Co je to růstový spurt, kdy a jak to probíhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
13.6.13 18:58

@Seizdra střídej.. Nicméně si myslím, že to že se hlásí je právě tím vedrem - říká si častěji a jen si cucne toho vodovějšího předního mlíka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.6.13 19:02

@Seizdra vedra nebo spurt vysledek je jedno ;) spurt trva par dni max tak týden. Díte na váze max stojí ten nedostatek mliko je jen relativní ale spis to ani nepoznas pokud teda nevazis 3× denne 8) prsa střídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.6.13 19:02

@gabriela82 Díkec bejbe ;) Uvidíme jak bude v noci, děsím seee :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.6.13 19:03

@quinny Jo počky, to je „problém“ u kojičky s mlíkem? Já myslela, že u děcka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.6.13 19:17

@Seizdra jakoby u obou :P :lol: proste díte roste najednou skokové a toho mlika ma tudíž málo. Ale kdyz tomu ďáš prostor tak si tě ditko zase rozkoji dle svých představ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čerstvá mamča
18.9.13 13:46

zkušenosti s růstovým spurtem

Vzhledem k tomu, že mi místní příspěvky pomohly, když jsem prožívala růstový spurt se svým prckem, tak bych tímto ráda uklidnila všechny maminky, které znejistí, co se to s jejich dítkem děje… Jeden den k večeru mi najednou přišlo, že mám hadrová prsa a malý chtěl pít, ale po chvilce se začal vztekat a odtrhávat, ale hledal zas a po přisátí se po pár sekundách zase pouštěl. Bylo mu právě 12 týdnů… Byla jsem nešťastná, chlapa poslala pro umělé mléko ve strachu, že jsem o to mateřské přišla, abychom byli připraveni na nadcházející noc. O růstovém spurtu jsem do té doby neměla ani tušení… Další den jsem obvolala několik laktačních poradkyň, které mě příliš neuklidnily a po nastínění mé situace mi tvrdily, že se asi jedná o laktační krizi a že mám malého přikládat co 1,5-2 hod a v mezičase ještě odstříkávat… Přikládala jsem pokaždé, když si malý řekl. Asi 3× jsem musela dokrmit v následujících dnech umělým mlékem, když už to bylo neúnosné a malý plakal hlady jako želva, ale nakojit již nebylo čím; vždy jsem podala maximálně 35 ml umělého mléka stříkačkou a na konci jsem malého zase přiložila a u prsu většinou aspoň na chvilku usnul… Tímto chci uklidnit maminky, které se děsí, že nemůžou dokrmit přechodně umělým mlékem. Na netu jsem se dočetla, že tím přijdu o mléko. Ale pokud bude převládat kojení a jen ve chvilkách nouze se využije umělé mléko jako poslední záchrana, tak se nic neděje a my jsme příkladem toho, že to jde… Růstový spurt u nás skončil asi po 11 dnech, malý neskutečně vyrostl a hodně přibral a nyní má již skoro 4 měsíce a opět bez problémů kojíme. Tak přeji hodně štěstí ostatním maminkám, které právě něco podobného prožívají, ať se nestresují a posílám hodně sil, ať to brzy skončí! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
147
6.4.14 21:38

Zdravím :mavam: Bohužel nemám čas diskuzi pročítat, zda v ní je odpověď na můj dotaz, páč mi mrně řve hlady (asi), tak se předem omlouvám, pokud je to tu zodpovězeno. Při spurtu, když dítě chce pít častěji, tak si vycucá míň?? Malý (začínáme 4 týden) mi ráno vypil z prsou 130ml, celý den nespal, kňoural a brečel a hledal, když jsem mu dala pít, tak vypil max 60ml, na chvíli mu to stačilo, ale po chvilce zase hledá a vypije opět málo. Ani v kočátu jsme ho neuhoupali. Kojím z obou prsou, protože z toho jednoho si nikdy nevytáhne tolik, aby mu to stačilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
2.7.14 14:29

Ahoj, oživuji diskuzi a prosím zkušenější maminky o radu.

Mám doma měsíční holčičku. Od narození jsem ji kojila během dne asi po 2,5 hodinách, v noci se sama budila cca po 4 hodinách. Poslední tři dny je ale všecko jinak. V noci vydrží klidně 7 hodin v kuse spát, ale přes den chce pít každou hodinu, pořád hledá prso a saje si ručičku. Je to spurt, i když v noci vydrží tak dlouho? Nebo se přes noc vyhladoví a ve dne to pak dohání? A neměla bych ji začít budit v noci na krmení?

Děkuju předem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Lucie12345
2.7.14 15:29

@Luca10 Ano, co jsem se už dozvěděla, tak prý se radí budit v noci na krmení, že když v noci nejí, tak to pak opravdu přes den dohání. zkus ji třeba v jednou vzbudit a uvidíš, co to dá… :) ale hlavně přes den - je nakrmená dobře? může se stát, že se třeba nenapije dost a proto chce hned zase… záleží dost na technice kojení.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
2.7.14 15:35
@Lucie12345 píše:
@Luca10 Ano, co jsem se už dozvěděla, tak prý se radí budit v noci na krmení, že když v noci nejí, tak to pak opravdu přes den dohání. zkus ji třeba v jednou vzbudit a uvidíš, co to dá… :) ale hlavně přes den - je nakrmená dobře? může se stát, že se třeba nenapije dost a proto chce hned zase… záleží dost na technice kojení.

Myslím, že jo, od začátku jsme s tím právě neměli problém, přibírá cca 250 gramů týdně, mléka mám dost. To až ted najednou tohle. Tak já ji zkusím dneska v noci vzbudit a uvidím, co to s ní udělá. ;)

• Citovat
  • Upravit
2649
2.7.14 15:53

No 7 hod spánku pro tak malého prcka je podle mě dost. Malé je něco přes měsíc a taky se mě občas stalo, že se vzbudila po 6 hod a to pak teda stál celej den za pěkný… já jsem měla prsa moc nalitá a jak hltala tak se z toho dusila pak se poblila a celej den jsem nedělala nic než kojila a když jsem jí oddělala dřív než za těch jejích 20 min tak řvala… nechtěla jsem, aby se přepíjela a vše vyblila, ale stejnak jak se hrozně naštvala, tak sebou škubala a zase vše vyblila :zed: raději dodržuji přes den 3 hod a v noci max 4 hod. je klidná a spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.7.14 17:05

Měli jsme to stejně. Spala v kuse šest sedm hodin v noci a pak to přes den doháněla. Kojila jsem skoro pořád:-) Pokud to u nás byl spurt, tak ho dcera měla půl roku v kuse :lol: Já jsem se jí prostě přizpůsobila. Pokud se vám to noční nekojení neodráží na tvorbě méka, tak bych se mimču přizpůsobial. Aspoň se vyspíte. Doktorka mi tehdy radila nechat mimčo spát, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.7.14 17:08

Tak ty 3 hodiny přes den a 4 noci jsou asi ideální. Leč u nás to bylo nerealizovatelné:-) I kdybych ji v noci budila, tak by přes den chtěla každou hodinu a půl. Ale dcera přes den skoro vůbec nespala, tak já jsem byla ráda, že se chudinka vyspí aspoň v noci a neměla bych to srdce ji budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
3.7.14 15:31
@Luca10 píše:
Ahoj, oživuji diskuzi a prosím zkušenější maminky o radu.

Mám doma měsíční holčičku. Od narození jsem ji kojila během dne asi po 2,5 hodinách, v noci se sama budila cca po 4 hodinách. Poslední tři dny je ale všecko jinak. V noci vydrží klidně 7 hodin v kuse spát, ale přes den chce pít každou hodinu, pořád hledá prso a saje si ručičku. Je to spurt, i když v noci vydrží tak dlouho? Nebo se přes noc vyhladoví a ve dne to pak dohání? A neměla bych ji začít budit v noci na krmení?

Děkuju předem za rady.

Ahoj holky, tak dnes v noci změna, sama se budila každé 3 hodiny s pláčem a měla hlad a od sedmi zas chce každou hoďku, max. hoďku a půl… tak to asi vidim na ten spurt. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6590
18.10.14 15:13

Ahoj holky, je mozne aby maly mel spurt v 8 tydnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí