Co je to růstový spurt, kdy a jak to probíhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
21.4.12 10:15
@Amber_1977 píše:
@mona.k.79 To znám, to Daník občas dělá taky :mrgreen: A už to dovedl k dokonalosti - občas se přisaje a trhne hlavou - takže moje bradavky jsou už asi pevnější než ocel.. To mám vždycky sto chutí ho praštit bolestí po hlavě :oops:
Ale zatím jsem to řešila tak, že ho prostě k sobě na chvíli nepustím a pak to zkouším znova, většinou z druhého prsa.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
21.4.12 10:16
@Conny píše:
Možné to je plus/mínus pár dnů nehrají roli…přeju pevnou vůli,trpělivost = hlavně v kojení vydržet a nedat UM!!!!!!!

no nic jinýho mi nezbývá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.5.12 11:53

Ahoj, je možný, že nás to potkalo už ve dvou týdnech? :think: Už třetí den je malej vzteklej a protivnej. Jakmile se nají, tak do pěti minut řev a cpe si ručičky do pusinky a snaží se cumlat cokoli kolem. Přibíral normálně, na jedno kojení si vytáhne plus mínus kolem 80ml :nevim: Nejhorší je to večer. Jediný, co ho uklidní je zase prso :roll: ale klidně u toho hned usne, ale jakmile ho teda sundám, tak se probere a zase řev. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.12 12:08

já myslim, že toklidně možný je!!!! malá to dělala taky a jak se píše nebo říká, že nevyrosste, nebo nepřibere, tak v tomhle období co se vztekala a chtěla pořád pít nebo se uklidnit u prsa, tak přibrala za 11dní 550g a vyrostla o 6cm :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirušák1
15.5.12 08:32

Ahoj,
nevím jestli jsem jedna z vás těch co tzv. vydžely kojit. Já jsem s kojením přestala ve třetím týdnu. Teď už vím,že příčin bylo více než jen potřeba mé holčičky více pít. Stalo to nejhorší jednoho krásného dne po xtém přiložení a pak pokus o odstříkání se stalo to,že jsem neodstříkala ani kapku a i po usilovném kojení v kuse téměř celý den se mi to nepodařilo. Naše holčička je jedno z těch dětí ,které pláče téměř pořád a je jedno, zda má plné bříško je chovaná,přebalená či jiné. Můj stres již od počátku jejího zrození byl prý jedna z příčin proč se mléko vytratilo. Navíc máme nemocné nožičky a to hodně vážně,takže naše obava a nervozita o zdraví je stále přítomna.
Dnes je mojí holčičce 3,5měsíce a spurt je opět tu,je sice krmená Nutrilonem a já myslela, že už nás toto období nečeká,ale i na UM se toto děje. Teď už vím, že jsem stejně dobrá máma jako ty co kojí. Byla jsem tím hodně v depresích,že nejsem dobrá máma když nekojím,ale tehle laktační teror jak jsem toto pojmenovala je pro mámy jako já,které nemají tu nejpevnější psychiku hodně tvrdý. Tím chci říci,myslete prosím i na nás kterým se to co vám nepovedlo,podpora je důležitá pro všechny maminy ať už kojí nebo ne.
Příjemný den všem :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
4706
15.5.12 08:53
@Mirušák1 píše:
Ahoj,
nevím jestli jsem jedna z vás těch co tzv. vydžely kojit. Já jsem s kojením přestala ve třetím týdnu. Teď už vím,že příčin bylo více než jen potřeba mé holčičky více pít. Stalo to nejhorší jednoho krásného dne po xtém přiložení a pak pokus o odstříkání se stalo to,že jsem neodstříkala ani kapku a i po usilovném kojení v kuse téměř celý den se mi to nepodařilo. Naše holčička je jedno z těch dětí ,které pláče téměř pořád a je jedno, zda má plné bříško je chovaná,přebalená či jiné. Můj stres již od počátku jejího zrození byl prý jedna z příčin proč se mléko vytratilo. Navíc máme nemocné nožičky a to hodně vážně,takže naše obava a nervozita o zdraví je stále přítomna.
Dnes je mojí holčičce 3,5měsíce a spurt je opět tu,je sice krmená Nutrilonem a já myslela, že už nás toto období nečeká,ale i na UM se toto děje. Teď už vím, že jsem stejně dobrá máma jako ty co kojí. Byla jsem tím hodně v depresích,že nejsem dobrá máma když nekojím,ale tehle laktační teror jak jsem toto pojmenovala je pro mámy jako já,které nemají tu nejpevnější psychiku hodně tvrdý. Tím chci říci,myslete prosím i na nás kterým se to co vám nepovedlo,podpora je důležitá pro všechny maminy ať už kojí nebo ne.
Příjemný den všem :mavam: :hug:
**a to víš, že jsi dobrá máma!!!! s těmi nervy to znám. při první dceři se mi taky vytratilo mlíčko ze stresu.. pěkný den :mavam: :mavam: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.5.12 11:47
@Mirušák1 píše:
Ahoj,
Příjemný den všem :mavam: :hug:
:hug: :hug: :hug:

Přejeme hlavně hodně zdravíčka princezně!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirušák1
16.5.12 07:27

Díky holky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Mirušák1
16.5.12 07:44

Díky holky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
stolz 85
16.8.12 20:04

odstříkávám

Ahoj, taky jsem toto období na pár minut obrečela. Nakonec jsem ale přistoupila na systém, kdy miminko v klidu kojím klidně i hodinu a pak ho dokrmím odstříkaným mlékem z lahve. Vypadá pak spokojeně a časté přikládání k prsu není zas tak nutné. Pro jistotu si v době jeho spánku udělám vždycky zásobu do lahve - jsem pak nachystaná vždy, kdy spustí pláč. Odstříkané mléko je dobré taky na noc. Mám pak přehled o tom, kolik jsme vypili a nemusím být ve stresu, jestli nedostane za pět minut zase hlad.

• Citovat
  • Upravit
1479
20.9.12 09:14

Ahojky mamky,

já tedy nevím zda je to spurt, ale malej je taky pořád neklidný pláče po jídle a přijde mi jako by zapomněl jak se saje kroutí se kručí mu v bříšku a to pořád i v noci a přes den ach jooo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.9.12 19:17
@evíček 84 píše:
Ahojky mamky,já tedy nevím zda je to spurt, ale malej je taky pořád neklidný pláče po jídle a přijde mi jako by zapomněl jak se saje kroutí se kručí mu v bříšku a to pořád i v noci a přes den ach jooo :?

malá mi to dělala taky, a spurt to byl..: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.9.12 13:27

My tím asi zrovna procházíme, teda aspon tomu vše odpovídá. Malýmu je zítra 5 týdnů…Začínám mít nervíky. trvá to tak 2-3 dny a malej chce neustále kojit, nic jiného ho nezabaví a chce tak každou hodinu i méně, což dřív nehrozilo, byl zlatý mimi. A u kojení se po chvíli začíná vztekat až bych se nejradši sebrala a odešla a nechala ho vyřvat :D naštěstí se zatím držím, i když jsem nevyspalá :mrgreen: snad to zvládnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rpavla
29.9.12 22:48

unavená...

Moje malá má 6 měsíců, stále kojím a týden už i odpoledne přikrmuju. Posledních cca 14 dní se budí v noci s pláčem skoro co 2 hod. nakojím ji a většinou zase usne. Nevím jestli to bude spurt, nebo prostě chce být jen u maminky. Podotýkám, že spí v postýlce a několikrát jsem to už nedala a vzala si ji k nám do postele… Uvažuji, že ji zkusím dát na večer už i kaši, jestli to trošku pomůže, protože jsme já i manžel opravdu po ránu hotoví a naše sluníčko už si v 6 ráno brouká v postýlce. :dance:

• Citovat
  • Upravit
2
15.10.12 14:39

Ahoj, naší malé je právě necelých 2,5 měsíce a máme tu druhý spurt. První byl kolem 4-5 týdne. to jsem absolutně nevěděla o co jde a malou nechávala více méně vybrečet :oops: :zed:. Až když nám pomalu končil tak jsem si někde přečetla o co se jedná a nechala ji pít dle libosti. Naštěstí jsem se bavila předtím s doktorkou že malá mi přes noc spí 6-7 hodin tak mě ujistila že mlíka mám dost a kvalitní, takže jsem ani nepřemýšlela o UM a to jsem kolikrát brečela s ní protože jsem nevěděla jak ji utišit…
Na tento druhý jsem vybavená zamrazeným mlékem, takže na noc dostane zásoby a já poctivě budu muset v noci odstříkávat abych nemusela likvidovat moc balíčků :). Přes den mi zatím pije co 1,5 hodiny cca 30 min (norm. interval 3 hod a 15 min).
Ani tentokrát UM nezapojím. Eliška mi přibírá cca 300 g týdně takže o kvalitě svého mléka (nebo spíš smetany) se nebojím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí