Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dle menstruačního kalendáře jsem měla první den poslední menstruace 16. 7. 2021. Negativní těhotenský test 12. 8. a 16. 8. Následně 22. 8. jsem měla pozitivní těhotenský test. Dne 23. 8. jsem navštívila svého gynekologa, který mi udělal odběr krve a ultrazvuk. Dnes jsem šla pro výsledky a gynekolog mi sdělil, že dne 23. 8. nebyla na ultrazvuku žádná indikace plodu a hodnoty hCG jsem měla vyšší než 1000 jednotek. Obratem mi sdělil, že je zde vysoké riziko mimoděložního těhotenství a (cituji) mám doufat v zázrak s tím, že další kontrolu mám 30. 8. Žádné další věcné informace mi nebyly sděleny.
Obracím se na vás, protože jsem silně zneklidněná tak rychlou diagnózou a mám podlomenou důvěru v takovou situaci. Zdvořile vás prosím o váš názor na můj stav a pohled, zda je v této fázi těhotenství již zpravidla pozitivní nález na ultrazvuku.
Předem moc děkuji. A.
A.
Je nesmysl, abys 16.8.mela negativní test a 23.8.hcg nad 1000. A hlavně nechápu, proč jsi šla k doktorovi den po pozitivním testu. Na ultrazvuku by nemohl nic vidět.
Taky je možné, že jsi měla ovulaci později a logicky na ultrazvuku ještě není nic vidět. Je nesmysl letět na gyndu hned druhý den po pozitivním testu.
No v této fázi je hlavně úplně zbytečné chodit k doktorovi. Budeš muset počkat do další kontroly.
Tak asi ti nabere zas hcg na dalsi kontrole a uvidi se, jak to stoupa, plus co se deje v deloze. Jeste bych neplasila.
Děkuju moc za odpovědi. Šla jsem tam, protože jsem prvorodička a mám zvýšenou aktivitu štítné žlázy. Opravdu nerozumím proč mi to teda říkal…
Sla bych tam az treba za 14 dni nejdriv.
Idealne az tak v 9tt.
Do te doby to bude dokolecka utz-krev-stres-nervy.
Podle mě je moc brzo na takové výhrůžky.
Počkej si do termínu, držím palce ať všechno dopadne dobře ![]()
Hraniční viditelnost je těch 1000 jednotek hcg kdy je něco vidět na utz. Ale samozřejmě může mít dr horší utz tak není nic vidět… Zatím bych nepanikarila… V 5tt v kterém jste je málokdy něco vidět…dr vás na riziko mimodelozniho musí upozornit vždy když je meritelna hodnota hcg a na utz není nic vidět… U mě byla vidět mini dutina v 5+6 a to ještě v Car. Sledujte se.. Pokud nemáte bolesti nekrvacite, nespinite buďe to s největší pravděpodobností v pořádku
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.