Co je to růstový spurt, kdy a jak to probíhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
15.10.12 16:17

@Evika88 „Kvalita“ mléka? Co tím myslíš? Mléko se přizpůsobuje dítěti. Každá má „smetanu“, pokud se jedná o zadní mléko. To přední vypadá jako odstředěné, protože obsahuje větší poměr vody, aby dítě ukojilo i žízeň a nejen hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.10.12 17:10

Ani tentokrát UM nezapojím. Eliška mi přibírá cca 300 g týdně takže o kvalitě svého mléka (nebo spíš smetany) se nebojím

myslím to tak jak to píšu, nemluvím o nikom jiném jenom o sobě. Znám pár mamin co nemají takové přírůstky takže asi nebudou mít tak dobré mléko… ;) třeba vlivem životního stylu atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
16.10.12 11:58

Smetanu má každá matka. ;-) Jedná se o zadní mléko.
Já i přítel můžeme denně sníst celý obchoďák, ale na váze se to neprojeví. Dcera nemá tedy dispozice, být po kom „větší“ a tak také nepatří mezi oplácaná miminka. Podobné to může být u kamarádek.
Viděla jsi někdy kojence z Afriky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
7.12.12 19:11

Ahoj :). Mám téměř měsíční miminko, kojili jsme cca po třech hodinách, vypil vždy kolem 50ml a spal jako špalek, takže mu to asi stačilo. Teď poslední dny už pil třeba 60-70.Ale dnes ráno ještě pil normální dávku, ale potom po hodině zas řval, tak jsem ho znovu přiložila, vypil už jenom 20, za hodinu zas 30 a tak pořád dokola. Prostě nevypije naráz svou dávku, ale každou hodinu po troškách. Neklidně spí, je vidět, že nemůže pořádně zabrat. Je to růstový spurt nebo něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
7.12.12 19:18

Ahoj Eliška měla spurt okolo 4 týdne a také jsem ji měla co hodinu u prsu a to i v noci. A trvalo to u nás asi 2 týdny pak zase naráz začala pít po 3-4 hodinách. Tak přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.12.12 20:01

@lulu11 ano, může to být spurt, je potřeba vydržet, přikládej jak si malej řekne, někdy to přejde po pár dnech, někdy to trvá déle ale příkrm bych nedávala, prostě kojit a kojit :) A jen dodám, že bych neřešila vážení před a po kojení (pokud je malej zdravotně ok), miminko nevypije pokaždé stejně, však ani my dospělí nemáme stále stejný hlad, on si „řekne“ sám, kolik zrovna chce, tak se nestresuj tím, že někdy vypije víc a někdy míň :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaa1197
22.1.13 22:47

Ahoj, za týden nám jsou tři měsíce a vypadá to že máme zrovna ten spurt.. chci se zeptat (možná je to hloupa otázka) ) jestli je normální že máme pokakanou plenku třeba 8krat za den? kojím ted skoro neustále.

• Citovat
  • Upravit
3635
22.1.13 23:01
@Zuzaa1197 píše:
Ahoj, za týden nám jsou tři měsíce a vypadá to že máme zrovna ten spurt.. chci se zeptat (možná je to hloupa otázka) ) jestli je normální že máme pokakanou plenku třeba 8krat za den? kojím ted skoro neustále.

Je to normální. Když je dítě jen kojené a kaká třeba jen jednou týdně, znamená to, že spotřebuje beze zbytku vše co vypije. Takže pokud kaká víckrát denně, asi vypije víc než tělíčko potřebuje. Pokud nemá průjem nebo jiné problémy, neřešila bych to. Náš prcek míval pokakanou skoro každou plínu - říkala jsem mu, že je jak průtokový ohřívač ;-) Pak měl období kdy nekakal třeba 10 dní a teď (8 měsíců) kakáme pomalu 4 x denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaa1179
23.1.13 00:26

Aha, takže předpokládam, že hlady netrpí, ale spíš se dožaduje pozornosti, když vyžaduje často prso, přitom vše nespotřebuje?

• Citovat
  • Upravit
3635
23.1.13 09:42
@Zuzaa1179 píše:
Aha, takže předpokládam, že hlady netrpí, ale spíš se dožaduje pozornosti, když vyžaduje často prso, přitom vše nespotřebuje?

Těžko říct, nejspíš to bude tím spurtem. Pokud čistě kojíš, tak pár dní trvá, než se tvorba mléka zvýší. Možná proto chce furt k prsu. Za pár dní by se to mělo srovnat. Já tohle teda nezažila, bo náš prcek je od malinka na odstříkaném MM, ale je fakt, že mi kolem toho 3 měsíce během týdne vypil ze 100 - 120 ml mléka 170 ml a kolikrát měl málo. Pár dní a pak zas max.120. Samo jak rostl, tak se dávka zvyšovala.
Určitě bych přikladála jak si řekně, jen kukej jestli pije nebo si jen tak hoví. Z toho poznáš jestli chce pozornost nebo má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
1.2.13 15:46

Hoj Holky, chci se jen zeptat:kdyz bych teda chtela, aby se tvorilo vic mlicka, tak je dobre odsavat?? mam strach, ze kdyz odsaj, ik kdyz prso neni tolik nalite, tak male nic nezbyde???:((??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
1.2.13 16:57

No my měli asi ve 4týdnu, za 10dní jsme vytáhli o 4cm, ale i přibraly skoro půl kila, doteď máme doma malýho obříka… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
1.2.13 17:36

Pokud chceš mít víc mléka, tak často přikládej a hodně pij. podpořit to jde i odsáváním, ale odsávat bych zkusila mezi kojením, případně pokud to půjde tak po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.6.13 18:44

Ha, dítě je dneska celej den nějaký neklidný, furt by pila - hádám, že to bude asi ono, nebo to bude z těch veder… Za jak dlouho to asi přejde?? A mimino na váze stagnuje nebo ubírá?? Díky. Mladé je dneska na den 6 týdnů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.6.13 18:50

A ještě se zeptám, jestli prsa střídat i když bych kojila třeba co hodinu… Zmíním @gabriela82 a @3HE :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí