Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A KDYBYCH MĚLA DOPORUČIT URČITĚ I PŘES TO VŠE DOPORUČIM KLASICKÝ POROD:-)
S kojením sem to zvládla až na první neuspěchy dobře a kojila sem skoro až do 3 let ![]()
Ahoj Habebe. Taky ty jsi taky v 32 týdnu? Kde budeš rodit? Já mám registraci na Bulovce, ale jsem z Kolína. Tak jedenáct kilo je už minulost. Během dvou dnů se mi nějak nalila voda, nebo co, do ničeho se nevejdu a mám 12 kg. Já už jsem opravdu klidná, výbavičku mám nachystanou, jen kočárek příjde až v září.
Ahoj Ranatkau. Díky, za připomínky. Já se paradoxně bojím nejvíc toho divného pocitu, že mám sice rozřezané břicho, ale nebolí to. Jako, že by to bolet mělo. A pak toho vpichu, ale vím, že to trvá jen krátce. Na bolest jsem zvyklá z těch předchozích porodů, takže si říkám, že každý den potom bude lepší a lepší. Budu se snažit hýbat, abych měla chlapečka brzy u sebe. Jsem sice zatím v 32.t. ale už jsem si nachystala tašku s věcmi i pro miminko na odchod.
Klasický přirozený:)Já teda měla vyolávaný ale sjem ráda že jsem neskončila na císaři …to bych radši mimi KP než císaře.:)Po porodu jsem mohla hnedka sedět(nebyla jsem šitá) a clekvoě se hýbat což po císaři si neumím řpedstavit po mé zkušenosti z února po slepáku když jsem se plazila pěknou dobu ![]()
Ahoj Crystal a Rákosníčku. Sedět já nemohla po přirozeném taky tři měsíce. Někdy se ani moc volit mezi přirozeným a císařem nemusí. U druhégho porodu jsem si řekla, že se to nemusí opakovat, lae bylo to ještě horší.
ja mozna tu sekci mela az moc dobrou…
rodila jsem malyho akutni sekci v sedm rano a vecer v sest jsem vstavala,druhy den uz sam na vse a i malyho u sebe.....cely den,jen na noc jsem ho soupla k sestram
druhy porod po trech letech ,spontanni, od cca desate rano,pred druhou mala na svete…parada,siti jen maly steh vevnitr,pohoda,spis jsem byla opruzena v tom vedru a zvlozek…
ahoj,
já rodila plánovaným CS a měla spinální a. Bylo to v pohodě, pořád jsem se divila, k jaký gumě mi to přivázali ruku, aby mi nepadala a ona to byla moje noha ![]()
Jinak jak psaly holky, první vstávání je tedy očistec …
Habebe, tak ještě nic nevíš? Jak to bude?
Já chodím ke své doktorce + do rizikové poradny do porodnice. Moje doktorka mi říkala, že jestli chci císaře, tak si mám od cca 32 týdne stěžovat (v rizikovce), že mě bolí jizva a pravděpodobně ho dostanu…
ruby - tak já mám momentálně teď nahoře 10kg. Výbavičku vypranou a srovnanou ve skříni, taška připravená v pohotovosti, kdyby něco a včera jsem prala plínky. O víkendu se má ochladit a tak se je chystám vyžehlit a mám vše. Já budu rodit v HK, rodila jsem tam poprvé a veliká spokojenost a tak tam chci i teď.
tatu - zatím nevím vůbec nic. Jen jsem dostala magnesium na srůsty v pravé části břicha u jizvy. A taky prášky na tlak, protože jsem ho měla zvýšený a docela dost mi otékají ruce i nohy. A tento týden se ke všemu přidali ještě bolesti celé jizvy. Hodně nepříjemné táhnutí a kolikrát to tak divně bolí. Je to hodně nepříjemné. Doteď jsem jizvu necítila až na ty srůsty. Tak nevím, v pondělí jdu do poradny, tak jim to tam řeknu. ![]()
habebe- Tak jsem se právě vrátila z nemocnice. Byla jsem nakupovat a asi ten úplněk, nebo co, měla jsem šíleně nízký tlak. Kdybych to věděla, dám si někde v restauraci kafčo, ale bála jsem se, jestli není vysoký. Rak ne, motala jsem se, myslela jsem, že sebou seknu. Ještě,že se mnou byla šestnáctiletá dcera.
Já už taky skoro hotovo, vlastně jsem se chtěla kouknout po obchodech po nějaké pěkné košily se zapínacím výstřihem na odchod z porodnice, abych mohla nakrmit a šup domů.
Jinak už špatně spím, včera jsem se vážila a mám k 33 týdnu 12 kilo- pěkné ![]()
ruby - tak hlavně že všechno dobře dopadlo. A že jsi v tu chvíli nebyla sama. Já teda zase teď beru prášky na vysoký tlak. Je to hrůza, otékám ruce i nohy, to je tím vedrem. Teda tenhle týden je dobře. Takové počasí by mi vyhovovalo. Já byla na kontrole včera a mám 11kg. Tak už to snad moc nepoleze
Jinak jsem si doktorovi stěžovala i na to, že mě minulý týden dost začala trápit ta jizva. Pne mě to až to bolí a taky mám celkově nějaké tlaky až mezi nohy. Přijde mi, jako by se malá už cpala ven. Ale doktor nic neřekl, že bych měla předčasně rodit, zdálo se mu všechno ok, tak uvidíme. A prý kdyby mě ta jizva bolela hodně tak mám hned přijet. Zatím se mu tam nic zvlášního nezdá.
Tak to snad bude dobrý. Už mám do konce 6 týdnů, tak už to mám za pár. Dnes jsem nastoupila na mateřskou. ![]()
habebe- Tak s tím tlakem tě lituji, protože vím, co to je vysoký tlak. Před rokem jsem se mírně psych. zhroutila a následovalo roční šílenství s tzv. panickým strachem. Všechna vyšetření v pořádku, jen jsem si sama dokázala vyhnat tlak hodně vysoko a přitom hrůza, že umírám. Prakticky vše skončilo těhotenstvím, za což jsem vděčná. Takže vím, jak je to nepříjemné.
Jinak ty pocity, že miminko vypadne mám taky tak týden. Už se bojím i ven, jak to tklačí a pne a bolí. I když se šetřím večer velké bolesti zad a myslím, že jsem už měla i poslíčky. Vůbec nevím, jak se postupuje, když cs má být plánovaný a co když to na mě příjde dřív. Za týden jdu do poradny a musím se na to zeptat.
Máte, prosím, někdo zkušenosti s nadstandartem na Bulovce? Četla jsem, že tam jsou i dvoulůžáky, což bych tedy zrovna nechtěla. Platím dost vysokou částku za porod, jehož součástí je i nadstandart a těším se, že budu mít tentokrát klid. Nejsem nespolečenská, jen jsem si dvakrát bohatě užila vrčení odsávaček po celou noc a střídavý pláč miminek, sotva jsem to své uspala. A pak…moje nejhorší můra…když někde jsem v cizím prostředí, problémy na WC a po porodu o to horší.
Víte, jak to tam teď je?