Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
lumáťa píše:
Dětská svíčkováPOTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuřecí prsa - jeden kousek, cibule - stačí půlka malé, trošku rostlinného oleje, asi 2-3 vrchované polévkové lžíce kořenové zeleniny ( celer, mrkev, petržel), divoké koření - 2 kuličky nového koření, dvě kuličky pepře, jeden bobkový list menší, voda, smetana do omáčky - já jsem použila rostlinnou, ale může být i normální 11%, citronová šťáva, sůl, cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme.
Na lžičce oleje spěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené masíčko a důkladně osmahneme, přidáme nastrouhanou zeleninku, koření, promícháme a zalijeme převařenou vodou tak, aby byly suroviny pod vodou, zvolna vaříme doměkka - asi půl hodinky. Kontrolujeme a případně vodu dolejeme - jen trošku. Když je masíčko měkké a křehké, vybereme všechno koření, přilejeme tak 2-3 lžíce smetany, citronovou šťávu dle chuti a pár zrníček soli. Já jsem přidala ještě půl lžičky krystalového cukru. Ještě necháme provařit.
Vznikne moc dobrá omáčka hodně podobná opravdové svíčkové
Tak to se mi taky sbíhají sliny
Všimla jsem si až teď. Paráda!
Holky, už mi konečně funguje tiskárna, tak nakopíruju , vytisknu a budu vařit :d
určitě se to dá upravit i té mojí bosorce.