S babičkou na hory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.23 08:30
@Cimada píše:
To sice může být pravda, ale fůra 70ků by Ti řekla, že se svým dětem máš věnovat Ty, a ne ještě řešit, jestli kluk chce snb nebo lyže. :-)

Kdyby to bylo způsobem „babi, potřebujeme pohlídat týden dítě“, tak neřeknu ani slovo, sklapnu patky a dám dítěti lyže a vůbec to nebudu řešit a o tom diskutovat.
Protože to bylo naopak „pujcte mi dítě, abych tam nebyla sama“, doufala jsem, že babička třeba ustoupí.
Ale nejel. Babička nakonec jela. A? Nejvic jezdila s kamarádkou, co s sebou měla desetiletého vnuka na snowboardu. :mrgreen: Pak básnila o tom, jak je kluk šikovný a jak mu to šlo. Ale ona s tím stejně nesouhlasí a svá vnoučata v tom podporovat nebude. :lol:

• Citovat
  • Upravit
7006
5.3.23 14:07

Ježíši tenhle typ mám v rodině. Všichni jsou úžasný, jen na děti a jejich děti je potřeba koukat přísným, nelítostným okem. Fuj, ještě že už je to pryč, rozuměj kvůli pokročilé demence není na neustálé umravňování kapacita. Uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.23 17:27
@Kubula.K píše:
Ježíši tenhle typ mám v rodině. Všichni jsou úžasný, jen na děti a jejich děti je potřeba koukat přísným, nelítostným okem. Fuj, ještě že už je to pryč, rozuměj kvůli pokročilé demence není na neustálé umravňování kapacita. Uf.

To je jak u nás. Např. upřednostňuje manžela přede mnou. Je to smutné.

• Citovat
  • Upravit
106924
5.3.23 17:57
@Da12 píše:
Obdivuju babičku, že tam vůbec chce jet, ještě na týden. Kluk, místo aby byl rád, tak si ještě poroučí lyže. Myslím, že si nakonec oddychnou všichni, babička, že nemusí hlídat kluka a ještě na snowboardu a vy také, že se kluk i vy umíte tak hezky vymezit a raději kluka necháte doma.

Taky obdivuju tu odvahu vzít na zodpovědnost takhle malé dítě, ať už jezdí na čemkoliv…něco se mu stane a je to pak její vina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.23 18:15
@Venetia píše:
Taky obdivuju tu odvahu vzít na zodpovědnost takhle malé dítě, ať už jezdí na čemkoliv…něco se mu stane a je to pak její vina

Mohla si říct o starší dítě, co jezdí na lyžích a naprosto skvěle. Dávno lyžuje lépe než já. Ale ona měla potřebu předělávat mladší dítě k obrazu svému. Takže nakonec jela sama. Starší dítě nechtěla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
5.3.23 19:15

No jeste ze mladsi dite melo a ma vic rozumu nez babka a nenecha sebou a s Vama manipulovat skrz naprosto nesmyslny pozadavek typu snb vs lyže… :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.23 19:27
@Hanka1 píše:
No jeste ze mladsi dite melo a ma vic rozumu nez babka a nenecha sebou a s Vama manipulovat skrz naprosto nesmyslny pozadavek typu snb vs lyže… :palec:

On je celkem dost osobnost. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
106924
5.3.23 19:35
@Anonymní píše:
Mohla si říct o starší dítě, co jezdí na lyžích a naprosto skvěle. Dávno lyžuje lépe než já. Ale ona měla potřebu předělávat mladší dítě k obrazu svému. Takže nakonec jela sama. Starší dítě nechtěla. :nevim:

tak to je asi lepsi, než mit zodpovednost za dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.23 19:54
@Venetia píše:
tak to je asi lepsi, než mit zodpovednost za dite

Kdyby nechtěla mít zodpovědnost, tak si o něj nemusela říkat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
106924
5.3.23 20:00
@Anonymní píše:
Kdyby nechtěla mít zodpovědnost, tak si o něj nemusela říkat. :nevim:

samozřejmě..uz jsem docetla, ze je to hodne akcni babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.3.23 21:10
@Anonymní píše:
Kdyby to bylo způsobem „babi, potřebujeme pohlídat týden dítě“, tak neřeknu ani slovo, sklapnu patky a dám dítěti lyže a vůbec to nebudu řešit a o tom diskutovat.
Protože to bylo naopak „pujcte mi dítě, abych tam nebyla sama“, doufala jsem, že babička třeba ustoupí.
Ale nejel. Babička nakonec jela. A? Nejvic jezdila s kamarádkou, co s sebou měla desetiletého vnuka na snowboardu. :mrgreen: Pak básnila o tom, jak je kluk šikovný a jak mu to šlo. Ale ona s tím stejně nesouhlasí a svá vnoučata v tom podporovat nebude. :lol:

A jak vlastně vysvětlila, že nechce, aby kluk jezdil na snb? Mluvily jste o tom? Popravdě, v tomhle věku už to fakt není úplná legrace, kosti se lámou značně rychleji, reakce jsou přece jen pomalejší… Je dobrá, že tam jede i sama. :-)
A s tím předěláváním k obrazu svému - je taková i jindy v jiných věcech? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.23 21:42
@Cimada píše:
A jak vlastně vysvětlila, že nechce, aby kluk jezdil na snb? Mluvily jste o tom? Popravdě, v tomhle věku už to fakt není úplná legrace, kosti se lámou značně rychleji, reakce jsou přece jen pomalejší… Je dobrá, že tam jede i sama. :-)
A s tím předěláváním k obrazu svému - je taková i jindy v jiných věcech? :-)

Řekla, že by se bála, protože ona to neumí a nemohla by mu poradit.
Navíc se snowboardem nesouhlasí, tak v tom nebude děti podporovat.
Ano, má tendence předělávat mě i obě děti.

• Citovat
  • Upravit
1968
7.3.23 13:53

Já teda umím jen na běžkách, takže k tomu co bych já chtěla nebo nechtěla hlídat se nemůžu vyjadřovat.
Ale babička v tuhle chvíli jednoznačně používá citové vydírání. Podle povahy bych jí buď řekla ať si to strčí někam. Už se na to téma nebavila. Nebo teda odstínila dítě a zmírnila následky.
A jestli má v povaze rozhodovat kdo má co a jak dělat, tak bude hůř. Řešení nikam nejet se mi za daných podmínek zdá nejlepší.
Jedinou chybu zakladatelky vidím v tom, že svojí mámu zná a zná její názor na svátost sjezdovek a tak to mohla trochu tušit jak to dopadne. Ale i mistr tesař se někdy utne. Taky mě moje manipulatorská babi občas překvapí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 14:13
@Ruxas píše:
Já teda umím jen na běžkách, takže k tomu co bych já chtěla nebo nechtěla hlídat se nemůžu vyjadřovat.
Ale babička v tuhle chvíli jednoznačně používá citové vydírání. Podle povahy bych jí buď řekla ať si to strčí někam. Už se na to téma nebavila. Nebo teda odstínila dítě a zmírnila následky.
A jestli má v povaze rozhodovat kdo má co a jak dělat, tak bude hůř. Řešení nikam nejet se mi za daných podmínek zdá nejlepší.
Jedinou chybu zakladatelky vidím v tom, že svojí mámu zná a zná její názor na svátost sjezdovek a tak to mohla trochu tušit jak to dopadne. Ale i mistr tesař se někdy utne. Taky mě moje manipulatorská babi občas překvapí. :lol:

Já to tušila, ale jak byla s námi, tak mladoch byl na prkně a nijak to nekomentovala, tak jsem doufala. Chyba. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1968
7.3.23 14:31
@Anonymní píše:
Já to tušila, ale jak byla s námi, tak mladoch byl na prkně a nijak to nekomentovala, tak jsem doufala. Chyba. :mrgreen:

Stane se, příště budete zase o chlup chytřejší. ;) Hlavně že kluk to zvládá v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová