Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Krkael
Podle mě je to zbytečné, pokud je pro někoho anonymita opravdu důležitá, tak většinou hned u příspěvku napíše něco jako: Prosím o zachování anonymity, je to pro mě osobní… Pak už se asi admini ani nemusí ptát. Mě celkově anonymita vůbec nevadí, jde mi o to co je v příspěvku, ne o to, jestli to napsala jajinaXX nebo jajina XY.. A provokují lidé anonymně i pod nickem.
Já nechápu kde bereš tolik času, že nad tímhle vůbec přemýšlíš. ![]()
Anonymita mi nevadí, pro každého je citlivé něco jiného a co si budem povídat, už párkrát jsem se tu setkala s tím, že zakladatelka psala neanonymě dost citlivé téma a některé diskutující jí udělaly výcuc z jiných diskusí, rýply si, že když to má doma takhle, nemůže se potom divit, že tohle. Ať si každý píše jak chce, je to každého věc.
Mě osobně vadí anonymita spíš z důvodu nepřehlednosti diskuze, pokud anonym založí diskuzi a odpovídají tam další dva anonymové, tak se v tom ztrácím, protože málokdy se zakládající anonym podepíše jako zakladatelka.
Jinak já využila anonym asi dvakrát, co tu jsem, takže pro mě zbytečnost, ale chápu, že některá témata jsou ožehavá. Ale důvod pro anonymitu, že nechci, aby si o mě ostatní uživatelky vyhledávali informace mi nepřijde smysluplný. Pokud se najde někdo, kdo si chce rýpnout, tak si rýpne ať jsem anonym nebo nejsem.
@Paradise To samozřejmě může, ale pouze k tomu založenému tématu, nebude na tebe vědět nic z jiných tebou založených diskusí. ![]()
Já zas moc nechápu tady tu hysterii okolo anonymů. Je mi úplně jedno jestli se k mému příspěvku vyjadřuje prdelka nebo koloběžka
Stejně nikoho osobně neznám. Ikdyby se tady všichni jmenovali anonym1 anonym2 až anonym1000, tak co se jako změní na diskusi?
@rozmary jasné to já chápu. Ale pokud má někdo potřebu na mě něco hledat, aby si mohl rýpnout, tak je mi spíš líto toho dotyčného než abych se pozastavovala nad tím, co o mě píše, protože takový člověk musí být nešťastný, když jde do diskuze s cílem se pohádat a cokoliv ze svého života, co mu nevychází si tím vykompenzovat. Časem jsem se naučila na tyto příspěvky nereagovat. A většinou, když je někdo pod anonymem, tak do něj rýpou, kvůli tomu nebo alespoň kvůli gramatice-prostě jsem tím chtěla říct, že se vždy něco najde.
Mě třeba osobně štvou kočárkové diskuze, kterých je mraky, ale tak do nich nelezu a mě je fajn a těm, které to zajímá je taky fajn ![]()
Myslím si, že anonymita je každého věc. Co vám je po tom, o koho se jedná? Pokud nejde vyloženě o provokaci a napadání ostatních, tak nám nikomu po tom, kdo se skrývá za anonymem není. ![]()
Zrušení anonymity pouze v případě: urážek ostatních, provokativní téma, hrdinky skryté za anonymem, které jsou vulgární.
Ale pro každého je jiné téma citlivé jinak. Vím o 6 aktivních uživatelkách, přispívající každý den, o kterých mezi sebou víme, kdo v realitě jsme, ale nekamarádíme spolu - jen se známe. Byť by některý můj příspěvek v jistém tématu nebyl citlivý, tak opravdu například nepotřebuji veřejně hlásat, že se NAPŘÍKLAD bojím duchů a každý den se modlím na noc u svíček. Pro někoho toto citlivá informace není (ani pro mě ne, je to jen příklad), ale někdo by se tak stal terčem posměchu. ![]()
A myslím si, že mnohým anonymním nejde ani tak o to, co si o nich myslíte vy samotné, ale témata/názory/příspěvky/komentáře se zde uchovávají napořád. Jsou neustále dohledatelné a to i lidmi z okolí/rodinou.
@ncc1701 píše:
Bude brán jako pádný důvod „jsem de*il a stydím se, že se ptám“?
Zdravím,
domnívám se, že zde na eMiminu není problém posoudit vhodnost anonymity. Ano, někdy se tu zbytečně nadužívá a v tom případě pak odtajňujeme. Pokud však má odtajněná důvod k anonymitě a my ho nerozpoznali, stačí nám napsat SZ - můžeme anonymitu vrátit. Je to však na posouzení admina.
Díky ale za návrh, ještě ho proberu s ostatními adminy.
Hezký den,
Monika
@admin píše:
Zdravím,
domnívám se, že zde na eMiminu není problém posoudit vhodnost anonymity. Ano, někdy se tu zbytečně nadužívá a v tom případě pak odtajňujeme. Pokud však má odtajněná důvod k anonymitě a my ho nerozpoznali, stačí nám napsat SZ - můžeme anonymitu vrátit. Je to však na posouzení admina.Díky ale za návrh, ještě ho proberu s ostatními adminy.
Hezký den,
Monika
No jo. Jenze pokud driv zrusite anonym a pak ctete sz tak nastava problem. Uz jsem o tom cetla nekolikrat a to zdaleka nevim o vsem deni. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@BohunkaP O co šlo?