Rozhozená vaginální mikroflóra - jak zatočit s neustálými záněty

Anonymní
19.11.25 16:52

Rozhozená vaginální mikroflóra

Dobrý den, v posledních 5 měsících jsem užila asi 5 antibiotik, mám neustále opakující se záněty (močáku i poševní). Partner byl na vyšetření, ale tam mu vyšlo, že je v pořádku. Přijde mi to divný, jelikož se mi to neustále vrací i po tolikati atb a ten poševní zánět (ureoplazmata) je pohlavně přenosný, takže je hodně zvláštní, že já to 5 měsíců mám a on ne. Hygienu mám fakt pečlivou a s nikým jiným nespím. Nevím si už rady. Každopádně před dvěma týdnama jsem byla přeléčená opět na zánět močáku a teď se lečím s těmi ureoplazmaty. Mám strašně rozhozenou vaginalní mikroflóru, tak bych potřebovala poradit, jak ji dat do zdravého stavu. Koupila jsem si dnes v lékárně probiotické čípky Gyntima. Nevíte ještě o něčem hodně účinným?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58
19.11.25 17:09

Také jsem na to dřív dost trpěla. Nejvíc mi pomohlo upravit jídelníček a přestat používat tampóny, místo nich používám kalíšek.
Z jídelníčku jsem vysadila sladký, jím míň pečiva, rýže a víc zeleniny, keríry (neslazený) a hodně vody. Alespoň než se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
19.11.25 18:40

A jak se ti to projevuje ty potíže? Cim ti léčili tu ureaplasmu?
Mela jsem stejný problém totiz, kdyz toho budu vedet vic, tak ti treba dokážu poradit:) jestli to nechceš psat sem, klidne sz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.25 18:57
@Anna872 píše: Více

Projevuje se mi to nažloutlým výtokem a pálí mě pochva. V červnu mi nasadili azitromycin sandoz, pak jsem byla na kontrole v červenci, kde mi gynekolog řekl, že mám opět nález (tentokrát to bylo i s nálezem E. Coli - z té mám neustálé záněty močáku) na to mi myslím nasadil Amoksiklav - mělo to být hlavně na tu E. Coli. Gynekolog mi řekl, že někdy můžou být ureoplazmata ve výsledcích i dlouho po léčbě, tak že se mám v řijnu objednat na kontrolu a pak bychom pokračovali v léčbě. Mezitím jsem měla asi 3 záněty močáku (opět E. Coli - hygienu mám pečlivou, chodím po sexu čůrat, utírám se ze předu do zadu, většinou chodím po stolici do sprchy,…..) na to jsem měla 3× Atb a teď mám nově nasazenou autovakcínu proti E.Coli - Uro Vaxom. No a včera mi přišly výsledky z gyndy a mám opět ureoplazmata - na to mi nasadil Doxyhexal.

• Citovat
  • Upravit
Anna872
19.11.25 19:15
@Anonymní píše: Více

Tyjo, to si teda užíváš:/
No, on je právě velký problém v tom, že tyhle typy atb jsou hrozny drijáky a prave to vzdycky rozhodí i mikroflóru ve vagině.. ureaplasma je často falešným viníkem všech obtíží, je těžký se ji zbavit-aby vyšel negativní test, spis je lepsi ji zaléčit tak, aby ti nezpůsobovala problémy s močákem a nerozjížděla ty záněty.
Ja jsem brala jen doxy, 10 dni ja i manžel.. asi po druhý tablete příšerný pálení, jak močák, tak i v pochvě. Potíže se furt vracely, porad dokola. Brala jsem snad všechny atb co existujou, pak mi doktor jako poslední možnost napsal Pivinorm, bere se jen 3 dny a je hodně silný. Plus jsem si sama nasadila macmiror globule. Jelikož jsem vypozorovala, že jakmile vyléčím močák, rozjedou se problémy v pochvě a díky tomu vytoku(zni to nechutně) :D se to furt přemisťuje do močáku, zacarovanej kruh. Ideálně ve stejném čase léčit oboje dokupy a pak si dat od atb pokoj. Pak nasadit udržovací kúru nějakými doplňky stravy. Vyzkoušela jsem fakt všechno, a jediný, u čeho jsem cítila dlouhodobější efekt, že se ten zánět MM nevrátil do týdne :zed: byla blokurima a brusinky od Swiss… plus jsem pila koloidní stříbro, o tom si zkus něco přečíst, je to výborná věc, ale opatrně, abys neměla alergii na to.
Diky tomu jsem se z toho dostala, popravdě netuším, jestli mám ureu pozitivní, dal jsem to nezkoumala, dokud mi je dobře. V mezicase se sem tam objevilo pálení, štípání atd, ale nikdy ne zánět.. spis to jsou dozvuky toho braní atb, vymlácená sliznice… chce to čas a obrnit se trosku nervama, vim jak to dokáže potrápit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.25 19:45
ten pivinorm jsem měla předepsaný asi před čtyrmi týdny, ale teda na zánět močáku. Měla jsem 3× atb po sobě, jelikož se mi nechtěl vyléčit :( Močák se mi vyléčil až po ciprinolu, ale zase trošku pociťuju pálení, tak užívám Rowatinex, který mi na to celkem zabírá. No a léčím se teď tím Doxyhexalem, tak doufám, že to bude přeléčeno vzájemně a už nebudu v tom kolotoči. Mám jít 25. Na cystokopii, tak uvidím, co mi řeknou. A až doberu tyhle atb, tak začnu tu autovakcínu. Zkusím si koupit tu blokurinu, na tu jsem slyšela od hodně lidí skvělé recenze. Koloidní stříbro máme doma a to mě nenapadlo, super tip :palec: Mohla bych se zeptat, vám ty atb pro manžela předepsal normálně váš gynekolog? Můj mu to nechce napsat, prý si má zajít na urologii nebo k obvoďákovi. No jenže když byl na urologii v září, tak mu tam nic nenašli :nevim: gynekolog se hrozně divil, že to mám tak dlouho a jemu nic nenašli. A proto přemýšlím nad variantou, jestli mě nemohl podvézt, i když tomu nevěřím. Nikdy jsem takový problemy neměla a od té doby, co jsem s ním mám pořád něco. Už jsem ze všeho zoufalá, moje psychika je na tom ohledně tohohle špatně, už se bojím s partnerem i spát, abych neměla zase nějaký zánět :,(
  • Citovat
  • Upravit
1065
19.11.25 19:57

Zdravím i tady :). Antibiotika musite brat s partnerem oba zaroven a po dobu lecby spolu bud nespat nebo spat s kondomem. Neni duvod ho na to testovat, stery z penisu nevychazi nijak prukazne a pochybuju, ze mu nekdo delal odbery z mocove trubice. S manzelem jsme to taky kdysi resili a muj gynekolog napsal recepty pro oba dva.

Dalsi vec, ureoplasma byva casto normalni obyvatel zenskeho vaginalniho mikrobiomu. Nekomu dela problemy, nekomu ne. Zbavit se ji uplne tak aby byly testy negativni moc dobre nejde, ale jde drzet jeji pocty dole, aby neprerustala to ostatni co tam mas vymlacene jinyma antibiotikama. Na trhu je spousta ruznych zavadecich probiotickych globuli, tak muzes zkusit neco z toho. Nebo ja osobne fakt nedam dopustit na bilou aktivii (neochucenou :mrgreen: ). Bude fungovat i jiny bily jogurt s zivymi kulturami (hlavne s laktobacily, to by mely byt dominantni druhy, co ti tam bydli) naplacat si to tam dole a nechat to tam pres noc, klidne kazdej den co budes brat antibiotika a pak i po nich. At se ti to tam zase osidli tim, co ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
19.11.25 20:00

Joo, napsal mi to urolog jak pro mě tak pro něj, ani ho netestovali, prostě automaticky… ale ja byt tebou, moc se na tu ureaplasmu neupínám, od několika urologu mi bylo řečeno, ze to vubec nemusí souviset s mými problémy, pozitivní ji ma kde kdo, a nevěry se uz vubec neboj.. muzes to mit ty nebo tvuj partner v sobe několik let a projeví se to až za dýl.. kazdopadne v tvým pripade je dle mého zásadní poradne vyléčit gynekologicky, nevim, jestli to dělali kompletní stěry.. tech bakterií je spousta.. kdyz se to nevyléčí, furt se ti to bude stehovat do močáku…
Jasne, muzes mit treba zúženou trubici, nebo nejaky zánětlivý ložisko.. na to by se přišlo při té cystoskopii… brala jsi někdy treba atb jako proxylaxi?
Ja jsem takhle brala furolin asi 3 mesice a na 5 let byl pokoj.. potom mi uz ale nezabral no…
Jinak to koloidní stříbro je super, kdyz mě to hodně trápilo, dost jsem si o tom četla, ničí to všechny bakterie v těle, prý to dokáže zlikvidovat i zlatého stafylokoka, právě ty ureaplasmata atd…za zkoušku to stojí..:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.25 20:01
@Grety píše: Více

Já právě svého gynekologa prosila, aby mi předepsal atb i pro partnera a on že si má zajít buď na urologii nebo k obvoďákovi :( u obvoďáka byl v srpnu a tam mu dal jen nějaké vitamíny na posilnění funkci moč. cest. Pak byl v srpnu na urologii a dělali mu odběr moči + výtěr z moč. trubice a vše negativní. Nevíte, jak tohle vyřešit? Vím, že by se měli léčit oba, ale kdo mu to předepiše :nevim: každopádně děkuji za tip :*

• Citovat
  • Upravit
1065
19.11.25 20:08

No kdyz to nechce predepsat tvuj gyndar (trochu nepochopitelne, proste by na tebe napsal o baleni vic a vykazal by to tvoji pojistovne), tak at partner napise mail svemu obvodakovi o recept a napise mu, ze ty mas problemy a gynekolog mu to nechce napsat. Je to naprosto legitimni. Opravdu se bezne prelecuji oba dva pratneri a je dulezite aby ty atb brali ve stejnou dobu at si to furt nepredavate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.25 20:09
tak urolog napsal jen atb pro mě na ty záněty močáku a gynekolog mi řekl, že má zajít buď sám na urologii nebo k obvoďákovi. To mi teď příjde zvláštní, když vám to váš urolog předepsal bez problémů. Vlastně já mám dost intenzivní příznaky těch ureoplazmatů a gynekolog mi řekl, že pokud je to takhle opakující může to přerůst myslím až do vejcovodů a to může způsobit problémy s otěhotněním :( to mě taky dost vystrašilo, jelikož se to u mě táhne už několik měsíců. S těmi atb, jak jste psala ty proxylaxi si nejsem jistá, já jsem za tenhle rok toho brala hodně. Ještě v zimě jsem jela 2× na pohotovost, to bylo šílený, nemohla jsem doopravdy skoro ani chodit. A to koloidní stříbro určitě vyzkouším, nikdy jsem si o tom víc nezjištovala. Ani mě to nenapadlo, tak jsem nadšená z těch tipů a mám víru, že to bude dobrý. Děkuji :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.25 20:13
@Grety píše: Více

Moc vám děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Anna872
19.11.25 21:06

Neboj se, tenhle názor s tim otěhotněním jsem si hodně brala k srdci, nekde jsem si to přečetla a byla o tom přesvědčena, ze ja se svými problémy a tou ureou nemam sanci, ale nam se to povedlo hned napoprvé, takze timhle se netrap:)
Ta profylaxe se dava u opakovaných zánětu močáku, většinou Furolin nebo biseptol, v nízké dávce jedna tbl na noc, někdo to bere třeba i půl roku… divím se, že ti tuhle léčbu nenavrhly. Většinou u akutního zánětu se přeléčí týdenním podáváním atb, a pak se najede na tu profylaxi…
jinak asi je to urolog od urologa.. ale taky jsem si myslela ze je to běžný postup…
doufam, ze se ti brzo uleví, močák je mrcha…
me to trápilo ted skoro půl roku, pak jsem to nějak zalecila- dalo by se říct, ze jsem si spis pomohla sama, prijde mi, ze urologové tyhle ženské problemy moc resit neumí, bohuzel… to i prostata je lépe řešitelná nez tyhle otravný záněty. :zed: ale pak jsem otěhotněla a ťuk ťuk, zatím se celkem držím. Občas mě to teda chytne, jakmile min piju, nebo si dovolíme tu skvělou věc jménem sex :D ale jako tehu toho moc nemůžu, tak sázím na ty brusinky od Swiss a po těch vždy cítím úlevu, až jsem si říkala, proč jsem tomu předtím vůbec nevěřila, možná bych si ušetřila trápení s antibiotikama…
Ale určitě se teď vyhnete jakýchkoliv sex. praktik… asi na to ani neni chuť, ale fakt je to podstatný, klidně dva tři měsíce bez… je to otrava ale jedině tak se ta sliznice dokáže zahojit… ono to může být taky ten hlavní důvod, proč se ti to vrací…

• Citovat
  • Upravit
24621
19.11.25 21:15

GynImun Dual Protect jsi nezkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.25 21:25

Ahojky, zakladatelko.
Také mám s tímto problémy.
Neustále se mi vrací záněty moč. měchýře a ledvin - vždy se nasadí antibiotika a potom hned diskomfort tam dole (a to i poctivě beru laktobacily, aby byl vždy mírnější průběh…).
Mi teď půl roku nachází v moči opakovanou hematurii..stále mám nepříjemné močení a bolesti v podbřišku a ledvinách, do toho nemilé výtoky, svědění, zápach. No je to jako na kolotoči :zed:
Ke konci listopadu jdu na urologii zanést vzorky moči a pokud se tam opět najde hematurie, tak budu podstupovat cystoskopii a nejspíš budu odeslána na nefrologii.

Jinak u mě teda změna jídelníčku nepomohlo…ani blokurima, vím, že se říká, že je to “zázrak”, ale u mě lautr nic :mrgreen: kvalitní brusinky jakbysmet…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa