnes, jak je možné, že opravdu ty křížové tak bolely ani ti kontrakce pak na sále nebyly tak silně bolestivé, nakonec stejně malý šel špatně, tak jsem skončila na císaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
21.4.10 12:45

Ahoj,
loni jsem rodila císařem pro KP, taky jsem se dlouho srovnávala s tím pocitem, že jsem selhala. Jasný, že zdraví miminka je na prvním místě, to vím,ale přeci jenom… Minulý týden jsem si zažila přirozený porod, trval 3 dny, ale stálo to za to :-) Druhý den jsem nevěděla, že jsem rodila, ani po císaři jsem neměla žádné komplikace, ale přeci jenom břicho jsem dlouho cítila, bála se něco těžkého zvedat, teď je to pohoda. Jsme moc ráda, že mi u Apolináře umožnili přirozený porod i tak krátce po CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.4.10 21:59

díky za založení tohoto tématu…myslím, že je to ted hodně řešené téma. ja mam zatím porod před sebou ale zatím nevím…pokud je normální porod v pohodě je to super, ale pokud ne je to asi šílené mám kamarádky které se vlekly ještě týden po porodu :cry: ale jestli můžu doporučit po císaři se má začít co nejdříve chodit a taky je rozdíl pokud se necháš uspat nebo zvolíš epidurál kamarádka si ho nechala zavedenéj po císaři ještě 3 dny malou měla hned u sebe… tak to je pak taky uplně něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
18.5.10 14:21

Ahoj všem. Mohu se přidat? Jsem na konci šestého měsíce a přemlouvám gynekologa k císaři. Není v tom lenost, spíš zkušenost s dvěma přirozenými porody. RTaké mám zlomenou kostrč. S ní jsem tedy zvládla oba předchozí porody, ale ani jeden se neobešel bez poporodních „úrazů“. I po prvním i po druhém jsem byla tři měsíce mimo. Poškození konečníku tak velké, že po prvním jsem ležela s longetou na chirurgii a po druhém tři měsíce doma brečela. Musela jsem ležet, takže doufám, že po císaři už toto nenastane. Vím ale o riziku při císaři a zvažuji to. Porodu se nebojím. Bolel sioce dost, protože kostrč mám zalomenou dovnitř, takže kříž. bolesti. Po několika dnech po porodu ale horší. O vylučování s pláčem nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí