Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Volná výchova má velmi špatný vliv na děti. Děti by měly vědět, že každá akce má i reakci a jejich činy mají následky. Je to jako písek, když dítěti dáte příliš svobody, tak se rozpadne, tak jako se rozsype ten písek, když otevřete dlan. Výchova je o tom, že rodiče učí děti, jak fungovat ve společnosti v dospělém životě a ve společnosti existují pravidla a normy, které je vhodné dodržovat. Hranice jsou důležité a jdou nastavit respektujícím přístupem bez násilí, ale jsou důležité.
@arigra píše:
Volná výchova má velmi špatný vliv na děti. Děti by měly vědět, že každá akce má i reakci a jejich činy mají následky. Je to jako písek, když dítěti dáte příliš svobody, tak se rozpadne, tak jako se rozsype ten písek, když otevřete dlan. Výchova je o tom, že rodiče učí děti, jak fungovat ve společnosti v dospělém životě a ve společnosti existují pravidla a normy, které je vhodné dodržovat. Hranice jsou důležité a jdou nastavit respektujícím přístupem bez násilí, ale jsou důležité.
Ty jsi 20letý spratek, který nemá děti a ví o výchově kulové. Tak tu nikoho nepoučuj a přestaň spamovat.
@topazio píše:
Ty jsi 20letý spratek, který nemá děti a ví o výchově kulové. Tak tu nikoho nepoučuj a přestaň spamovat.
Vim toho vic nez ty… tak se jdi vzdelat.
@arigra píše:
Vim toho vic nez ty… tak se jdi vzdelat.
Haha. Holčičko až budeš mít děti, tak pak teprve diskutuj.
Rodiče tě neuměli vychovat.
@topazio píše:
Haha. Holčičko až budeš mít děti, tak pak teprve diskutuj.
Rodiče tě neuměli vychovat.
Studuji psychologii, mám dost zkušeností s dětmi, rodiče v Americe mají děti, moje kamarádky mají děti. A souhlasí se mnou.
@arigra píše:
Studuji psychologii, mám dost zkušeností s dětmi, rodiče v Americe mají děti, moje kamarádky mají děti. A souhlasí se mnou.
Ty a budoucí psycholožka? Doufám, že nikdy nebudeš pracovat s dětmi. ![]()
@arigra píše:
Rodiče v Americe?😂 Americký styl výchovy je cesta do pekla.
@arigra píše:
Hele, ty psycholožko z ú-es-á, jestli jsi se tady chtěla zapojit do diskusí, tak s tímhle chováním jsi se hoooodně netrefila.
Je to dost podobné jako v normálním životě - když jako nováček vpadneš někam do hospody a všechny normálně se bavící štamgasty tam seřveš, tak skončíš vynesená v zubech před hospodu. A úplně stejně to dopadne s tebou, jestli se tu budeš i nadále takhle zesměšňovat.
@BohunkaP píše:
Hele, ty psycholožko z ú-es-á, jestli jsi se tady chtěla zapojit do diskusí, tak s tímhle chováním jsi se hoooodně netrefila.Je to dost podobné jako v normálním životě - když jako nováček vpadneš někam do hospody a všechny normálně se bavící štamgasty tam seřveš, tak skončíš vynesená v zubech před hospodu. A úplně stejně to dopadne s tebou, jestli se tu budeš i nadále takhle zesměšňovat.
Všude píše jak zasloužilá matka.
![]()