Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nam nikdo nic nemeril foukli nas na pokoj a nic a rikam ze rychleji dycha ale prej je nenocny tak co cekam… No vim ze do te nemocnice uz ani s triskou…
@verapodra
tak v tom s tebou souhlasím… A raději se ani nebudu ptát kde… Tak hlavně, že už je líp. ![]()
Tak malinkej uz dycha sam jsem tak rada za to ze mu tam pomahaji
doufam ze bude brzo v poradku a pujdem domu
super
![]()
Myslím, že už jo. Nás pak skoro propoustěli z JIRP rovnou domu. Na oddělení už jsme byly jen 2 dny.
Starší jsem stahovala na měsíc ze školky. Víc už si nepamatuji.
No a neexistovalo, aby k nám přišl někdo nemocný na návštěvu a i my se ptali, než jsme někam jeli, jestli jsou všichni zdraví. Jinak jsme nejeli. Ale to platí stále.
Taky bych nedávala starší do školky, což teda ani po příchodu novorozence, ale už mám dítě školní, takže tam holt musí. Doma jsem omezila návštěvy, podmínkou je absolutní zdraví (dřív ke staršímu dítěti se menší rýma neřešila, má dobrou imunitu), sami zatím nikam moc nejezdíme. S kočárem jen do přírody, žádné nákupáky a MHD jen nezbytné minimum, což jsem teda dodržovala i před nemocí, prostě novorozenec. A jinak nic, zvlhčovat vzduch, hodně větrat.
Starsi kluk chodi take do skoly…
Mam docela strach aby zas neco nechytil.. ![]()
Když jsem měla mladší po operaci (v tu dobu předškolák), tak bylo doporučení chránit měsíc před infekcí. Tehdy jsem se domluvila s třídní starší a stáhla ji ze školy. Protože vidina, že mi něco přinese ze školy, případně se mladší dostane do rány infekce a bude muset na reoperaci a pak opět měsíc doma, se mi ani trochu nelíbila.
Naštěstí to nebyl problém se domluvit. Každý pátek ráno jsme poslali udělané úkoly do školy a odpoledne mi kamarádka dovezla další várku… Takže ano, znám i stav, kdy jsme zdravé dítě stáhli na měsíc ze školy.
Ono je to těžký, na mě doktoři koukali divně, když jsem se ptala, co dělat speciálního doma… Co jako, pouštěj mě se zdravým dítětem. Starší dítě mám opravdu mimořádně zdravé, jestli za tři roky školky chybělo souhrnně týden? Manžel za dvacet let taky nepamatuju,že by stonal. No a chorobu dotáhnul domů on, prostě jednoho dne padnul a už nevstal. Takže na jednu stranu dělám všecko pro to, abych nešla chorobě naproti (trajdat s kočárem po nákupáku fakt ne), na druhou holt co se má stát, stane se.
RS-viry prý dokážou odrovnat i zdravého silného jedince. Jsou to pěkny svinstvo.
Ale jinak máš pravdu, k určitým věcem už taky přistupuji stylem, co se má stát se stane. Na druhou stranu ten osud se snažím moc neprovokovat, už takhle to máme pestřejší, než bychom si přáli. ![]()
Jojo, muže to položilo solidně. Teda není jistota, že měl totéž, ale tak nabízí se to. Já i starší dítě OK.
Hele u nás je to s nemocemi tak, že když něco chytne manžel, má velkou šanci že to chytne i mladší. Pokud já, tak to chytne pro změnu starší…
Skvělá zpráva na závěr.
Zdá se, že ten tvůj
to tam už taky ošéfoval.
( promiň až ted jsem si toho všimla…)
A k tomu ostatnímu? To jí při příjmu a v průběhu neměřili funkce? Tedy saturaci, tep, počet dechů?
My jsme se tedy do nemocnice dostali poprvé v půl roce dcery, ale ať jsme tam byli s čímkoliv, tak vždy jí funkce měřili 3× -4× denně.