Rozmazlená neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.22 19:44

@Lojzísek nesnesu už nic. Narusuje soukromí, terorizuje mi děti, chce ochutnat všechno jídlo, ale nic mu nechutná… Pořád ječí, nemyslím tím hlasitou řeč, ale jen jej, že mám strach o skleničky :lol:
U mě to už je vyloženě averze.

• Citovat
  • Upravit
32114
18.11.22 19:46
@Anonymní píše:
@Lojzísek nesnesu už nic. Narusuje soukromí, terorizuje mi děti, chce ochutnat všechno jídlo, ale nic mu nechutná… Pořád ječí, nemyslím tím hlasitou řeč, ale jen jej, že mám strach o skleničky :lol:

nepouštěj si to do bytu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
18.11.22 19:47
@Anonymní píše:

Tak potom ale tušíš, že tady je každá rada drahá :-(
To je žena bratra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 19:49
@krecik.dzungarsky píše:
A pak je tu varianta, že jde o Aspergera. Těm jsou jakékoliv společenské normy u zadní části těla. Na první pohled vypadají přesně takto, jako rozmazlení, nevychovaní spratci. To už by si ovšem měli řešit rodiče, zda jde o duševně chorého jedince či obyčejného spratka bez vhodně nastavených hranic. Neštěstí je každopádně obojí.

Nemyslim, že bude Asperger.
U našeho dítěte bylo podezření a chovalo se jinak.
Synovec nezná ne. Nebo mu řeknou ne, on se rozječí a oni ustoupí. Případně na nevhodné chování reagují smíchem.
Teď třeba nosí oblečení opačně, oni se mu smějí, jak to je roztomilé, takže začal mikinou a už tak nosí vše, protože to má ohlas a vyloženě čeká na reakci. Naštěstí tímto nijak neškodí. Ale už mě upozornila švagrová, ať to taky ocením, že to je přece tak roztomilé… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 19:51
@Monchichik píše:
nepouštěj si to do bytu :mrgreen: :mrgreen:

Manžel si je pustí.

@Lojzísek sestra od manžela.
Spíš mě zajímalo, jestli jsem přecitlivělá a zaujatá (zaujatá jsem), nebo jestli to je přes čáru.

• Citovat
  • Upravit
3792
18.11.22 19:53
@Anonymní píše:
Manžel si je pustí.@Lojzísek sestra od manžela.
Spíš mě zajímalo, jestli jsem přecitlivělá a zaujatá (zaujatá jsem), nebo jestli to je přes čáru.

Tak když začne zlobit, odejdi, že něco máš :nevim: můžeš třeba se svými dětmi do kina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
18.11.22 19:54
@Anonymní píše:
Nemyslim, že bude Asperger.
U našeho dítěte bylo podezření a chovalo se jinak.
Synovec nezná ne. Nebo mu řeknou ne, on se rozječí a oni ustoupí. Případně na nevhodné chování reagují smíchem.
Teď třeba nosí oblečení opačně, oni se mu smějí, jak to je roztomilé, takže začal mikinou a už tak nosí vše, protože to má ohlas a vyloženě čeká na reakci. Naštěstí tímto nijak neškodí. Ale už mě upozornila švagrová, ať to taky ocením, že to je přece tak roztomilé… :roll:

Já doma Aspergera mám, těžkého a v pubertě. To chování tomu odpovídá. Každopádně ve vašem případě se uvidí s nástupem k povinné školní docházce. Třeba jsou ti rodiče nešťastní a sami si s tím neumí poradit. Odmítají si podobnou variantu přiznat :nevim:. Mám v tomhle směru dost pokřivené vnímání a obavy z toho, že když otevřu lednici, vyskočí na mě další Asperger :lol:. Kluk může mít ADHD nebo cokoliv dalšího :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
32114
18.11.22 19:56
@Anonymní píše:
Manžel si je pustí.@Lojzísek sestra od manžela.
Spíš mě zajímalo, jestli jsem přecitlivělá a zaujatá (zaujatá jsem), nebo jestli to je přes čáru.

No tak by je pustil…ale já bych nemlčela a kluka bych takhle chovat nenechala…takže bych je vyprovodila a oni by si rozmysleli příště zase přijít…prostě u nás platí naše pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
18.11.22 20:01

A že by manžel promluvil se sestrou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 20:18
@Monchichik píše:
No tak by je pustil…ale já bych nemlčela a kluka bych takhle chovat nenechala…takže bych je vyprovodila a oni by si rozmysleli příště zase přijít…prostě u nás platí naše pravidla…

On jí nechce ztratit a urazit.
Takže to pretrpi, ale pak serve naše děti a mě, protože ho to žere.

@krecik.dzungarsky opravdu si nemyslím, že má kluk nějakou poruchu. Jen nema hranice.

• Citovat
  • Upravit
6913
18.11.22 20:26
@Anonymní píše:
On jí nechce ztratit a urazit.
Takže to pretrpi, ale pak serve naše děti a mě, protože ho to žere.@krecik.dzungarsky opravdu si nemyslím, že má kluk nějakou poruchu. Jen nema hranice.

Strašně moc Ti rozumím :-( Nakonec pak budeš za kr*vu, co ničí rodinu (jako já). Tohle je v podstatě neřešitelný, pokud s manželem nejste jednotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4641
18.11.22 20:51

Já bych asi v tomto případě, kdy se s manželem nedohodnete na omezení návštěv, prostě ty nejbližší návštěvy využila k dohledu nad důsledným dodržováním vašich pravidel a nastavení hranic. Děti nejsou hloupé, ony ví moc dobře, u koho jim všechno projde a kdo naopak vyžaduje respektování pravidel, i když se tu hranici budou snažit posunout. Nespoléhala bych na švagrovou, že si syna zpacifikuje, fakt bych ten čas investovala do toho, že pár návštěv budeš běhat za synovcem a nepovolíš mu pro tebe nepřípustné chování. On si zatím akorát fixuje to, že u vás se může chovat jako doma a nikdo mu na to nic neřekne, nebo jenom naoko, to se bude dost těžko odnaučovat. Nemůže vám z bydlení dělat kůlničku na dříví, není u sebe doma. Děti bych do toho moc nezatahovala, pokud ho mají už teď plné zuby, tak to je na nejlepší cestě, aby ho nesnášely i do budoucna, což je škoda, když bydlíte blízko, aby tam byl takto zbytečně poškozený vztah mezi bratranci, zvlášť když synovec je jedináček, tak další příbuzné děti mu jsou velkým přínosem. To by se přece ani dospělému nelíbilo, kdyby mu nějaká návštěva začala ničit a brát jeho věci.
Ve výsledku by se mohl začít synovec u vás chovat přijatelněji, nebo naopak návštěvy z jejich strany poněkud prořídnou, protože se mu k té přísně tetě nebude chtít tak často chodit. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 21:06

@stín katedrál když se snažím napomínat, tak mi to zakazuje, že je malý, že to snad pro jednou nevadí, že bude ječet…
To je jak s tou ložnicí, já ji zamkla a švagrová mi řekla, ať ji odemknu, že bude ječet, že se mu líbí naše postel.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.11.22 21:13
@Anonymní píše:
@stín katedrál když se snažím napomínat, tak mi to zakazuje, že je malý, že to snad pro jednou nevadí, že bude ječet…
To je jak s tou ložnicí, já ji zamkla a švagrová mi řekla, ať ji odemknu, že bude ječet, že se mu líbí naše postel.

No tak v tomhle okamziku bych se já hodně výrazně vymezila proti svagrove. Že možná by pro jednou nevadilo, kdyby si syna začala konečně vychovávat. A jestli se mu líbí postele, nechť si rajtuje po jejich doma. A s dovolením š svůj kajetek0loznici vůči nevychovancum budu bránit a zamykat dle svého uvážení. Pokud se jí to nelíbí, tak tamhle jsou dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
18.11.22 21:17
@Anonymní píše:

Tak to je síla. Velice důrazně, ideálně o samotě, bych si se švagrovou promluvila. Je mi Tě líto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí