Rýma ve školce - můžeme ven?

Anonymní
13.9.21 21:42

Rýma ve školce - můžeme ven?

Ahoj, dcerka chodí asi týden poprvé do školky. Samozřejmě přinesla rýmu. Má ji čirou, tekutou. Dala jsem ji synupret a mořskou vodu a ještě inhaluje Vincentku. Do školky zítra nepůjde. Chci se zeptat, můžeme jít ale ven na hřiště, kde nebude moc děti? Nebo jste i s touto rýmou doma? Malá rýmu ani nijak nemocná zatím nikdy nebyla, proto se ptám možná blbě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
13.9.21 21:44

S rýmou ven může, jen bych ji necpala mezi děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
13.9.21 21:51

Nam to doktorka primo doporucila pokud je dite jinak v poradku. Jen jit na mene frekventovane hriste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
13.9.21 21:51

Proč byste nemohly, je to tvoje dítě, tvoje svobodná volba. :nevim: Teď se to musí řešit v kolektivech kvůli Covidu. Ale pokud dítě nemá horečky nebo mu evidentně nic není, jen teče u nosu, tak klidně na procházku běžte. Nebo i na hřiště, ale mimo kolektiv a uzavřená veřejná místa typu MHD, obchody, herny. Zas nevíš, co se z toho za pár dní vyvine, aby pak nelehlo půl města. Jinak ten vir se přenáší přímým kontaktem z člověka na člověka, na površích přežije pár minut, venku je velmi malá šance někoho ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.21 21:58
@prejeta_zaba píše:
Proč byste nemohly, je to tvoje dítě, tvoje svobodná volba. :nevim: Teď se to musí řešit v kolektivech kvůli Covidu. Ale pokud dítě nemá horečky nebo mu evidentně nic není, jen teče u nosu, tak klidně na procházku běžte. Nebo i na hřiště, ale mimo kolektiv a uzavřená veřejná místa typu MHD, obchody, herny. Zas nevíš, co se z toho za pár dní vyvine, aby pak nelehlo půl města. Jinak ten vir se přenáší přímým kontaktem z člověka na člověka, na površích přežije pár minut, venku je velmi malá šance někoho ohrozit.

no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní… :nevim: přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8799
13.9.21 22:00

Proč ji na čirou rýmu dáváš sinupret? Ten je na ucpané dutiny, zánět… jinak ven klidně můžete, jen bych nalezla do uzavřených dětských center a na frekventovaná hřiště, ať nenarazíte někoho dalšího. Ne každý skončí jen s průhlednou pardenni rymickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.21 22:02
@Midaku píše:
Proč ji na čirou rýmu dáváš sinupret? Ten je na ucpané dutiny, zánět… jinak ven klidně můžete, jen bych nalezla do uzavřených dětských center a na frekventovaná hřiště, ať nenarazíte někoho dalšího. Ne každý skončí jen s průhlednou pardenni rymickou…

Poradila mi to prodavačka v lékarně. Prý se jí ta rýma víc spustí a naředí… :nevim: čemu to vadí?

• Citovat
  • Upravit
7228
13.9.21 22:03
@Anonymní píše:
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní… :nevim: přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne? :nevim:

Mezi děti do školky nesmí, ale na čerstvém vzduchu by problém být neměl, zkus ji vzít na procházku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
13.9.21 22:03
@Anonymní píše:
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní… :nevim: přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne? :nevim:

Však píšu, že nemáte chodit do kolektivů, tj. mezi děti. Jestli půjdeš s dcerou do lesa nebo se někam sama pohoupat, tak se nemá co stát. :nevim: No, s kašlajícím chlapečkem…ty víš, že učitelka jeho rodičům nic neříkala? Nebo jestli je to třeba astmatik a kašle od alergie? Učitelka má právo evidentně nemocné dítě ihned vykázat. Tak snad to poctivě dělá a i na takové ty nezodpovědné rodiče, co vedou evidentě nemocné dítě konečně dojde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
13.9.21 22:05

U nás to funguje tak, že dokud je čirá rýma, může se do školky, jakmile jsou nudle nažloutlý/zelený tak jsou doma… to by jsme byli doma pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.21 22:10
@Nickjmeno píše:
U nás to funguje tak, že dokud je čirá rýma, může se do školky, jakmile jsou nudle nažloutlý/zelený tak jsou doma… to by jsme byli doma pořád :nevim:

no mě to taky přijde za vlasy přitažené. Nic jí není, jen jednou za hodinu má průhlednou nudli u nosu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
13.9.21 22:17

Kup Kalobu a Psí sádlo. A chvilku stáhnout mimo kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.9.21 22:18
@Anonymní píše:
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní:nevim: přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne? :nevim:

Fakt si myslis, ze dite drzene 14 dni doma bude zdrave…?

Deti maji byt venku co nejvic to jde. Klidne i s rymou nebo kaslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
13.9.21 22:26

Nechala bych ji do konce týdne.. Ven chodila.. A jen odsavala proplachovala mořskou vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
14.9.21 07:36

Vem ji ven, na prochazku, do lesa atd kde nejsou deti… pokud na hriati vubec nikdo nebude tak proc ne, ale i kdyby tam bylo jen 1 dite, tak bych nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí