Rychlý oběd s omáčkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2964
29.1.11 13:19

crazymisho, díky! Paráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.1.11 21:41
lumáťa píše:
Dětská svíčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí prsa - jeden kousek, cibule - stačí půlka malé, trošku rostlinného oleje, asi 2-3 vrchované polévkové lžíce kořenové zeleniny ( celer, mrkev, petržel), divoké koření - 2 kuličky nového koření, dvě kuličky pepře, jeden bobkový list menší, voda, smetana do omáčky - já jsem použila rostlinnou, ale může být i normální 11%, citronová šťáva, sůl, cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme.
Na lžičce oleje spěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené masíčko a důkladně osmahneme, přidáme nastrouhanou zeleninku, koření, promícháme a zalijeme převařenou vodou tak, aby byly suroviny pod vodou, zvolna vaříme doměkka - asi půl hodinky. Kontrolujeme a případně vodu dolejeme - jen trošku. Když je masíčko měkké a křehké, vybereme všechno koření, přilejeme tak 2-3 lžíce smetany, citronovou šťávu dle chuti a pár zrníček soli. Já jsem přidala ještě půl lžičky krystalového cukru. Ještě necháme provařit.
Vznikne moc dobrá omáčka hodně podobná opravdové svíčkové :-D

:mavam:

Tak to se mi taky sbíhají sliny :dance: Všimla jsem si až teď. Paráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.1.11 22:57

Holky, už mi konečně funguje tiskárna, tak nakopíruju , vytisknu a budu vařit :d :D určitě se to dá upravit i té mojí bosorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí