Rýma, která nejde odsát, napařování

970
21.10.21 14:39

Rýma, která nejde odsát, napařování

Již jsem tu podobnou diskuzi našla, ale děláme vše dle té diskuze a bohužel bez efektu. Synovi 3,5 měsíce jsme asi 14 dnů odsávali rýmu, teď už třetí den nemůžeme nic odsat, dusí se při kojení, chrochtá. Jedna dírka je úplně ucpaná. Nemáte tip na to, jak konkrétně nos napařit? Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36139
21.10.21 14:42

Teplou plinkou na oblicej. Zkusila bych i mírně zesilit vysavač. Když měla dcera poprvé rýmu a nešlo nic odsat a slyšeli sme že tam něco má, tak jsme jí pak vysali šušeň jak vrata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.10.21 14:44

@JancaS84 bohužel vysavač jede na maximum, mám taky dojem, že tam něco obřího je, ale prostě to nejde vysat, bohužel malej u toho vyvádí, jak kdybychom ho řezali…

Plínku zkusím děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36139
21.10.21 14:50
@Mamca_1234 píše:
@JancaS84 bohužel vysavač jede na maximum, mám taky dojem, že tam něco obřího je, ale prostě to nejde vysat, bohužel malej u toho vyvádí, jak kdybychom ho řezali…Plínku zkusím děkuji!

No to tak bývá. Taky používáme násilí, jeden drží dítě druhý vysava, nebo když jsem sama zakleknu na dítě a vysaju řvát si může jak chce. On ten řev někdy i ty zátky v nose uvolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.10.21 15:07

Já prostrikla vincentkou a po 10 minutách teprve odsála. Také jsem používala fenistil kapky na redeni hlenů.
Jinak plínka je super tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
21.10.21 15:18
@Cucuretka píše:
Já prostrikla vincentkou a po 10 minutách teprve odsála. Také jsem používala fenistil kapky na redeni hlenů.
Jinak plínka je super tip :palec:

Fenistil kapky neředí hlen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.10.21 15:23

@Modra1
Tak to se omlouvám, tlumočím svou pediatričku, která mi tyto kapky doporučovala s tim, že se mu hleny budou více uvolňovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
21.10.21 15:28
@Cucuretka píše:
@Modra1
Tak to se omlouvám, tlumočím svou pediatričku, která mi tyto kapky doporučovala s tim, že se mu hleny budou více uvolňovat. :nevim:

Ony se dýchací cesty uvolní, zklidní, nebudou podrážděné. Ale hlen neředí. Fenistil kapky se dávají při kašli. Kvůli rýmě bych teda nedávala. K tomu jsou určený jiná léčiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.10.21 16:41

Na tuhou rýmu používám Tymiánový krém a Eukalyptový olej do aromalampy. Plenku sem nikdy nezkoušela, takže tady neporadím 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.21 18:27

@shadowbabe Prosím poradíte, jak konkrétně používáte ten tymiánový krém? Děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
2353
21.10.21 19:14
@Anonymní píše:
@shadowbabe Prosím poradíte, jak konkrétně používáte ten tymiánový krém? Děkuji!!!

Od Just

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.10.21 19:17
@Anonymní píše:

Pokud je to na tu rýmu, tak lehounce máznu pod nos, případně na čelo. Ale opravdu lehounce, je silný :hug:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
21.10.21 19:18
@Modra1 píše:
Ony se dýchací cesty uvolní, zklidní, nebudou podrážděné. Ale hlen neředí. Fenistil kapky se dávají při kašli. Kvůli rýmě bych teda nedávala. K tomu jsou určený jiná léčiva.

Přesně tak, ne na kašel. Max pokud je alergická či tekoucí rýma 👍🏼

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí