Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ja porad rikam, ze neplatici dluznici jsou jedna verbez. Same podvody.
@Lucie Lexová píše:
Ja porad rikam, ze neplatici dluznici jsou jedna verbez. Same podvody.
Exekutor si vezme, na co má nárok sám a zbytek zůstane na účtu na jiné jméno
To je zcela legální…
@Sojkka to rozhodne neni tresti cin, ze si penize poslu na jiny ucet
co zakon nezakazuje…poskozovani veritele je uplne jina skutkova podstata tc
@Corinka1 Já jsem psala, že přeposílání peněz je trestný čin? Ne, já reagovala na dotaz zakl. a rady, kterých se jí dostalo. Tím, že účelově odkloním peníze, poškozuji věřitele na jeho právech, neboť exekutor by takové peníze mohl postihnout.
Nechci být rejpavá, ale občas když tady narazím na podobné vlákno, tak mám touhu založit téma RYCHLOST DLUŽNÍKŮ ŘEŠIT SVOJE ZÁVAZKY
Než dojde k samotnému příkazu na exekuci, tak většinou dlužníci dělají mrtvé brouky. Proces trvá několik měsíců a to se dlužníci nevztekají. Vztekat se začnou, až mají zablokované účty ![]()
@chipsa píše:
Nechci být rejpavá, ale občas když tady narazím na podobné vlákno, tak mám touhu založit téma RYCHLOST DLUŽNÍKŮ ŘEŠIT SVOJE ZÁVAZKYNež dojde k samotnému příkazu na exekuci, tak většinou dlužníci dělají mrtvé brouky. Proces trvá několik měsíců a to se dlužníci nevztekají. Vztekat se začnou, až mají zablokované účty
Stačí si otevřít účet na jiné jméno a je po problému
Dostala jsem takhle i výplatu z pojistky ![]()
@lenkara píše:
Stačí si otevřít účet na jiné jméno a je po problémuDostala jsem takhle i výplatu z pojistky
Nesmála bych se tomu. Není podstatné kolik máš založeno účtů, exekuce může strhávat peníze všude. Tam je důležité tvoje rodné číslo.
@chipsa píše:Účet je na někoho z rodiny a není co řešit. Pak mi může exekutor třeba… Platební karta, všechny platby jako obvykle…
Nesmála bych se tomu. Není podstatné kolik máš založeno účtů, exekuce může strhávat peníze všude. Tam je důležité tvoje rodné číslo.
@lenkara píše: Účet je na někoho z rodiny a není co řešit. Pak mi může exekutor třeba… Platební karta, všechny platby jako obvykle…
Nevím jestli je to od roku 2014, ale byl schválen zákon. Zákon je o tom, že pomáhat dlužníkům je trestný čin. Takže lidi, co si otevřou účet na své jméno, aby si tam dlužníci posílali peníze můžou být trestně stíháni. Taky jsem takto pomáhala jednomu expertovi a jsem ráda, že jsem to ukončila. Nechat se tahat po soudech, to už je hazard. A ten kdo ti to umožnil tě musí mít hodně rád. Riskuje totiž hodně.
@chipsa píše:
Nevím jestli je to od roku 2014, ale byl schválen zákon. Zákon je o tom, že pomáhat dlužníkům je trestný čin. Takže lidi, co si otevřou účet na své jméno, aby si tam dlužníci posílali peníze můžou být trestně stíháni. Taky jsem takto pomáhala jednomu expertovi a jsem ráda, že jsem to ukončila. Nechat se tahat po soudech, to už je hazard. A ten kdo ti to umožnil tě musí mít hodně rád. Riskuje totiž hodně.
Jaký zákon proboha? To by mě fakt zajímal příslušný paragraf
![]()
@lenkara píše:
Jaký zákon proboha? To by mě fakt zajímal příslušný paragraf![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No jen se směj. Uvědom si, že oni tě mají vedenou pod rodným číslem a mají přehled o všech tvých finančních transakcích. A tomu, kdo ti pomáhá hrozí trestní stíhání. Exekutoři nejsou tak pitomí, proto byl schválen ten zákon, asi dva roky starý. Tak snad ti ten smích vydrží ještě dlouho.
@chipsa píše:
No jen se směj. Uvědom si, že oni tě mají vedenou pod rodným číslem a mají přehled o všech tvých finančních transakcích. A tomu, kdo ti pomáhá hrozí trestní stíhání. Exekutoři nejsou tak pitomí, proto byl schválen ten zákon, asi dva roky starý. Tak snad ti ten smích vydrží ještě dlouho.
Ale účet NENÍ na moje jméno, takže moje údaje nikde nefigurují ![]()
Já tě znovu poprosím o příslušný paragraf zákona nebo si jenom „myslíš“? ![]()
@lenkara píše:
Stačí si otevřít účet na jiné jméno a je po problémuDostala jsem takhle i výplatu z pojistky
@lenkara píše: Účet je na někoho z rodiny a není co řešit. Pak mi může exekutor třeba… Platební karta, všechny platby jako obvykle…
@lenkara píše:
Jaký zákon proboha? To by mě fakt zajímal příslušný paragraf![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dopouštíte se s dotyčným „pomocníkem“ minimálně podvodu.
§ 250
Podvod
(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
@radúna píše:
Dopouštíte se s dotyčným „pomocníkem“ minimálně podvodu.§ 250
Podvod
(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
Děkuji. Vím že je to někde popsané v zákoně, ale blíž jsem se tím nezabývala. Psali, že sice exekutor cizí účet zablokovat nemůže, ale může být proti majiteli účtu zahájeno trestní stíhání. Řešila jsem to před dvěma lety, kdy jsem rychle rušila svůj bank. účet, kam si jeden předluženej expert posílal výplatu.
@radúna píše:
Dopouštíte se s dotyčným „pomocníkem“ minimálně podvodu.§ 250
Podvod
S pojistkou ano, to je jiná věc, ale to by se musel nějak oprávněný dozvědět ![]()