Opar na rtu - jak si pomoci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
5.7.17 14:37

Tea Tree olej a pak strup mazat Tea Tree kremem nebo Mesickovym, taky muze byt San'Activ krem ;)

• Citovat
  • Upravit
80
19.8.17 17:22

Já už jsem úplně zoufalá. v mládí jsem na opary hodně trpěla, pak dlouho nic a poslední rok to je zase hrůza. myslíte, že to mohlo rozhodit těhotenství, že se mi nějak změnily horony, nebo čím to může být. jsem teď jak šílená, jak pořád zkouším nějaké babské rady, tea tree jsem taky zkoušela, trochu to pomáhá. potom googlím články o oparech, ale popravdě toho moc nezabírá. snad jak přestanu kojit, tak se to zlepší… nevím… edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
21.8.17 18:47
@lidadv píše:
Já už jsem úplně zoufalá. v mládí jsem na opary hodně trpěla, pak dlouho nic a poslední rok to je zase hrůza. myslíte, že to mohlo rozhodit těhotenství, že se mi nějak změnily horony, nebo čím to může být. jsem teď jak šílená, jak pořád zkouším nějaké babské rady, tea tree jsem taky zkoušela, trochu to pomáhá. potom googlím články o oparech, ale popravdě toho moc nezabírá. snad jak přestanu kojit, tak se to zlepší… nevím… edit admin - odstraněn odkaz

za mě nejlepší co jsem kdy na opary zkusila je olej z 31bylin od justu. ani se mi nevyklube, když začnu potírat hned od začátku. prostě se vstřebá.

jinak v těhotenství to byla s oparama hrůza. zkus doplnit vit B, vyšší dávky. no a pak prostě posílit pořádně imunitu. lichořeřisnice, kozí kolostrum, kvalitní reishi…

• Citovat
  • Upravit
1933
21.8.17 21:21

Když cítím takové to lechtání na rtu že má opar přijít, namočila jsem si kousek bavlněného kapesníčku do mléka a potírala mlékem a každou chvilku namáčela kapesník… Někde jsem to kdysi četla a sama tomu moc nevěřila, ale když jsem to zkusila tak super opar se pak nestihne rozjet a rovnou to vymizí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 22:30

Ahoj.
Trpěla jsem na opary snad od základní školy, v posledních létech několikrát do roka.
Praktičtí lékaři nechtějí předepisovat, ale pomáhají tablety Herpesin (hned jak to začne svědit) a Valtrex.
Zašla jsem za imunologem, ten udělal rozbor krve, zjistil mi že jsem alergická na latex (který je i v matracích). Na latex dávám pozor a léčbu mi začal tabletami Valtrex.
Všechny tablety kromě krémů jsou na předpis.
Pár balení Valtrexu a po roce léčby jsem přestala mít opary. Když to svědí namažu krémem Herpesin a vezmu hned tabletu, pro jistotu po 8 hodinách ještě jednu.

Dřív mi pomáhal Teatree oil, konopná mast a herpesin mast. Náplasti nemají chemický účinek, ale jsou dobré, že opar neosychá a není tolik vidět. Taky prý pomáhá Riboflavin nebo B komplex, či červená řepa.

Rok jsem opar již neměla.

Hodně zdaru v léčbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.17 19:01

Je to virus

Pokud
@JarkaHor píše:
Pokud se vám dělají opary, tak je to něčím způsobené. Může vám chybět nějaký vitamín nebo něco. Spíš vyzkoušejte nějaký doplněk stravy.

Pokud se Vám dělají opary je to způsobeno virem v kombinaci slabší imunity a možná nedostatkem něčeh. Vitamín b (riboflavin apod.)a doplňky může pomoci, ale viru se nazbavíte, maximálně omezíte frekvenci a zlepší se hojení.
Zajděte na imunologii a tam Vám zjistí hodnoty viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.17 08:18

Já používám zubní pastu a reiki. Opar, který mě obvykle obtěžuje víc týden, mám jen pár dnů. Musím ho ale zachytit hned na počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.11.17 09:07

Mne zarucene pomáhá Zovirax DUO a B-komplex forte 2× denne. Za dva dny nám klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.2.18 15:51

Ahoj holky, po velkém oparu, který jsem měla nad rtem mi zůstal výrazný červený flek, je to už dlouho a nemizí :,( :,(,máte s tím některá zkušenosti, co na to pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
15.2.18 15:53

@verujan Mě na všechny tyhle „pozůstatky“ pomáhá kokosovy olej s rakytníkem :-)
Rychleji se to pak hojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.2.18 15:58

@GirlsNick děkuji, vyzkouším. Prodávají ho v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
15.2.18 16:05

@verujan Určitě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
15.2.18 16:09

@verujan Mně po zahojeném oparu zůstává několik dní nová červená kůže, je otázka, jak dlouho máš ty to, co píšeš. Po zahojení oparu a sloupnutí strupu a dalších zbytků tu novou kůži mažu měsíčkovou mastí, dali mi ji i na transfuzce na hojení vpichu po duté jehle. MAst mají v lékárnách a myslím i v drogeriích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
15.2.18 16:21

Na opary používám aloe vera koncentrát a vždy krásně zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
15.2.18 16:27

U nás se vždycky dával česnek a zabíralo to:D Akorát nic moc společenského!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková