Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Gladys
bylo to skoro stejne, jen nemam tu zeleninu, tak jdu asi do toho
dekuju ![]()
@1simona1 píše:
Kečup do rajskej omáčky?
né promiň to si slyšet nechtěla
hele, já dělám rajskou tak že zkaramelizuji cukr s máslem, pak přídám protlak, a míchám, pak zaliju trochou vody, před koncem zahustím smetanou, alespoň 33%
rajska se smetanou??? ![]()
@Gladys píše:
@jaja84 nebylo to něco takového? http://www.toprecepty.cz/…ve-zeleniny/
tohle je normalni klasicka rajska ne? Jinou ani neznam ![]()
@jaja84 No tak si den do vyhledávače sladkokyselou omáčku, v některých receptech se přidává i kečup, rajský protlak. Obvykle tam je ocet, citronová šťáva, protlak, cukr třtinový, solamyl, worčestr, sůl, pepř. U Uncle Bens se tam ještě přidává zelenina. Mmch. jedná se o Asijskou omáčku a v každé zemi se připravuje trochu jinak, někde se přidává i sezamové semínko.
@jaja84 já jsem si říkala, když jsem zkusmo googlila a plivalo mi to nějaké „rajské kořenové omáčky“, že by se to mohlo trochu blížit ten unclebensce. Variant je určitě víc.
@careynka tak já právě znám rajskou bez té kořenové zeleniny ![]()
@Gladys píše:
@jaja84 já jsem si říkala, když jsem zkusmo googlila a plivalo mi to nějaké „rajské kořenové omáčky“, že by se to mohlo trochu blížit ten unclebensce. Variant je určitě víc.@careynka tak já právě znám rajskou bez té kořenové zeleniny
ja znam z ty korenovy vyvar…vari se to jako polivka normalne s masem, at to ma chut, ale do omacky uz se nepridava
Na másle zpěním na kostičky cibulku, přidám cukr, pak mouku hladkou, udělám jakoby zásmašku, přidám bobkový list, nové koření, zaleju vřelou vodou, chvíli povařim, pak vytáhnu koření, rozmixuju, přidám sůl a kousíček masoxu a protlak Olma. to je vše. pomíchám a je vynikající a rychlá tak za deset minut hotová ![]()
Na orestovanou cibulku dám rajský protlak, zaleju vývarem nebo vodou s masoxem. Nechám povařit s bobkovým listem a novým kořením, dochutím solí, pepřem, popř. cukrem. Pak rozmixuju a zahustím - hotovo za 15 minut i s mytím nádobí ![]()
Příspěvek upraven 24.07.12 v 11:37
@careynka píše:
rajska se smetanou???
nejlepší
(aneb prasácká rajda)
@careynka píše:
rajska se smetanou???
není to originál rajská, ![]()
není tam vlastně ani ocet, tato je do sladka, né kysela
Příspěvek upraven 24.07.12 v 11:53
@careynka píše:
rajska se smetanou???
Tady je hodně podobná tej co dělám já, asi ji přístě taky prubnu, smetana je celkově výborné dochucovadlo a jídlo je jemnější ![]()
http://www.toprecepty.cz/…nova-omacka/