Rozmazlená neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
18.11.22 17:17

Hned tak bych je nepozvala 1) a az by měli zase přijít, tak všechno, na čem vám záleží (auto, něco z Lega,…)schovat a zamknout loznici, atd. Prostě bojové přípravy.

A ne normální to rozhodně není, já bych se teda jako ty už neudržela a svagrove něco ne moc lichotiveho řekla a toho jejího smradu, kdyby na mě jen sáhnul, tak bych asi rozmazla po zdi :think:

Příspěvek upraven 18.11.22 v 18:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 17:49

@Ahep už jsem jí řekla a prý jsem zaujatá a je vidět, že mám velké děti.
Naše děcka si zalezou k sobě a on jde za nimi, ale jen je terorizuje. Je jasné, že naši jsou velcí a nechtějí se s ním obtežovat. Což je taky špatně. On k nim leze, bere jim věci, když ho vypakují, je jen řev…
Zítra odpoledne chtějí přijít na kafe, tak uvidíme, co bude tentokrát.
U nás to je prý lepší, než u nich. Ještě mají hodně dodělávek a sice bydlí, ale lehce v provizorních podmínkách.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.11.22 18:02
@Anonymní píše:
Naše děcka si zalezou k sobě a on jde za nimi, ale jen je terorizuje. Je jasné, že naši jsou velcí a nechtějí se s ním obtežovat. Což je taky špatně. On k nim leze, bere jim věci, když ho vypakují, je jen řev…
U nás to je prý lepší, než u nich. Ještě mají hodně dodělávek a sice bydlí, ale lehce v provizorních podmínkách.

Nenech si kakat na hlavu. Bych ji bud na návštěvu nechtěla vůbec, nebo si svého rozcapence bude po dobu návštěvy hlídat a zabavovat sama. Tvoje (předpokládám, té již pubertální) děti nemají povinnost mu dělat animátora.

Mám mezi detmi a jejich sestřenicemi šestiletý a osmiletý rozdíl. A ač mých dětí umí být taky dost, tak jsem fakt nečekala, že si z nich někdo sedne na pudel, nebo že pubertální neteře budou mít zájem se jim kdoví jak intenzivně věnovat.

Na druhou stranu musím říct, že me malinko točilo, když jsme 3× za rok přišli na návštěvu a slečny ani nenapadlo vylézt z pokoje a když už náhodou vylézly, tak ani nezabucely. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.11.22 18:23
@Anonymní píše:

To vás pořád navštěvují tak často? 8o Upřímně bych tak časté návštěvy nechtěla, bez smradu i s ním, nebuď měkká a nenech si že svého domova dělat zájezdní hospodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 18:28

@Ahep až teď chodí často, co bydlí vedle.

@Svistice naše děti mají problém jen se svým bratrancem. Kamarádka má děti 2 a 4 roky. S nimi problém nemají. Vytáhnou jim staré hračky a dělají dobrovolně babysitting.

• Citovat
  • Upravit
6910
18.11.22 18:33
@Anonymní píše:

Jako nechci se jich zastávat, vypadá to, že hlavně švagrová bude pěkný tarzan, ale přijde mi takové divné, že se Tvoje děti při jejich příchodu zalígrují v pokoji a nazdar. Synovec se pak logicky nudí, vybízí je (nevhodně) k nějaké akci. Já bych se zkusila domluvit se svými dětmi, že když přijde na návštěvu bratranec, zkus si s ním chvíli hrát. Věnovat se návštěvě je taky slušnost. Ovšem pokud u Vás nejsou denně a za podmínky, že se synovec se svými rodiči bude chovat slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
18.11.22 18:37
@Anonymní píše:
@Ahep až teď chodí často, co bydlí vedle.@Svistice naše děti mají problém jen se svým bratrancem. Kamarádka má děti 2 a 4 roky. S nimi problém nemají. Vytáhnou jim staré hračky a dělají dobrovolně babysitting.

tak mají na to právo, ne? nemusí milovat každého kdo jim leze do jejich pokoje…kdyby se choval normálně, tak to dají v pohodě jako s těmi mrňousy od kamarádky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
18.11.22 18:39
@Anonymní píše:

Podle me je ta tva svagrova, nebo co to mas, drza jak opice. Typicka narusitelka hranic. Bodejd by decko nebylo po ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 18:51

@Lojzísek oni se snažili dřív. Aktuálně je to nebaví. Přijdou, on jim nadává, strká je. Místo jmény jim říká „noho a zadku“. Přijde mu to hrozně vtipné. Naši se třeba po 30 minutách uklidí k sobě, protože když zkusili jeho způsob, tak by měli mít rozum, on je malý.
Asi před měsícem vymysleli, že budou hrát na schovku. Samozřejmě ho hned našli, protože on si sedl a přikryl se dekou. A bylo to špatně, protože je přece malý a neumí se schovávat.
Pak jim akorát ničí věci a bere to jako super, protože jemu se to líbí.
Starší dělá praktikanta na kroužku a má velmi pozitivní ohlas od vedoucích.

• Citovat
  • Upravit
5683
18.11.22 18:54
@Anonymní píše:
@Ahep až teď chodí často, co bydlí vedle.@Svistice naše děti mají problém jen se svým bratrancem. Kamarádka má děti 2 a 4 roky. S nimi problém nemají. Vytáhnou jim staré hračky a dělají dobrovolně babysitting.

„dělají dobrovolně babysitting.“

• nejde to napsat krasne cesky? :roll: ze si s těmi dětmi i hrají? :roll:

No jinak jak bydlí vedle, to se vztahy brzy potento, takoví lidi si vždycky najdou důvod, proč kafe bude zrovna u vás.

Příspěvek upraven 18.11.22 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
18.11.22 18:55

@Lojzísek moje děti taky zalezou. A fakt nejsou unešený z návštěv s dětmi. Kdyby byli věkově nastejno tak asi je to jiné.
Ale nevychované dítě a jeho rodiče by mě fakt netankovali..
Možná za to dítě nemůže, ale usměrnit si ho u sebe doma snad můžeš. A jestli se jim to nelíbí, tak chodit nemusí.
Usmernila bych dítě, kdyby to nemělo žádný dopad, usměrnila bych rodiče.
Přece si nenechám líbit od dítěte něco, co si nedovolily ani moje děti.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 19:26
@Ahep píše:
„dělají dobrovolně babysitting.“
  • nejde to napsat krasne cesky? :roll: ze si s těmi dětmi i hrají? :roll:

No jinak jak bydlí vedle, to se vztahy brzy potento, takoví lidi si vždycky najdou důvod, proč kafe bude zrovna u vás.

Příspěvek upraven 18.11.22 v 18:58

Dobře, přebírám pubertální slovník. Tak tomu říká naše starší.

• Citovat
  • Upravit
6910
18.11.22 19:37
@Anonymní píše:
@Lojzísek oni se snažili dřív. Aktuálně je to nebaví. Přijdou, on jim nadává, strká je. Místo jmény jim říká „noho a zadku“. Přijde mu to hrozně vtipné. Naši se třeba po 30 minutách uklidí k sobě, protože když zkusili jeho způsob, tak by měli mít rozum, on je malý.
Asi před měsícem vymysleli, že budou hrát na schovku. Samozřejmě ho hned našli, protože on si sedl a přikryl se dekou. A bylo to špatně, protože je přece malý a neumí se schovávat.
Pak jim akorát ničí věci a bere to jako super, protože jemu se to líbí.
Starší dělá praktikanta na kroužku a má velmi pozitivní ohlas od vedoucích.

Aha, tak to je blbý :-(
Pro mne by bylo takové chování neakceptovatelné.
Domluvila bych se s manželem, jak budete postupovat. Je třeba být jednotní. Asi bych jim to zkusila vysvětlit - pojmenovala nejpalčivější, co prostě ve svém bytě nesnesete (např. to oslovování). Pokud by to nepomohlo, omezila bych návštěvy na nutné minimum. Držím palce, nebude to lehké, pokud chcete zachovat dobré vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
18.11.22 19:40

@Lojzísek Tak s takovými lidmi bych teda dobré vztahy zachovat nepotřebovala…to nikam stejně nepovede…evidentně je to matce nevychovaného dítěte úplně jedno a ještě bydlí dost blízko na to, aby u nich byla dost často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
18.11.22 19:41
@Anonymní píše: Řeším problém. Třeba mi otevřete oči a řekněte mi, že to je můj problém a jsem zaujatá.
Mám pětileteho synovce. Z mého pohledu je rozmazlený. Sama mám dvě děti, ale těm je o 6 a 8 let víc, takže už to vidím asi jinak. Asi už selektivní paměť zapracovala.
Synovec celé dny ječí, když se mu něco nelíbí, je vulgární, plácá rodiče, moje děti, zkusil to i na mě. Rodiče se smějí, jak je roztomilé, že má svůj názor.
Při poslední návštěvě mi neustále lezl do ložnice, skákal po posteli. Když jsem tam zamkla, kopal do dveří. Synovi rozebral Lego.
Líbilo se mu auto a švagrová přesvědčovala syna, že už to auto nepotřebuje a má ho synovci dát. Když nechtěl, byl za špatného syn a i já, že jsem s tím nesouhlasila.
Jak byste se k dané situaci postavili? Myslíte, že to má nějaké řešení?
Nebo to vidím černě a není to tak hrozné, malé děti takové prostě jsou?

A pak je tu varianta, že jde o Aspergera. Těm jsou jakékoliv společenské normy u zadní části těla. Na první pohled vypadají přesně takto, jako rozmazlení, nevychovaní spratci. To už by si ovšem měli řešit rodiče, zda jde o duševně chorého jedince či obyčejného spratka bez vhodně nastavených hranic. Neštěstí je každopádně obojí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML