Rozpočet, finance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Tohle mě vždy rozesměje nebo rozbrečí. My máme v tuhle chvíli příjem kolem 30 tisíc. Hypotéka 6 tisíc a 2 děti, auto. Jsem z toho schopna ještě něco ušetřit, o když malinkato. Ale koupila jsem si tenhle měsíc například boty od Bati. A pak je tu někdo, kdo kňučí, že má příjem přes 50 tisíc. Tak nevim, jestli jsem blázen já nebo oni. Jinak momentálně jsem na rd a manžel na překážkach v práci. Snížený plat. Ale i jinak nemáme nijak velké platy. Manžel je šikovný technik, ale tyto pozice nejsou moc placené.
hmm jenze my mame naklady na hypo treba 25 s pojistenim, takze mit prijem 30 si fakt nemuzeme dovolit. Byt neni zadny luxus, ale ceny jsou ted silene. S ditetem na rodicaku jsme vysli s cca 50. prijem teda vyssi a setrili jsme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
hmm jenze my mame naklady na hypo treba 25 s pojistenim, takze mit prijem 30 si fakt nemuzeme dovolit. Byt neni zadny luxus, ale ceny jsou ted silene. S ditetem na rodicaku jsme vysli s cca 50. prijem teda vyssi a setrili jsme.
No a to má každý jinak. Tady si lidé nepotřebují nutně brát milionové hypotéky. A když ano a chtějí stavět, tak na to musí mít. My bychom taky neměli 25 tis na úvěr. To je skoro celý plat. No tak buď máme levnější byt, nebo jsme v pronájmu. Kdyby to bylo jinak, tak mám jedno dítě a sháním brigády, a ne tři v pohodě na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
No a to má každý jinak. Tady si lidé nepotřebují nutně brát milionové hypotéky. A když ano a chtějí stavět, tak na to musí mít. My bychom taky neměli 25 tis na úvěr. To je skoro celý plat. No tak buď máme levnější byt, nebo jsme v pronájmu. Kdyby to bylo jinak, tak mám jedno dítě a sháním brigády, a ne tři v pohodě na RD.
hele ale to je kazdeho vec. Kdybych chtela u nas stavet, tak nekoupim byt za 4 mil, ale budu si muset koupit pozemek za 5 plus stavba a na to bych uz nemela tuplem. U nas proste za 6 tis v Praze uz neni ani pokoj ve sdilenem byte
Muj prispevek byla reakce na povzdechnuti, ze nekdo nevystaci s 30, ne ze mame vysoky naklady - mame je takove, aby nam vyhovovaly a neomezovaly v dalsim zivote. Pro nekoho je to cely plat, u nas bych to v pohode utahla ze sveho platu jako samozivitelka bez alimentu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám na vás dost osobní otázky. chtěla jsem se zeptat jaký je vás rozpočet? Jake mate zaměstnání? Jak vycházíte s penězi třeba při dětech, najmu nebo hypotéce? Jsme s přítelem mladý par 20 let, jsme spolu 4 roky a tak za 2-3 roky uvažujeme o hypotéce. Naše měsíční příjmy jsou zatím kolem 50-55 tisíc čistého dohromady. Zatím žádné půjčky nemáme ani nesplacime nic jineho. Zda se vám to v pohodě? Da se s tímto příjmem uživit například 3-4 členna rodina + hypo? Dekuji všem za odpověď.
Pokud budou děti prijem značně klesne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nene, ze Středočeského. A tahle doba mě teď naučila hodně šetřit. Jako musíme se i uskromnit, ale naučilo mě to například opravdu neplytvat jídlem. Jinak kupuji věci, které úplně nepotřebujeme, jako mlsky a pod. A vyjdeme. Jen bysme potřebovali více šetřit, protože předěláváme barák, ale to teď nejde. No a pak na mě vyskočí taková diskuze, jestli 50 a 60 není málo apod. Fakt nevím
Tady ta čísla ber s velikou rezervou…ale opravdu s velikou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 Jaká čísla?
Tohle je prostě realita, že každý potřebuje k životu jinou částku. Záleží na místě bydliště, věku, počtu dětí, způsobu života, koníčcích atd. Mám tři děti, hypotéku, zažila jsem různé etapy života, na každé RD částečně pracovala, někdy jsme to měli finančně nahnuté, někdy úplně v pohodě. Po třetí RD mě opustil manžel, kupodivu se mi finančně vedlo lépe než s ním, uměla jsem lépe hospodařit. Zvládla jsem práci na částečný úvazek i hypotéku. Teď jsem podruhé vdaná, pracovně jsem povýšila, náklady jsou mnohem mnohem vyšší se staršími dětmi, ale příjem taky.
Zakladatelko - doporučuji něco našetřit. Ohledně platu, taky není řečeno, že se časem oba nevypracujete a nebudete mít vyšší platy. Řešení je spousta. Buď potom snížit náklady nebo zvýšit příjem - částečný úvazek apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nikdo neví jak jste nároční finančně a jak velkou hypo si budete brát.
my vyžijeme z 27tis (muž), já 5tis (rodičák), 2 děti, 3 zvířata, hypo (celkem i poplatkama 10tis) a budeme si brát druhou na byt (sloučíme je), který budeme pronajímat. vycházíme naprosto v pohodě, proto do toho jdeme (máme i nějaký finanční polštář). v září se plánuji vrátit na poloviční úvazek do práce, pokud to nevyjde, tak za rok. i tak vyjdeme. dávejte si bokem co nejvíc to jde, ať máte přinejhorším do čeho sáhnout.
prosím anonym nebo smazat
- Citovat
- Upravit
Já při třetím dítěti v řadě už jela z rezerv, utratila jsem asi 120tis. ze svých úspor za poslední rok na RD. Nastupovala jsem po dětech do práce a na účtu měla asi posledních 5 tisíc
Nemáme společný účet. Manžel splácel 10tis. auto, příjem 35-45tis. a tvrdil, že už mi nemůže dávat žádné peníze, že by šel do minusu. Tak jsem šla do minusu na svých úsporách já. I tak to někde chodí
Teď už jsme bez dluhu a oba máme našetřeno i z relativně nízkých příjmů. Ale konec RD byl náročný, chtěla jsem si s dětmi užít léto bez omezování, tak jsem holt utratila rezervy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já při třetím dítěti v řadě už jela z rezerv, utratila jsem asi 120tis. ze svých úspor za poslední rok na RD. Nastupovala jsem po dětech do práce a na účtu měla asi posledních 5 tisícNemáme společný účet. Manžel splácel 10tis. auto, příjem 35-45tis. a tvrdil, že už mi nemůže dávat žádné peníze, že by šel do minusu. Tak jsem šla do minusu na svých úsporách já. I tak to někde chodí
Teď už jsme bez dluhu a oba máme našetřeno i z relativně nízkých příjmů. Ale konec RD byl náročný, chtěla jsem si s dětmi užít léto bez omezování, tak jsem holt utratila rezervy.
Tak to moc velká rezerva nebyla…A manžel celkem parťák teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za odpověď, nové auto budeme kupovat tak za rok, šetrime si na nej už delší dobu a máme v plánu pravé kupovat před hypo za hotové peníze. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nevidím důvod proč by jste to s takovými financemi nemohli zvládnout. Za chvíli nastupuji na rodicak a přítel vydělává 20 000 cisteho, takže máme o dost min než vy. Usetreno nemáme a i přesto si můžeme dovolit vzít tento rok hypotéku a začít stavět nás vysněný dům. Záleží na tom, jak se člověk dokáže uskromnitanonym - finance
Ty jo, tak to jste teda odvážný
To budete s tímhle příjmem zvládat platit hypo + nájem? Nebo bydlíte někde zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit