Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Mám 3 měsíční holčičku a ráno měla na počůrané plence růžovou skvrnu. Byla hned pod pipkou a zadeček opruzený nemá, že by to bylo z toho. Je plně kojená a nic červeného jsem nejedla. Už jsem si toho u ní jednou všimla, ale pak už to neměla, až teď znovu.
@123vanda našla jsem něco tady https://www.emimino.cz/…-krev-41050/ já to vůbec neznám.
@123vanda Mam stejnou fotku naši plenky, následně čtrnáct dni v nemocnici na kapackach, zánět ledvin jako prase ![]()
@123vanda Taky bych radeji volala na pohotovost a zeptala se…
Taky bych to raději konzultovala s dr., ale můžou to být i uráty, pokud třeba míň pila. Náš syn měl taky jednou po noci takovou skvrnku na plínce, byli jsme u dr. a nic se nezjistilo, takže se to uzavřelo s tím, že pokud se to nebude opakovat, že to jsou uráty. Je fakt, že tehdy spal celou noc a ráno nebyla plínka moc počůraná. Od té doby se to už nikdy nezopakovalo. Držím palce, ať to není nic vážnějšího.
@123vanda odebrala bych moč a s tim na pohotovost. Může to být zánět, s tim bych si nehrála ![]()
@CokeLady Přes den pije hodně, ale v noci moc ne, to spí a budí se až k ránu.
U nás to bylo podobně, dva dny za sebou růžový fleky na plenách, a měl v moči bakterii, takže antibiotika. Určitě bych odnesla moč do laborky.
Mne doktor říkal, ze holčičky si z mm berou hormony a můžou slabounce krvácet jako menstruovat. Abych nebyla překvapena, kdyby se tak stalo. Nastesti nestalo.
Osobne bych hlidala teplotu a hodne prolevala cajem. kdyby se opakovalo, tak k dr.Ale neboj. Kdyby jsi doma mela papirky na moc, muzes zkusit a vis hned, na cem jste
Ráno byla skvrna na plence znovu, ale podle laboratoře má moč v pořádku ![]()