Rozdíl klasický porod a císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
19.8.10 16:12

Ahojky . Mam za sebou oba porody jak císař tak i normal. Ja mužu říci že pro mně byl lepší císař. Sice bolel více,ale jen chvili,ale normalní jsem trpěla 15hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
27.11.10 17:57

Zdravím všechny

Poprvé klasicky,po 9-ti letech akutní císař,ale požádala jsem o epidurál…aspoň jsem byla u toho.Musím říct,že u mně je to 1:1.Moje vroucné přání bylo,aby mi aspoň podruhé položili mimi na prsa… a viděla jsem ho za týden po komlikované operaci.Po císaři jsem byla zbídačená ještě min.půl roku a malý se nechytl,takže jsem odstříkávala 2,5měs.déle jsem to nezvládla.Prvního syna 13měs.Asi je dobré si zkusit oboje,ale klasický pohodový porod přeji co nejvíce maminkám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miranda77
7.3.11 13:56

farska: jak dopadlo tve usilí o přirozený porod po dvouch sekcích?

• Citovat
  • Upravit
30309
7.3.11 16:38

Ahoj vsem
nakonec se Sofinka nevylodila ani v den terminu,takze nastoupil planovany cisar po dohode ve spinalu.Byl to ten nej nej zatek ze vsech mych predchozich porodu a dle soudu primare,co mne ‚rodil‘ ,bych si dalsi dite za dva a vice let mohla strihnout klidne znova :lol:
PS
Treti den jsem byla doma,manzel tam s nami byl ve dne v noci a dite jsme opravdu nedali ani na MINUTU NIKOMU Z PERSONALU tak,jak jsme v to doufali(nebylo treba) :srdce: :huban: :srdce: :huban: :srdce:

Jen vice takovychhle vstricnych porodnic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.3.11 19:27

a která porodnice se Vám takto osvědčila???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FARSKA neprihlasena
7.3.11 19:48

porodnice na jedničku

miranda77 píše:
a která porodnice se Vám takto osvědčila???

KRNOV :huban: :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.15 09:42

Mám za sebou oba druhy porodů. První „přirozeně“, spíš bych řekla vaginálně, protože přirozený tedy opravdu nebyl… Druhý plánovaný cs kvůli mým zdrav. problémům. I když byly oba pro mne otřesným zážitkem, volila bych nyní přirozený, a to hlavně z důvodu psychiky a následků pro dítě možných obecně po CS. A nejlépe v porodním domě, s dulou, s dostupným lékařským zásahem kdyby šlo o život. Nejkrásnější by to bylo doma, ale v naší zemi a ošetřením této věci bych se bála. Po zážitcích v porodnici, už nikdy více. Zásadní byl přístup porodníka…katastrofa…
První porod byl uměle vyvolávaný, ve 42.týdnu, cca 9-10dní po termínu, umělé hormony, urychlování, píchnutí vody bez souhlasu i bez upozornění, vyplňování dotazníků a udělování souhlasů během bolestivých kontrakcí, epidurál, ztráta kontroly nad porodem - kontrakcemi vinou epidurálu, na které mne nikdo neupozornil, první porod - velké dítě 4,3, užší pánev, dítě nešlo vytlačit, slábnutí ozvů, Kristellerova expresse, roztrhaná venku i uvnitř, velmi dlouhé šití..krvácení, výhřez konečníku, problémy s vylučování, několika měsíční nesnesitelné bolesti při vyprazdňování, krvácení z konečníku, pláč…strach jít na wc… trauma z porodu. Obě děti jsou naštěstí v pořádku, ale musím konstatovat, že se na mne a mých porodech podepsalo současné porodnictví, zanedbané, bagatelizované trauma z porodu atd. O nějakém položení dítěte na prsa a bonding, který nikdo nepřeruší se mi mohlo jen zdát…

• Citovat
  • Upravit
319
23.11.15 13:35

Děkuji moc za příspěvky, já nakonec mám obě děti narozené císařem, takže jsem si to nemohla ani podruhé tzv. užít, vůbec nevím, jak bolí kontrakce, poprvé jsem se cítila ochuzená o porod, podruhé mi to už bylo jedno, co je zajímavé 1. císaře jsem snašela špatně, při druhém jsem ani nepotřebovala analgetika, bolelo to míň. 1.císař byl kvůli KP a 2. kvůli špatným ozvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí