Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Nikdy mi nepomohl žádný krém nebo mastička, leda jeden posyp dermol, tak jsem si to vždy potírala pastou, octem, alpou, ale teď jak se mi rozjely tři najednou, zašla jsem si k doktorovi, napsal mi HERPESIN tablety(žádné nevolnosti ani jiné nepříjemnosti jsem nepocítila) a řekl ať si to mažu LIHem. Po dvou dnech už mám jen slabé stroupky a to se mi vždy léčily i tři týdny. DOPORUČUJI! ![]()
Kdysi jsem mívala opary hodně často, teď už jenom v důsledku přetížení organismu. A taky jsem se na nějaké diskuzi dočetla, že na to pomáhá maz z ucha. Je to dost nechutné, ale věřím, že naše tělo si dokáže na většinu věcí vytvořit lék samo, ten maz je sám o sobě desinfekční, tak jsem to zkusila. Sice to zabírá (skoro 100%, ale musí toho být hodně- což se samozřejmě u čistotných lidí moc nevyskytuje), ale jenom v první fázi opuchání. Když to začne pálit, namažu a je to do pár hodin ok. Když se mi udělá fakt velký opar, je to kvůli tomu, že si čistím uši velmi často a nic v nich nemám
. ale dost nechuťáren, pomáhá na to i vitamín C, B-komplex, slivovička, zinek, pasta, propolis a vše, co jste již zmiňovali, ale nic s takovým účinkem, jako předchozí zmiňované.
Ahoj, mám docela velký problém. Včera jsem manželovi dělala orál a ráno jsem zjistila, že mám opar. Problém je v tom, že malá se chce neustále pusinkovat, a když jí tu pusinku nedám, tak pláče a zlobí. Už se mi párkrát stalo, že jsem po orálu měla v puse afty. Čím by to mohlo být?
Já jsem si koupila Herpesin krém v lékárně (sice stál 170 Kč) ale druhý den jsem opar téměř neměla a ttřetí den ráno na rtu nebylo ani stopy po oparu
Takže rozhodně doporučuji. Je to Aciklovir takže jsem to raději požívala přesně (každé 4 hodiny, kromě noci) jako klasické antibiotikum a fakt to pomohlo superrychle ![]()
Na opary je velmi dobré užívat výluh z hlívy ústřičné, který se dá normálně koupit buď ve zdravé výživě nebo v lékárně. Je to užívání na delší dobu, ale skvěle to posílí imunitu a tím pádem se opary přestanou dělat. Máme vyzkoušeno osobně ![]()
Paradox je, že mně se opar právě udělal, když jsem se „předávkovala“ hlívou ústřičnou
![]()
Něco se o mne pokoušelo, přes víkend teploty, bolest v krku, vařila jsem čaj se zázvorem, citrónem, medem a baštila Hlívu ústřičnou ostošest
I KDYŽ TAM PSALI DENNÍ DÁVKA 1 TABLETA, CHTĚLA JSEM ZARUČENĚ VYHRÁT BOJ PROTI NEMOCI, BRALA JSEM 2 DENNĚ, VČERA MYSLÍM, DOKONCE 3… Výsledek se dostavil - ráno opar, na který nepomáhá nic osvědčené.
Vím, že to je z toho, protože před lety jsem to měla také - když jem přehnala doporuené dávkování nějakým B-komplexem forte…
Já mívám opary od mala, teď je mi 28 a zaplaťbůh už se objeví „jen“ jednou do roka.. Dnes jsem ho dostala (jako téměř vždy), z předávkování vitamínem C- léčila jsem kašel
Mastičky mi nepomáhají, všechno je drahé a do toho mám ret jak havajská domovnice
Jediné, co mi kdy pomohlo, byl lék HerpeNorm- tablety. Nevím, třeba to byla náhoda, ale za 4 dny jsem byla úplně bez oparu. Akorát dnes jsem se na něj ptala v lékárně a stojí cca 200!!
Ale jestli je někdo z vás v koncích, ty dvě kila za to asi stojí. A Teatree Oil je taky ok!
@Ayik píše:
Já mívám opary od mala, teď je mi 28 a zaplaťbůh už se objeví „jen“ jednou do roka.. Dnes jsem ho dostala (jako téměř vždy), z předávkování vitamínem C- léčila jsem kašelMastičky mi nepomáhají, všechno je drahé a do toho mám ret jak havajská domovnice
Jediné, co mi kdy pomohlo, byl lék HerpeNorm- tablety. Nevím, třeba to byla náhoda, ale za 4 dny jsem byla úplně bez oparu. Akorát dnes jsem se na něj ptala v lékárně a stojí cca 200!!
Ale jestli je někdo z vás v koncích, ty dvě kila za to asi stojí. A Teatree Oil je taky ok!
Asi jak kde, před pár dny jsem ho kupovala v Praze za 111 Kč… ![]()
A taky mi vždycky zázračně pomohl. Akorát teď jsem cítila opar a než jsem ho doběhla po práci koupit- po pár hodinách, tak jsem to už nezachránila. Byly mrchy nějaký silný, tentokrát totiž i dva najednou. ![]()
Ale i tak myslím, že průběh o dost kratší a takové ty náplasti ultra drahé, ty jsou fakt k…
Jo a je někdy fajn přečíst si, co nemoci znamenají… Tedy jaká je jejich příčina- psychosomatická. U mě to vždycky sedí.
Me na opary zazracne zabrala masticka Herpeson od Atoku. Opary jsem mivala tak kazdy druhy mesic pred MS, nic nefungovalo, naplasti, masticky…az ted ten Atok. Jakmile zacne misto svedit, zacnu mazat a do dvou dnu mam klid a jsme bez oparu.
Ahojky, nevím co tady kdo už napsal…
jako dítě jsem měla opary klidně skoro stále
a časem míň a míň.
Po porodu se mi zase dělaly chvilku víc. Je to často stresem a stravou (jinak
i virového původu)… určitě pomáhá B-komplex a je lepší k němu rovnou i nasadit
multivitamíny (nebo kdo poctivě zvládne doplňovat hodně zdravou výživou) a odpočinek ![]()
Mastičky a náplasti pomůžou né vždy a spíš když jsou nasazeny včas.
Držím pěsti ať jsou brzy pryč ![]()
@A.Suky Mám s nimi zkušenost, než jsem objevila ty tabletky. Akorát to celkem dobře skryjí, že se nevytvoří třeba krvavý strup. Jinak je to k ničemu. Léčivé to nebude ![]()
Absolutně nejlepší je citrovital! Mám to opravdu vyzkoušený. Tady jsem to popsal i s obrázky https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
Jíst B-komlex, rychleji se opar hojí.
Silva