Rozmazlená neteř

Anonymní
21.5.20 22:35

Rozmazlena neteř

Mám 26 let. S přítelem máme 2 děti. syna 1,5 roku a dceru 3 měsíce. Ovšem největší problém je 3 leta dcera mého staršího bratra. Můj bratr bydlí s mými rodiči i společně s jeho přítelkyni a jejich dcerou. Ovšem jejich dítě je opravdu nezvladatelne. Má 3 roky. Dneska jsem byla u rodičů na návštěvě a jako vždycky to bylo opravdu peklo. Mladšího bratrance a sestřenici pořád bila, kousala, shazovala na zem. Nedejbože aby se Mates něčeho dotkl. To byl hned kravál a křik. Zacla ho mlátit ještě více a ještě více se vztekat. Házela vecma, bila dvě mladší děti, mě i moje rodiče, dupala, mlátila s sebou o zem. Celé 3 hodiny se provztekala. Jenže za tuto dobu že strany mého bratra ani jeho přítelkyně nepadla jiná věta než „Saski to se nedělá“. Nic víc ji opravdu neřekli. Ovšem já nejsem typ co by sledoval jak 3 lety harant tyranizuje 1,5 ročního chlapce a když ho vzala hračkou po hlavě to už na mě bylo opravdu moc. Chytla jsem ji za ruku a opravdu jemně ji přes tu ruku placla a zvýšeným hlasem řekla že tohle dělat fakt nemůže. Jenže to se do mě pustil můj bratr a jeho přítelkyně s tím, že ona je malá. Ona to nevnímá. Ona se mě bude bát. Ona bude mít deprese az bude starsi (údaje z toho že jsem ji placla přes ruku a zvýšila na ni hlas). Nejhorší je, že kvůli téhle 3 lete slečně jezdím za rodiči opravdu minimálně a to opravdu jen proto, že vím že bratr má poněkud zvláštní způsob výchovy. Na malou nikdo nemůže zvýšit hlas, placnout přes ruku. Ona prostě může všechno. A když něco vyvede tak ji nikdo nic neřekne protože „ona to přece nevnímá, je ještě malá“. Udělali by snad všechno jen aby Saskinka neplakala a neměla podle nich v budoucnu trauma a psychické problémy. Minulou návštěvu jsem ji zase řekla že jestli bude dál tak zlobit tak prijde bubak. Opět jsem dostala servane ja… Protože kvůli mě může mít panickou hrůzu a strach z bubaku.
Praktikujete některá z vás taky takovouhle výchovu? Případně jak takové dítě donutit přestat ubližovat ostatním když podle mého bratra je to v pořádku protože je malá a nevnímá to?
Myslím, že i moji rodiče na staré kolena už toho malého čerta mají opravdu dost… Opravdu návštěvy mych rodičů jsou pro celou moji rodinu teror a to jen kvůli malé rozmazlene holce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
21.5.20 22:40

V pořádku to neni, ale upřímně aby jsi mi placala dítě přes ruku, nebo strašila bubakem by se mi taky nelíbilo. Sama nejsem pro strašení a když plácnutí tak buď já nebo muž, ale ne někdo další. Tohle je na našem zvážení.
Při návštěvě bych narovinu řekla, že si své děti terorizovat nenechám a odjela bych domu.
Rodiče bych zvala k sobě domů.
Bohužel s tímhle nic udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
21.5.20 22:42

Je svého synovce usmernila jednou a to když byl u nás pouze s tchyni a mluvil tu sproste, tchyně sice řekla ať to neříka ale neposulacha ji, když to udělal znovu tak jsem řekla že u nás se takhle nemluví a pokud nepřestane půjde si hrát na zahrádu kde bude sám. Tchyni se to evidentně nelíbilo, ale můj hrad - moje pravidla. Kdybych byla u svagrove doma tak bych si to nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
21.5.20 22:50

Smůla, žes ji plácala přes tu ruku. To se dalo čekat, že se to pak otočí proti tobě.

Jinak mi tahle výchova nevýchova taky nesedí jako tobě. Jako ještě bych pochopila nechat dítě nést následky, ale když ubližuje ostatním, tak to nemám ráda. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
21.5.20 22:53

Nijak bych ji nevychovavala, at klidně křičí, valí se po zemi, bije své rodiče, hází, čím chce…

Jediné, na čem bych si dala záležet, by bylo, se bych bránila sebe a svoje dítě. Takže kdyby mne nebo dítě bouchla, tak bych se k ní hned sklonila a zamračila se a zblízka a hlasitě a důrazně jí do obličeje řekla „Ne! Nebudeš mě/ho bouchat!“. A fyzicky bych zabránila případnému opakování, podržela jí ruku nebo tak.

Jsi cizí, melo by to zabrat a nikdo nemůže nic říct, ani jsi ji neplacla, ani na ni nekricela, ani jí nevyhrozovala. Kdyby přece („Nemrač se na ni tak, bude se tě bát!“ ), nic bych nevysvetlovala a jako kolovratek opakovala „Nebude mě/jeho bouchat!“ Čekala bych, že časem tebe a syna ze svých výstupů vynechá.

Kdyby to i tak nešlo, nejezdila bych tam :nevim: Můžeš přidat i stručné zdůvodnění, ale asi to pokazí vztahy v rodině, tak bych ho přidala jen tehdy, pokud bych byla explicitně tazana. Precejenom, holčička se třeba za pár let srovná (třeba ne), ale ty vztahy by se už spravit nemusely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
21.5.20 22:58

Když se jim nelíbilo plácnutí přes ruku, tak se jim líbilo fláknutí do hlavy jiného dítěte?
Příště tu hračku vezmeš a názorně hoce ukaž, jaké to je dostat hračkou do hlavy. Bude to 1:1. Co snese menší dítě, snese i velké. Řekneš, že tvoje dítě bude mít trauma, když ho jejich nevychovanec bude schválně shazovat a otloukat.
Nicméně - já toto nesnáším, takže bych tam nejezdila. Až takto nevychované a NEVEDENÉ dítě jsem asi neviděla.
Moje kamarádka také nezvládala svoji dceru, skončilo to tím, že starší dítě nemá s tím mladším (nevychovaným) žádný vztah. Mladší mohla té starší cokoliv beztrestně zničit, rozbourat, počmárat,… a pořád jen ty, ty, ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
21.5.20 23:00

Podle mě to přeháníš a přibarvuješ. Jasně, rozmazlený haranti lezou na nervy každému. Ale až budeš mít tříleté děti ty, uvidíš, že to není tak jednostranné. Že taky nechceš dělat dítěti ze života koncentrák a neustále po něm jen řvát a pleskat ho. Protože se tak spousta dětí fakt chová, na ránu každou půlminutu. :lol: Já jsem třeba na své děti přísná dost. Podle blízkých až moc. Přesto se chovají často takhle. A na napomínání nebo strašení od jiných lidí se dívám dost podezíravě. Proč bys ji jako měla strašit? Tak ji prostě napomeň, že bouchnutí bolí a jestli to udělá ještě, třeba jí to oplať, ale co a tím má společného nějaký nadpřirozený bubák?! 🤦Ony ty menší děti taky nejsou svatouškové, kolikrát může mladší dítě (byť neúmyslně) provokovat, to tříleté mu to pak oplatí a každý hned vyjede na to starší. Tím se samozřejmě nezastavám nevychovaných smráďat, ale je třeba brát v potaz, že s oběma dětmi ve zmiňovaném věku zmítá období vzdoru, usilují o pozornost a nemají z toho ještě takový rozum, aby se ovládaly, takže za nějaké bouchnutí hračkou mít hned dítě za rozmazlené a rodiče za neschopné, je dost přehnané vidění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
21.5.20 23:02

Byla opravdu chyba, že si jí plácla přes ruku a strašila bubákem. I když si to očividně zasloužila, tohle by nikdo jiný kromě rodičů dělat neměl. Ale co, stalo se. Holka je opravdu rozmazlená a její rodiče tomu ještě nasazují korunu tím svým postojem. :zed: já bych tam na návštěvy moc nechodila a zvala bych rodiče domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22413
21.5.20 23:04

Dobra rada je potkavat se s rodici nekde jinde. Treba si je zvat k sobe domu. Neter si musi korigovat jeji rodice. Placani agresivniho ditete obvykle nevede k touzenemu vysledku a straseni bubakem je taky dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
21.5.20 23:27

No ale tvoje dite je take male a biti od sve sestrenice asi vnima ne? Rekla bych tedy bratrovi, ze moje dite ma trauma z toho jejich ditete a at to teda kouka nejak vyresit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
21.5.20 23:30

Tak já jsem si tedy nikdy nedovolila plácnout neteře nebo je strašit bubákem :nevim: a bylo by mi dost proti srsti, kdyby mi švagrová takto rovnala syna.
Za mě jsi to přehnala, i když chápu, že ti ujely nervy.
Zvala bych rodiče spíš k sobě domů. A na návštěvě bych se ozvala nahlas, že takhle ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
21.5.20 23:36

Tak příště vezmi tu hračku a mrdni tvyho bráchu do řepy… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
21.5.20 23:41
@Ebixa píše:
Tak příště vezmi tu hračku a mrdni tvyho bráchu do řepy… :lol:
:palec: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.5.20 23:43

Mas averziu voci tej malej, ktora v podstate nemoze za to ako ju vychovavaju rodicia a ake hranice jej nastavuju. Ak chces s niekym robit poriadky, tak s jej rodicmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
21.5.20 23:57

Naučila bych svyho chlapečka, jak se účině bránit a až se jí zakousne do ručičky, tak bych řekla jen Matýsku to se nedělá :-) :mrgreen:

to, co jsi udělala asi úplně ok není, ale pokud ubližuje tvému dítěti a nikdo to nezarazí, tak za mě ta reakce byla vlastně adekvátní dané situaci.. a já taky bubáky a čerty nestraším, protože mi přijde, že se to pak může otočit proti rodiči… přítel strašil kluka dinosaurem, on pak nechtěl spát sám, tak jsem mu řekla, že se nemusí bát, že ty už vymřeli :-)

Já nemám problém s nevýchovou, ale s nevychovanými dětmi :-), neříkám, že moje děti občas někoho netřískly, ale vždycky se ode mě dočkaly reakce a musely se omluvit nebo jsme za trest odešly. jinak jsem je naučila, aby se útokům bránily, nejdřív slovně a když to nepomáhá, tak nahlásit nebo vrátit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí