Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky . Mam za sebou oba porody jak císař tak i normal. Ja mužu říci že pro mně byl lepší císař. Sice bolel více,ale jen chvili,ale normalní jsem trpěla 15hodin.
Poprvé klasicky,po 9-ti letech akutní císař,ale požádala jsem o epidurál…aspoň jsem byla u toho.Musím říct,že u mně je to 1:1.Moje vroucné přání bylo,aby mi aspoň podruhé položili mimi na prsa… a viděla jsem ho za týden po komlikované operaci.Po císaři jsem byla zbídačená ještě min.půl roku a malý se nechytl,takže jsem odstříkávala 2,5měs.déle jsem to nezvládla.Prvního syna 13měs.Asi je dobré si zkusit oboje,ale klasický pohodový porod přeji co nejvíce maminkám ![]()
farska: jak dopadlo tve usilí o přirozený porod po dvouch sekcích?
Ahoj vsem
nakonec se Sofinka nevylodila ani v den terminu,takze nastoupil planovany cisar po dohode ve spinalu.Byl to ten nej nej zatek ze vsech mych predchozich porodu a dle soudu primare,co mne ‚rodil‘ ,bych si dalsi dite za dva a vice let mohla strihnout klidne znova ![]()
PS
Treti den jsem byla doma,manzel tam s nami byl ve dne v noci a dite jsme opravdu nedali ani na MINUTU NIKOMU Z PERSONALU tak,jak jsme v to doufali(nebylo treba)
![]()
Jen vice takovychhle vstricnych porodnic ![]()
miranda77 píše:
a která porodnice se Vám takto osvědčila???
KRNOV
![]()
Mám za sebou oba druhy porodů. První „přirozeně“, spíš bych řekla vaginálně, protože přirozený tedy opravdu nebyl… Druhý plánovaný cs kvůli mým zdrav. problémům. I když byly oba pro mne otřesným zážitkem, volila bych nyní přirozený, a to hlavně z důvodu psychiky a následků pro dítě možných obecně po CS. A nejlépe v porodním domě, s dulou, s dostupným lékařským zásahem kdyby šlo o život. Nejkrásnější by to bylo doma, ale v naší zemi a ošetřením této věci bych se bála. Po zážitcích v porodnici, už nikdy více. Zásadní byl přístup porodníka…katastrofa…
První porod byl uměle vyvolávaný, ve 42.týdnu, cca 9-10dní po termínu, umělé hormony, urychlování, píchnutí vody bez souhlasu i bez upozornění, vyplňování dotazníků a udělování souhlasů během bolestivých kontrakcí, epidurál, ztráta kontroly nad porodem - kontrakcemi vinou epidurálu, na které mne nikdo neupozornil, první porod - velké dítě 4,3, užší pánev, dítě nešlo vytlačit, slábnutí ozvů, Kristellerova expresse, roztrhaná venku i uvnitř, velmi dlouhé šití..krvácení, výhřez konečníku, problémy s vylučování, několika měsíční nesnesitelné bolesti při vyprazdňování, krvácení z konečníku, pláč…strach jít na wc… trauma z porodu. Obě děti jsou naštěstí v pořádku, ale musím konstatovat, že se na mne a mých porodech podepsalo současné porodnictví, zanedbané, bagatelizované trauma z porodu atd. O nějakém položení dítěte na prsa a bonding, který nikdo nepřeruší se mi mohlo jen zdát…
Děkuji moc za příspěvky, já nakonec mám obě děti narozené císařem, takže jsem si to nemohla ani podruhé tzv. užít, vůbec nevím, jak bolí kontrakce, poprvé jsem se cítila ochuzená o porod, podruhé mi to už bylo jedno, co je zajímavé 1. císaře jsem snašela špatně, při druhém jsem ani nepotřebovala analgetika, bolelo to míň. 1.císař byl kvůli KP a 2. kvůli špatným ozvám.