Rozdíl klasický porod a císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
30.6.10 13:29
nettie píše:
Ahoj,
tak já první porod vyvolávaný, nakonec po 4 dnech se malá narodila vaginálně, bolelo to dost, ale ten okamžik, kdy ze mě vyšla, je neopakovatelný a nesdělitelný. ...............................
Ale o ten pocit těsně po porodu jsem přišla, dodnes mě to mrzí :cry: Jestli jednou budu mít 3. dítě, doufám, že zase vaginálně.

TAK presne! z tohoto duvodu i ja jdu ‚proti proudu‘ a ac jsem tlacena do tretiho automatickeho SC po dvou predchozich,NESOUHLASIM a HLEDAM ZPUSOB,JAK A KDE PORODIT PRIROZENE… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
30.6.10 14:16

já jsem v tomhle konzervativní a spoléhám na svého doktora (který tomu jistě rozumí líp, než já), raději příjdu o úžasný pocit při spontánním porodu (který vůbec nezpochybňuji), než abych tu nechala sirotky, nebo se něco stalo i miminku, jednou už jsem prázdnou náruč zažila a bylo to hrozné …a nezapomenutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.6.10 14:29

akutni cisar, nemohla jsem se zvednout z postele 3 nedele, na jipu 24 hod pak na pooperacni gynekologii, deti na jip, takze mi je nemmohli nosit a ja nemohla chodit, otocit se na posteli, zakaslat apod. cisare uz nikdy..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.10 15:36
tatu píše:
já jsem v tomhle konzervativní a spoléhám na svého doktora (který tomu jistě rozumí líp, než já), raději příjdu o úžasný pocit při spontánním porodu (který vůbec nezpochybňuji), než abych tu nechala sirotky, nebo se něco stalo i miminku, jednou už jsem prázdnou náruč zažila a bylo to hrozné …a nezapomenutelné.

Zažila jsem totéž… :think: Z tohoto důvodu jsem byla ráda při druhé dceři za plánovaný císař!!!!

Mezitím ale uplynulo pár let a já zjistila pár podstatných informací, které důvěru v ‚božstvo v bílém ' zrealizovalo na 'důvěra ano,ale.....‘

Prostě- chci být už vždy seznámena se VŠEMI alternativami a JÁ si chci vybrat cestu, nebot JÁ jsem zodpovědná za SEBE SAMA (a nejen za sebe)' :oops:

Přeju nám všem CO NEJHLADŠÍ PORODY-at už jakékoliv 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.10 15:36
jizvíková píše:
akutni cisar, nemohla jsem se zvednout z postele 3 nedele, na jipu 24 hod pak na pooperacni gynekologii, deti na jip, takze mi je nemmohli nosit a ja nemohla chodit, otocit se na posteli, zakaslat apod. cisare uz nikdy..........

Ty jsi mela asi nejake pocisarove komplikace?! Tri tydny se mi zda nejak dlouho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
30.6.10 16:57

já mám vyhlášeného super doktora :palec: :palec: :lol: , který je velmi lidský a kompetentní, takže se na něj spoléhám, ale jinak nemám „co se týče doktorů“ růžové brýle, to rozhodně ne …
když mi on doporučí císaře, tak na něj půjdu … a když řekne, že ať to zkusím spontánně, tak to zkusím … uvidíme v listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.10 18:07
tatu píše:
já mám vyhlášeného super doktora :palec: :palec: :lol: , který je velmi lidský a kompetentní, takže se na něj spoléhám, ale jinak nemám „co se týče doktorů“ růžové brýle, to rozhodně ne …
když mi on doporučí císaře, tak na něj půjdu … a když řekne, že ať to zkusím spontánně, tak to zkusím … uvidíme v listopadu

Tak to mas fakt stesti-skoro zavidim :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
30.6.10 19:00

Můj doktor je teda taky dobrý. Hlavně hodně věcí vysvětlí. On u nás ve městě kdysi dělal i primáře na porodním, než porodnici zrušili. Takže asi ví, o čem mluví. Rodila jsem ale v Hradci ve fakultce. Tam jsem zase měla štěstí na pana doktora, o kterém tam každý říkal, že je kapacita. Pořád mě chodil kontrolovat a když odcházel domů, tak pro něj ještě doběhli a to už jen řekl, okamžitě na císaře, jdu se připravit. Přála bych si ho mít u porodu znovu. :-) :palec:

A jinak je to jak píše tatu. Pokud mi doktor doporučí císaře, půjdu na něj a pokud řekne, přirozeně to bude bez komplikací, tak to bude tak. Prostě to budu muset zvládnout i přes ten můj neskutečný strach z porodů a hlavně strach o malou. :nevim:

Já jen tvrdím, že u císaře vím, do čeho bych šla a že po porodu jsem byla za 24 hodin, jako rybička. Trochu bolelo břicho, ale jinak jsem nepociťovala žádné problémy. A dokonce jsem už tuším druhý den po porodu začala kojit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.7.10 14:49

Ahoj já budu mít 3 porod a všechny sekcí a ani u císařů to není vždy stejné. První porod byl složitý a tím i pro mě nedobrý a druhý byl víc v klidu :-) Sama zastávám názor, že přirozený je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.7.10 10:55

Tak já už končím 32 týden. Císaře mám napsaného, jsem víc v klidu. Už už jsem se rozhodovala, zda nerodit i na potřetí přirozeně(pustila jsem si oba porody na you tube) a hned jako výstraha se mi druhý den objevily opravdu bolestivé hemoroidy. Jen jako připomínka, hele, co tě čeká tři měsíce po porodu. Při obou předchozích jsem si totiž vytlačila konečník, prý díky špatně zlomené kostrči, že po prvním jsem ležela týden na chirurgii s longetou v zadku a dostávala morfium. Při druhém jsem ležela doma tři měsíce, brečela den co den a potila se na záchodě. Tak se nerozmýšlím. Mám nahoře 11 kilo, což je zatím nejmíň ze všech tří těhot. ale chlapeček je velký. Nevíte, na co si dát nejvíc pozor při císaři? Nebo na co se připravit? Co můžu sama ovlivnit? Bojím se epidurálu- vpich do páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.7.10 11:29

ruby - tak to jsi měla fakt drsné oba porody. To se vůbec nedivím, že jdeš radši na císaře. Já osobně s epidurálem zkušenosti nemám. Byla jsem celkově uspaná, protože to byl císař akutní. Jediné co mě pomohlo, že jsem se už druhý den po převezení na normální pokoj začala sama hýbat. Dopoledne jsem byla jako lazar, odpoledne jsem už sama chodila. A další den už jsem měla malého u sebe :-D :mrgreen:

Jsem koukám teda tak nastejno s tebou. Přibrala jsem zatím 10kg, což taky beru jako úspěch, protože u malého jsem nabrala 18kg. Taky jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Už když jsem rodila malého, tak mi bylo v porodnici řečeno, že se toho docela bojí, že jsem malá a mimi bude hodně velké. Teď mi doktor zase řekl, že to žádný prcek nebude. A to prý druhé děti bývají větší. Tak nevím. Mám z toho fakt strach čím dál větší, čím víc se to blíží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
16.7.10 23:34

ahoj Ruby a vsichni ostatni, co jste do teto rubriky napsali, vam dekuji za prispevky. Jinak Rubby na co se pripravit pred cisarem? Z me zkusenosti na to, ze je to elegantni a bezbolestny zpusob jak porodit, sice jen do te doby, nez prestane pusobit anestezie. Ale take je to den na JIP, delsi nastup laktace a obtiznejsi kojeni, prvni vstavani po operaci, rozchozeni se,ale hlavne schazi ti, ze nemuzes mit Miminko hned u sebe. Jinak sama jsem mela spinalni anestezii a v pohode-zadne zvraceni a je to zvlastni pocit, ze citis, jak se v tobe hrabou, ale neboli te to. Preju mnoho stesti a verim, ze tentokrat to jine, nez predchozi negativni zkusenosti. Neni se ceho bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
17.7.10 00:36

Ahoj, já jsem taky měla jednou císaře kvůli infarktům v placentě, 32tt, celková anestezie a byl to děsný stres. Hlavní tady bylo dítě, aby přežilo, takže jsem si nemohla vybírat. Po císaři jsem měla zimnici, velké bolesti, jezdila jsem na vozíku na kojení, dítě na JIP. Ale stejně si holky vybírat předem nemůžeme. Můžeme jenom teroreticky porovnávat v diskuzích co je lepší, ale když hrozí dětátku že umře, určitě každá z nás zvolí bez zaváhání CS. Pokud je dítě v pořádku a maminka nemá závažné komlikace, tak jsem pro přirozený porod.

• Citovat
  • Upravit
1357
17.7.10 01:13

Ahoj, ta já mám jen jednu zkušenost. Plánovaný císař pro veliký plod. Hezky pěkně epidurál, pak asi tak 20 hodin na JIP, malou mi nosili po snad třech hodinách na pomazlení a pokus o kojení, pak poměrně bolestivý vstávání, nicméně malou jsem u sebe měla asi tak po 24 hod od císaře. Už nikdy to nechci zažít, nemohla jsem se ani v posteli otočit, kýchnout, zakašlat. Toto trvalo pěkných pár dní, cca 3 týdny. Kojení nám docela šlo, jiné komplikace jsem neměla. Každopádně císaře už nee, ani za zlatý prase ( vidím na něm jediné pozitivum- a to, že se ti dítě nemůže přidusit atd. díky špatnému a nebo komplikovanému porodu).

Jo, a břicho od pupíku dolů necítím do dnes, můžete mě tam řezat žiletkou a necítím nic - hnusnej pocit třeba při mití a nebo oblékání.

Ale asi je to stejně případ od případu. Takže drřím palce všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.7.10 01:21

Ono jak se to veme.Kdybych rodila císařem mohlo bejt vše o.k.Takle jsem rodila opravdu dlouho + malej už nedýchal,šel kleštěma a spoustu dalších komplikací.Další porod je mi doporučen už jako císař ale stejně si myslim že už další odrodim normálně:-) :mrgreen:
Zatím teda těhu nemám přesně naplánované,ale strach mám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí