Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nam to doktorka primo doporucila pokud je dite jinak v poradku. Jen jit na mene frekventovane hriste
Proč byste nemohly, je to tvoje dítě, tvoje svobodná volba.
Teď se to musí řešit v kolektivech kvůli Covidu. Ale pokud dítě nemá horečky nebo mu evidentně nic není, jen teče u nosu, tak klidně na procházku běžte. Nebo i na hřiště, ale mimo kolektiv a uzavřená veřejná místa typu MHD, obchody, herny. Zas nevíš, co se z toho za pár dní vyvine, aby pak nelehlo půl města. Jinak ten vir se přenáší přímým kontaktem z člověka na člověka, na površích přežije pár minut, venku je velmi malá šance někoho ohrozit.
@prejeta_zaba píše:
Proč byste nemohly, je to tvoje dítě, tvoje svobodná volba.Teď se to musí řešit v kolektivech kvůli Covidu. Ale pokud dítě nemá horečky nebo mu evidentně nic není, jen teče u nosu, tak klidně na procházku běžte. Nebo i na hřiště, ale mimo kolektiv a uzavřená veřejná místa typu MHD, obchody, herny. Zas nevíš, co se z toho za pár dní vyvine, aby pak nelehlo půl města. Jinak ten vir se přenáší přímým kontaktem z člověka na člověka, na površích přežije pár minut, venku je velmi malá šance někoho ohrozit.
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní…
přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne? ![]()
Proč ji na čirou rýmu dáváš sinupret? Ten je na ucpané dutiny, zánět… jinak ven klidně můžete, jen bych nalezla do uzavřených dětských center a na frekventovaná hřiště, ať nenarazíte někoho dalšího. Ne každý skončí jen s průhlednou pardenni rymickou…
@Midaku píše:
Proč ji na čirou rýmu dáváš sinupret? Ten je na ucpané dutiny, zánět… jinak ven klidně můžete, jen bych nalezla do uzavřených dětských center a na frekventovaná hřiště, ať nenarazíte někoho dalšího. Ne každý skončí jen s průhlednou pardenni rymickou…
Poradila mi to prodavačka v lékarně. Prý se jí ta rýma víc spustí a naředí…
čemu to vadí?
@Anonymní píše:
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní…přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne?
Mezi děti do školky nesmí, ale na čerstvém vzduchu by problém být neměl, zkus ji vzít na procházku
@Anonymní píše:
no nevím. Učitelka ve školce mi kladla na srdce, že s rýmou nesmí mezi děti. Jenže ona je jinak zdravá, jen jí teče čirá rýma z nosu. A být kvůli tomu jen doma 14 dní…přitom, když mi to říkala, tak vedle ní vyloženě chrchlal jeden chlapeček… tak nevím rýma vadí a kašel ne?
Však píšu, že nemáte chodit do kolektivů, tj. mezi děti. Jestli půjdeš s dcerou do lesa nebo se někam sama pohoupat, tak se nemá co stát.
No, s kašlajícím chlapečkem…ty víš, že učitelka jeho rodičům nic neříkala? Nebo jestli je to třeba astmatik a kašle od alergie? Učitelka má právo evidentně nemocné dítě ihned vykázat. Tak snad to poctivě dělá a i na takové ty nezodpovědné rodiče, co vedou evidentě nemocné dítě konečně dojde. ![]()
U nás to funguje tak, že dokud je čirá rýma, může se do školky, jakmile jsou nudle nažloutlý/zelený tak jsou doma… to by jsme byli doma pořád ![]()
@Nickjmeno píše:
U nás to funguje tak, že dokud je čirá rýma, může se do školky, jakmile jsou nudle nažloutlý/zelený tak jsou doma… to by jsme byli doma pořád
no mě to taky přijde za vlasy přitažené. Nic jí není, jen jednou za hodinu má průhlednou nudli u nosu… ![]()
@Anonymní píše:
Fakt si myslis, ze dite drzene 14 dni doma bude zdrave…?
Deti maji byt venku co nejvic to jde. Klidne i s rymou nebo kaslem.
Nechala bych ji do konce týdne.. Ven chodila.. A jen odsavala proplachovala mořskou vodou
Vem ji ven, na prochazku, do lesa atd kde nejsou deti… pokud na hriati vubec nikdo nebude tak proc ne, ale i kdyby tam bylo jen 1 dite, tak bych nesla…
Ahoj, dcerka chodí asi týden poprvé do školky. Samozřejmě přinesla rýmu. Má ji čirou, tekutou. Dala jsem ji synupret a mořskou vodu a ještě inhaluje Vincentku. Do školky zítra nepůjde. Chci se zeptat, můžeme jít ale ven na hřiště, kde nebude moc děti? Nebo jste i s touto rýmou doma? Malá rýmu ani nijak nemocná zatím nikdy nebyla, proto se ptám možná blbě.