Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o názor. Mám 6 týdenní plně kojenou holcicku.Byly jsme zvyklé na kojení co cca 3 hodiny, tento týden je ale neskutečně protivná a vyžaduje kojení častěji, dneska už skoro co hodinu
. Může to být rustový spurt? Nebo je nějaká cesta jak zjistit, zda je moje mléko pořád tak výživné a je ho dost? Díky moc
Příspěvek upraven 06.10.21 v 15:56
U nas byly spurty taky delsi.
Hodne hodne pij (ja pila Caro), i v noci. Prikladej, co bude chtit. Budte co nejvic spolu v posteli ![]()
Tak možná jen potřebuje být víc s tebou. Zkus jí uvázat do šátku a nosit.
Děkuji moc. šátek používám a je super, i když Maruška i v něm první minuty hleda prso a vzteká se
, pak většinou usne. Ptám se, protože malá v prvním týdnu přibrala půl kila a od pediatričky jsem se dozvěděla, že jí zadělávam na obezitu
, proto jsem se snažila držet cca režim a teď koukám, co se změnilo.
@zuzule86 píše:
Děkuji moc. šátek používám a je super, i když Maruška i v něm první minuty hleda prso a vzteká se, pak většinou usne. Ptám se, protože malá v prvním týdnu přibrala půl kila a od pediatričky jsem se dozvěděla, že jí zadělávam na obezitu
Jak může být kojené miminko obézní. Bože to je zase rada. Koj, jak je potřeba a žádný režim. Co to je za bábu? Co tvrdí takové bludy. ![]()
@zuzule86 píše:
Děkuji moc. šátek používám a je super, i když Maruška i v něm první minuty hleda prso a vzteká se, pak většinou usne. Ptám se, protože malá v prvním týdnu přibrala půl kila a od pediatričky jsem se dozvěděla, že jí zadělávam na obezitu
Takový kecy neposlouchej. Fakt nemůžeš častým kojením zavinit obezitu
Ono se to časem srovná.
Mně taky doktor radil, ať syna šidím jedno kojení vodou. Normálně jsem kojila, jak si řekl. V době spurtu i co půl hodinu. Pak se to zase uklidnilo.
Obézní rozhodně není. Naopak se z něho vyklubal totální nejedlík
@zuzule86 píše:
Kazdopadne davala jsem i UM prvorozene, jak si rekla, ted je ji 10, je to vyzle a myslim, ze ve vztahu k obezite je mnihem mnohem dulezitejsi stravovaci styl rodiny a pristup k pevne strave miminka, at uz tim, co mu davas nebo jake v nem pestujes navyky a budujes emoce ve vztahu k jidlu. Plus tedy myslim, ze naopak kojeni podporuje eliminaci obezity.
Uf, nejsem zastance prechytracovani doktoru pomoci googlu, ale obcas musi vzit clovek rozum do svych rukou.
@zuzule86 píše:
Koj dítě proboha jak chce a nekoukej na hodinky ![]()
@zuzule86 cháá můj mlaďoch přibral za čtyři týdny kilo a půl
doktor se jen smál. Kojení není přece jen o hladu, ale o kontaktu. Ona taky nemusí mít vždycky hlad, ale třeba jen žízeň, potřebu se pomazlit, podudlat, potulit. Cokoliv. A má na to prádlo a nějaká praštěná pediatrička nemá co určovat, co může maličký miminko chtít nebo nemůže. Já taky jím nebo piju podle potřeby a ne v časových intervalech.
Tak kojim casto, ale malá už ani moc nepije, ani nedumá na prázdno, prostě se tváří, že má hlad, ale pak moc nechce. navíc si často ublinkává. Je prostě jen nespokojená a já nepoznám proč. Přijdu si už totálně neschopná… ![]()
@zuzule86 píše:
Tak kojim casto, ale malá už ani moc nepije, ani nedumá na prázdno, prostě se tváří, že má hlad, ale pak moc nechce. navíc si často ublinkává. Je prostě jen nespokojená a já nepoznám proč. Přijdu si už totálně neschopná…
Je to uplnej prcek, nespokojena byva i moje 8m, 10leta
tak to proste je ![]()
Na ublinkavani ma narok. Pokud to nebi obloukem. Jak dedukujes, ze se tvari, ze ma hlad? ![]()
Otvira pusu, hleda, cuca si ruce a dudlik strasne silně (nekde jsem cetla zkusit malicek, jestli bude sat - saje silně), trepe nozickama. Po chvili zacne poplakavat. Kdyz ji vezmu do náruče, polozim na sebe, okamžitě hleda.
Pak ji prilozim a saje fakt rozvazne, nekdy jen z jednoho prsa. Nesaje ani naprazdno, ze by chtela jen zuzlat…
Omlouvam se, ze to tak resim, ale jsem spis analyticky typ a mam pochyby od zacatku, jestli zvladnu pracovat s „nepředvídatelným“
. Ale snazim se co muzu ![]()
@zuzule86 píše:
Otvira pusu, hleda, cuca si ruce a dudlik strasne silně (nekde jsem cetla zkusit malicek, jestli bude sat - saje silně), trepe nozickama. Po chvili zacne poplakavat. Kdyz ji vezmu do náruče, polozim na sebe, okamžitě hleda.Pak ji prilozim a saje fakt rozvazne, nekdy jen z jednoho prsa. Nesaje ani naprazdno, ze by chtela jen zuzlat…
Omlouvam se, ze to tak resim, ale jsem spis analyticky typ a mam pochyby od zacatku, jestli zvladnu pracovat s „nepředvídatelným“. Ale snazim se co muzu
To se fakt pleteš. Dítě není nepředvídatelné. Naopak, vždycky má důvod. Jen to někdy nevidíme, nebo nechceme vidět.
Možná si jen s miminkem lehnout, vzít ho do náruče a uklidnit se. Pokud bude chtít prso, tak mu ho dat a opravdu se hodit do pohody a vnímat toho drobečka. ![]()