Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle rozhodně neukazuje na autismus. A velmi pravděpodobně bude ve skutečnosti šikovnější, než to popisujete a vejde se do všech tabulek.
Pokud máte hodně silné obavy, zajděte za pediatrem, ale na autismus to vážně nevypadá.
Autismus se rozhodne nepotvrdi v tomto veku, ale az tak ve 3letech
@halflive dobry den, dekuji za odpoved.slo mi o to jestli takhle malé děti, u kterých byl diagnostikovan autismus rozumí v takhle malem věku.
@Studie já mám desetiměsíčního syna,umí nás tedy oba zavolat, jí suprově,občas zaštěká,když vidí pejska,ale třeba paci paci ho nezajímá,nemá na to čas. Je pořád v pohybu,hodně leze,chodí,stěhuje hračky po místnosti. Některé děti v tomhle věku si začínají teprv stoupat a ty řešíš,že neumí hříčky? Nehledej na ní chyby,má dost času…
@Studie me by zajimalo, ktery doktor dokaze 100% diagnostikovat autismus u 10 mesicniho ditete? Testy se delaji kolem 2 roku a i tak je diagnostika tak slozita, ze i po testech je slozite dite za autistu oznacit. To co popisujete je normalni detsky vyvoj.
Syn se v 10 měsících choval jako průměrné 10 měsíční dítě. Zvuky, hračky, lidi… Každé dítě je jinak rychlé a šikovné neo prostě jen pohodlné. Diagnostika takto malých dětí se opravdu nedělá - je to složitý proces, který je náročný (k posouzení) i pro 3 či 4 leté děti. Je zbytečné se stresovat předem ![]()
Osobní zkušenost - syn PAS a VD.
@Anonymní píše:a rozuměl Vás syn v 10 měsících? Když jste řekla kde je nejaka věc, otočil se za ni? Dekuji
Syn se v 10 měsících choval jako průměrné 10 měsíční dítě. Zvuky, hračky, lidi… Každé dítě je jinak rychlé a šikovné neo prostě jen pohodlné. Diagnostika takto malých dětí se opravdu nedělá - je to složitý proces, který je náročný (k posouzení) i pro 3 či 4 leté děti. Je zbytečné se stresovat předem
Osobní zkušenost - syn PAS a VD.
Dobrý den, pediatr vám nic neřekne. Ale můžu Vám poradit, co dělat, abyste autismus vypla. Vím o cem mluvím. Mám doma dvě deti s podezřením na PAS. S holčičkou hodně skotacte, lechtejte, snažte se co nejvíce smát a blbnout. Vypněte televizi a tablet. Pokud možno vyhnete se lepku a kaseinu. Čím driv začnete tím lip a rozhodne tím nic nezkazite. Doktoři vám nepomůže a žádné rady vám nedá…to vám garantuju
Jestli má někdo podezření, ma ho z nějakého důvodu. Důležité je udelat hned nějaká preventivní opatření, abyste mozek dítěte správně stimulovali...... My jsme začali ve dvou letech a pár měsících. Mimochodem v jinych zemích se autismus diagnostikuje již v prvním roce a preventivni opatření hodně ovlivní vývoj dítěte.....a je to hlavně na podnět rodičů